Måndag och tisdag, skola, träning och ungdomsgård

Hej!

Nu bloggar jag igen och det är ju trevligt:) Det är roligt att så många läser min blogg, jag ser att antalet besökare har börjat öka på sista tiden. Sen har jag ju en till blogg där jag lägger upp nästan exakt samma inlägg som här och den har jag bara för att vissa tycker att den är lättare att läsa men vi får se hur ofta jag kommer orka uppdatera den. Den skapade jag för bara några dagar sen. Bloggen jag har här på blogg.se är hur som helst min första blogg så det känns ju ganska speciellt:) Nu hade jag tänkt skriva om vad jag har gjort igår och idag.

Gårdagen började med kultur och idéhistoria där vi fortsatte att prata om Hegel och Karl Marx plus att vi läste om konst i böckerna, konst tycker jag är väldigt ointressant. De skriver mest om hur olika målningar såg ut och lite om vad de olika konstnärerna målade, på vilket sätt och hur det gick när de levde. Efter lunchen hade jag musikteori där jag började på en ny bok, jag ska fortsätta med den förra boken när en person har varit på skolan och visat mig vad lite olika tecken betyder. Första och andra kapitlet av boken vi började på igår verkade i alla fall inte vara särskilt svåra att förstå vilket var skönt. Det är klart att jag lärde mig en massa nya saker men jag menar att jag förstår de flesta tecknen och det betyder ju att jag kan lära mig den information som står.

På datorkunskapen skulle jag besvara olika frågor och hitta svaren genom att söka på internet. Det var faktiskt väldigt svårt för jag fick oftast upp väldigt många sökresultat även när jag använde citattecken plus att det dessutom stod olika saker på olika hemsidor. Det här med vilka källor man kan lita på och inte är ganska svårt men tills nästa vecka fick jag i läxa att läsa mer om källkritik så jag får hoppas att det förhoppningsvis kommer hjälpa mig att bli bättre på att söka och hitta bra information.

Lite senare var det ensemble då vi spelade Come with me, läraren sa först att han inte tyckte att det hördes när jag rappade men när vi hade höjt micken och jag försökte ta i sa han att det lät bättre och det var ju tur. Vi ska jobba med den låten på torsdag också men sen ska vi börja träna på något nytt. Läraren gav oss en lapp med låtar som han tycker är pedagogiska och som han tycker att vi ska spela. Vi får rösta på vilka av de låtarna som vi tycker mest om på torsdag så imorgon ska jag sätta mig och lyssna igenom dem, inte för att jag tror att min röst kommer ha så stor betydelse men ändå. Ingen i min ensemble verkar ha samma musiksmak som jag och läraren verkar mest vilja att vi ska spela sådant som jag inte direkt tycker jättemycket om, därför tror jag inte att jag kommer tycka om någon av de låtar han har valt menmen.

Efter ensemblen var det träning då jag spelade ovanligt dåligt. Jag förlorade mot Anderz både i match och i dubbel. Jag och Margaritha brukar ju för det mesta vara ett bra lag men så var det varken i lördags eller igår men vi kommer snart bli bättre igen:) Raka skott har jag blivit dålig på också har jag märkt och det är ju inte alls bra.

Den här dagen började med estetisk orientering då vi fortsatte att jobba med rörelse. Det gick väl inte sådär jättebra för mig, jag hade fortfarande problem med att stampa och klappa olika saker samtidigt. Sen jobbade vi med att sätta ihop olika rörelser och att sist göra olika rörelser i grupp då man antingen var tvungen att alltid nudda någon i gruppen eller en stol. Vokalensemblen var helt okej men jag börjar tröttna på de två gospellåtarna vi sjunger. Det är inte roligt för vi ska förmodligen sjunga de ett antal veckor till men det är bara att stå ut. Som vanligt blev jag jättetrött under den lektionen men det var ju inget nytt, det måste i alla fall ha lite med klassrummet att göra.

Efter lunchen var det spanska då vi jobbade med lite olika texter. Spanska kan vara riktigt jobbigt ibland och jag tycker att det kan vara jättesvårt att förstå vissa saker. Personen jag jobbade med idag verkar också tycka det och vi hade lite svårt att komma framåt menmen. Matten var riktigt seg och svår, när läraren förklarade pq-formen förstod jag knappt någonting så jag bad om hjälp efter genomgången. Läraren måste seriöst börja undra vad det är för fel på mig som inte förstår, efter att ha fått allt förklarat ännu en gång kände jag knappt att jag hade förstått mer då heller och jag känner mig lite körd. Men i helgen hinner jag plugga en del då jag kommer sitta på tåget länge och ändå inte göra särskilt mycket.

Till slut blev klockan fyra och jag slutade. Träningen var idag och det var skönt. När jag kom dit tränade de med jättekorta racketar och när jag fick testa det lite senare märkte jag hur svårt det var. Att träffa bollen och att ha kontroll på den var jättesvårt. Men det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott och det var roligt. Därefter tränade jag servar och hittade ett sätt att serva forhand på, jag gjorde tre mål i rad när jag använde mig av en forhandserv. Haha, jag vet att det bara var tur men det borde i alla fall betyda att jag skulle kunna träna mer på den serven så att den kan bli bra i framtiden. En person på träningen visade mig förresten en cool sak idag, nämligen en kamera som läser av svartskrift och där man kan känna svartskriftsbokstäverna med fingrarna som sticker upp som punkter. Det jobbiga var bara att man bara kunde se en bokstav i taget men det var ju en lite rolig och bra grej om man vill läsa korta saker:) Jag kan inte så många svartskriftsbokstäver men jag vet hur en del stora bokstäver ser ut, de små har jag däremot knappt koll på.

Efter träningen åkte jag till ungdomsgården och jag kom precis när de åt marängsviss och glass. Tyvärr åt de det eftersom en av ungdomsledarna, Anna, slutade idag, det kändes verkligen jättetråkigt. Det var en ungdomsledare som jag tycker var jättebra, det är såklart de andra också men det är alltid tråkigt när någon slutar. Vi brukade alltid prata om kändisar eftersom hon jobbar på en sådan tidning, det verkar vara ett roligt jobb. Men jag ska adda henne på facebook och sen sa hon att hon kommer till gården och hälsar på någon gång:) En trevlig sak var i alla fall att Christoffer började jobba som ungdomsledare idag, många verkar tycka att han är en bra ledare:) Jag kan hålla med om det för han är ju trevlig, glad och social och bra att prata med:) Jag träffar ju honom även på träningarna och så känner vi varandra ganska bra sen tidigare och det är trevligt:) Ronja ville sjunga för både Christoffer och Anna idag och hon sjöng alla fem verserna på Ja må de leva haha. En del andra försökte också hänga med. Anna filmade när de sjöng och sa att hon ska lägga ut det på facebook, det vore ju kul:)

Min kusin Elsa var på ungdomsgården idag med sin kompis. Hon gör olika tester som ingår i hennes projektarbete och idag gjorde hon ett test där man skulle känna på olika sandpapper och sortera dem. Christoffer körde före mig och fick bara ett fel. Jag ville verkligen få alla rätt eftersom jag vill vinna över honom i olika saker, av någon anledning hatar jag att förlora mot just honom och jag vet inte varför det är så. Men han är bra på det mesta och det vill ju jag också vara så därför passar det bra att tävla mot honom:) Många som känner mig säger att jag är en tävlingsmänniska och det håller jag med om, att förlora är aldrig roligt vem man än förlorar emot. Hur som helst hade jag i alla fall alla rätt på att lägga alla sandpapper i ordning så man var ju lite bra:) Det kändes verkligen bra efteråt och jag var så glad över att vara lite bra på någonting. Ifall jag hade fått något fel hade jag blivit jättearg eftersom jag verkligen ansträngde mig för att få ett bra resultat, jag drog alla sandpapper mot knogarna för att se vilket som gjorde ondast bland annat, det känns lite nu efteråt och gör lite ont men det är bara bra för då kan jag njuta lite extra av segern, det var ju värt det:) I och för sig tog det lång tid för mig att lägga alla sandpapper i ordning men ändå. En seende person som gjorde testet hade bara två fel och det var ju roligt. Om två veckor ska nog Elsa komma igen så att man får göra något mer test, det blir kul:) Jag hoppas att Christoffer kommer då för det är ju så roligt att tävla mot honom. Vi spelade showdown också och jag spelade lite mot Elsa och Christoffer. Det var ganska underhållande att se när Elsa och hennes kompis spelade:) Ikväll hann jag även prata med alla ungdomsledare som var där, Manja, Rakel och lite med Ronja. Karin var där också och det var jätteroligt att träffa henne igen! Nu är jag hemma igen och borde gå och lägga mig snart, klockan är nästan tolv. Som tur är har vi elevhälsovårdsdag imorgon vilket innebär att dagen inte blir lika jobbig som om vi hade haft en vanlig skoldag. Det får jag i alla fall hoppas. Temat imorgon var tydligen någonting med porträtt och foto, det känns inte som att jag kommer få ut särskilt mycket av dagen men jag får ju närvaro om jag går dit och min assistent måste ge mig en massa sidor ur engelskaboken som jag ska ha läst tills på fredag, det blir mycket att göra men så är det ju. Hoppas att alla har det bra:) Jag hade en väldigt trevlig träning och kväll=) Tack till alla er som orkade med mig och gjorde den bättre.
/Vispen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0