Måndag, första skoldagen 2010

Hej!

Ja, första skoldagen det här året var idag, egentligen vet jag inte varför jag bloggar nu men jag kände för att skriva lite. Imorse var det segt när det inte kom någon taxi trots att min assistent hade ringt och sagt vilken tid de skulle komma och allting. Någon ringde från Huddinge och ville prata om taxitiderna och såklart hade hon fel schema som hon hade skickat in till dem. Det konstiga är bara att taxi ju borde lyssna på min assistent och inte på kommunen då min assistent hade ringt senare. Nu hoppas jag att taxin kommer när den ska resten av veckan för jag orkar inte få en massa sena ankomster på grund av att de inte har rätt tider. Vi ringde taxi igen senare idag och sa att jag vill åka precis samma tider som förra terminen så det kan ju inte vara så svårt att förstå.

Kultur och idéhistorian var lite seg som vanligt, vi började läsa om ett nytt århundrade, kapitelet vi ska börja jobba med heter så. Sen fick man tillbaka sina prov och jag fick precis som förra gången vg-, det är seriöst fel på mig. Jag pluggade hur mycket som helst innan provet och sen fick jag ett så dåligt betyg. Många av de andra fick vg+ och mvg och det var ju roligt för dem:) Läraren frågade idag ifall jag satsar på g eller vg och jag sa att jag inte riktigt vet det, det är klart att jag gärna skulle vilja ha vg i ämnet då jag känner att jag faktiskt anstränger mig och pluggar men om det inte går får jag väl klara mig utan, sen har jag andra ämnen som jag måste jobba med också och hinner inte bara plugga kultur och idéhistoria. Den kommer jag nog inte ha särskilt stor användning av senare i livet heller. Men jag får se hur det blir, det jag är sämst på är när jag ska skriva om konst, nyklassicism och lite annat sånt trevligt.

Efter den lektionen hade jag lång håltimme då jag pluggade musikteori. Det var seriöst jättesvårt men man överlevde väl. Sen var det lunch och då var det hur många som helst som köade för att ta mat, kön gick en hel våning över matsalen. Vi har äntligen fått gratis mat i skolan nu så därför kommer ju säkert alla börja äta lunchen. Tidigare fick vi ju betala trettio kronor per dag vilket nog inte så många tyckte att det var värt.

På musikteorilektionen ställde jag frågor till läraren som verkligen måste ha tyckt att jag var hur dum som helst när jag inte förstod saker som han verkade tycka var hur enkla som helst. Ja, jag vet men jag förstår ju knappt boken när jag läser den, den är skriven på ett så skumt sätt. Musikteori b är verkligen en miljon gånger svårare än musikteori a, undrar varför b-kurserna är så mycket svårare, så är det ju i matte, svenska och engelska också.

På datorkunskapen började jag jobba med källkritik och det verkar helt okej, jag känner att det kan vara användbart att veta mer om det och lära mig mer om hur man söker på internet. Men jag blev ganska trött på den lektionen eftersom jag hade koncentrerat mig mycket under musikteorin, det kan nog ha berott på att första skoldagen var idag också, sen har jag märkt hur segt jag läser också. När jag skulle läsa igenom en ganska kort text som handlade om källkritik tog det hur lång tid som helst, läraren somnade nästan, okej, inte riktigt men han hann göra en massa andra saker medan jag läste.

Innan ensemblen skrev jag till en på kommunen och ansökte om att få ha med mig ledsagare till tävlingen i Trollhättan. Den här gången får man hoppas att det går snabbare för de att bestämma sig då det blir dyrt att boka resa och sånt senare, om man har otur kanske det inte ens finns några platser kvar på tåget om ett tag. Förra gången fick vi ju boka en förstaklassbiljett till Ellen då det inte fanns några andra platser kvar.

På ensemblen tittade vi på filmen från konserten. Jag hann bara se två ensemblar eftersom jag hade datorkunskapn när de andra började titta på filmen och sen inte visste att jag skulle ha kommit till ensemblesalen direkt efter det. Men det visste tydligen inte min lärare heller för han kom då lektionen skulle ha börjat och det var han som sa till mig att jag skulle komma då så det var ju inte mitt fel. De ensemblar jag hann se var i alla fall väldigt bra! Jag blir oftast glad när jag hör andra spela och sjunga. Som tur var behövde jag inte höra mig själv och det var skönt:) Det finns ju ändå på facebook, första gången då jag inte lyssnade särskilt noga på Owner of a lonely heart tyckte jag ju att det lät ganska okej. Men när jag hörde det för andra gången var det bland det sämsta jag har hört med mig själv, jag hörde en massa konstiga toner och annat men ändå.

Det var skönt att komma iväg till träningen sen och det var ganska roligt att spela idag. Däremot förlorade jag två set mot Christoffer och det är verkligen störande att förlora mot just honom. Det blev i alla fall ganska jämt och det var ju tur. Mina servar gick inte bra heller, jag borde träna mer på dem. Nej, nu borde jag göra något bättre än att sitta här, skriver mer någon gång i framtiden.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Vilken bra blogg du har! Kul att du hittat min blogg! Har ochså råkat ut för att få sämre betyg än vad mina skolkamrater fick, bl.a. på gymnasiet. Då handlade det om mitt projektarbete där jag gjorde en turistguide, den fick jag bara G för trotts att jag lagt ner mycket tid på den. Hoppas vi ses på US medlemsmöte i falun/Borlänge i sommar.

Avslutningsvis vill jag säga att det var intressant att lyssna på dig när du medverkade i optimals ljudspecial.



2010-01-13 @ 12:17:32
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0