Första helgen efter jullovet, har mycket att göra

Hej!

Nu tar jag en liten paus från pluggandet. Igår pluggade jag en del plus att jag idag har pluggat sen halv tre, tog bara paus för att skicka några mail, ringa ett samtal och äta middag. Lite duktig är jag i alla fall, kanske. Ikväll hade jag tänkt plugga i alla fall två timmar till, det finns en massa saker jag behöver träna på och det känns verkligen inte som att tiden räcker till. Som tur är har jag två saker att se fram emot, dels en showdownhelg jag ska åka på nästa helg och sen är det ju Trollhättan om två veckor! En jobbig sak är att min kropp som vanligt har reagerat med att jag har ovanligt ont i huvudet och dessutom sover sämre än vanligt på nätterna. Åh vad jag hatar stress! Häromdagen tänkte jag till exempel gå och lägga mig lite innan klockan tio för att jag tänkte att det är bra med sömn. Men sen somnade jag såklart inte förrän runt tretiden så ja, det är fel på mig. Likadant var det igår natt så nu känner jag mig lite körd. Musikteorin är lika jobbig som vanligt också men nu har jag äntligen bestämt med en person att hon ska komma till skolan och hjälpa mig med det! Det var verkligen till stor hjälp förra året så det ser jag fram emot. Min mattelärare skulle maila mig lösningarna på alla uppgifter från förra provet vilket säkert kan vara till hjälp även nästa prov, hoppas att det är ganska likt det förra. Läraren mailar förmodligen inte mig förrän på måndag men det får jag överleva, jag kan ju använda boken för att plugga:) Nu har jag anmält mig till Trollhättan och fått svar från en person att jag är välkommen, det känns bra! Nu är det bara det här med ledsagning kvar men det ska nog ordna sig till slut.

Kören var inställd igår vilket ju var hur tråkigt som helst! Körsång är det ämne jag ser fram emot mest på hela veckan och nu när fjag hade väntat hela jullovet fick jag ett sms i onsdags där det stod att det inte skulle vara någon. På idrotten åkte vi pulka och oj vad länge sen det var jag åkte det senast, sånt gjorde jag mest när jag var yngre. Jonas och jag åkte på samma pulka hela tiden på grund av att jag inte ville åka själv ifall jag skulle köra in i någonting. Men det var ganska roligt och jag frös faktiskt inte särskilt mycket.

På ensemblen pratade vi först med läraren och fick lite feedback. Jag ska bli bättre på att röra mig när jag uppträder plus att jag måste hitta en bra röst när jag sjunger, det tycker inte läraren att jag har nu men det är ju ingen nyhet. Nu har jag försökt hitta den här rösten väldigt länge men det är ju så svårt! Min sångröst blir inte som den ska vara och jag vet inte hur jag ska göra för att förbättra den när jag försöker göra det läraren säger. Han måste ju bli nöjd med mig för annars vore det ju inte bra. Läraren sa tydligen till de andra vilket betyg de ligger på men han sa ingenting om det till mig så jag kanske ligger på ig nu, det verkade ju lite så. Om jag lyckas röra mig kanske det blir g men den där rösten då, den känns seriöst omöjlig att få fram. Vi började med en låt som heter Come back to me eller något liknande. Det är en låt från 90-talet som vi har börjat jobba med nu. Sångaren rappar i det mesta av låten och det har jag aldrig någonsin gjort tidigare men man går ju musikinriktning för att utvecklas och jag ska göra mitt bästa. Alla måste nämligen rappa, det som verkar svårt är att dels lära sig en lång text och dels att kunna säga så många ord i snabb följd.

Sånglektionen kändes helt okej, uppsjugningen gick väl sådär. Sen sjöng jag lite på Fly me to the moon och försökte improvisera, läraren sa faktiskt att hon tyckte att det lät ganska bra. Improvisation har ju aldrig varit min grej men igår kändes det faktiskt inte lika svårt som vanligt.

Efter skolan åkte jag till Rebecka och vi såg filmen Flickan som lekte med elden som är fortsättningen på Män som hatar kvinnor. Jag har inte läst någon av böckerna utan bara sett filmerna. Andra filmen var hur som helst väldigt bra, kanske till och med bättre än den första! Men ibland var den enligt mig lite hemsk men jag har i alla fall inte hunnit drömma några mardrömmar än:)

Idag såg vi en film på engelskan som heter In the heat of the night, jag tror i alla fall att det stavas så. Som vanligt har jag alltid svårt att förstå filmer på engelska och när det dessutom var ganska många personer som var med blev det ännu svårare. Läraren har i alla fall skickat en liten beskrivning av filmen som jag har läst igenom idag så nu känns det i alla fall som att jag har lite bättre förståelse om vad filmen handlar om.

På spanskan läste vi en text om någon chokladdryck som bara var tillåten för gudarna, en påhittad text alltså. Texten var lite svår att förstå och man fick i läxa att svara på lite frågor till den, jag förstår inte ens alla frågor så lycka till men jag får väl hitta på något svar som jag tycker passar in. Förutom det har jag inte hunnit göra något mer. Imorgon ska Rebecka och jag gå och fika på eftermiddagen vilket blir trevligt, en liten paus från pluggandet måste man ju ta ibland. Jag har märkt att jag inte kan koncentrera mig hur länge som helst utan att jag ibland måste ta en paus för att orka med. Hoppas att ni alla får en bra helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: stina

Vilket gymnasium går du på? vilken inriktning? Jag går musik och media på kungsgymnasiet :)

2010-01-17 @ 20:58:46
Postat av: Vispen

Hej:) Jag går musikinriktning på gymnasiet Kulturama.

2010-01-18 @ 08:55:38
URL: http://vispen91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0