Sista tävlingen i Sverigecupen för b-gruppen

Hej!

Hoppas att alla har haft en bra helg, nu ska jag skriva lite om gårdagen som jag tycker var riktigt rolig även om jag tyvärr inte spelade så bra som jag hade hoppats. Men det var roligt att träffa en del roliga och trevliga människor igår men jag saknade alla i a-gruppen plus en tjej i b-gruppen som tyvärr inte kunde komma igår. Eftersom jag var väldigt nervös kunde jag inte sova särskilt mycket natten till lördag men det hade jag nästan räknat med. Konstigt nog kändes det inte så jobbigt att gå upp på lördagen och jag började inte känna mig trött förrän tävlingen var över:) Taxin var i tid och jag slapp samåkning och det var jag verkligen glad över. På vägen hem var det däremot samåkning då jag fick lyssna på när en äldre person pratade om lite ointressanta saker.

När jag kom fram hann jag prata med lite folk innan tävlingen började. Tyvärr kände jag mig inte särskilt taggad första matchen men det gjorde inte så mycket för jag vann den ändå ganska lätt med två-noll i set. Min motståndare verkade inte heller vara särskilt taggad och jag tycker att både han och jag spelade sämre än vad vi brukar göra i vanliga fall. Nästa match spelade jag mot Marie, henne spelade jag mot på sista tävlingen i Sverigecupen föra året. Jag tycker att båda har blivit bättre sen dess och det var roligt, jag får möta henne igen på SM:) Igår vann jag med två-noll men det tog tid och jag släppte in några onödiga mål. Ett problem jag har är att jag ofta släpper in lösa bollar som jag egentligen borde kunna ta hur lätt som helst. Tredje matchen var mot Kevin och jag tycker verkligen att han har utvecklats mycket sen i november när jag mötte honom för första gången i Växjö. Igår hade han en jätteba koach plus att han spelade väldigt bra. Jag spelade mycket sämre än vanligt, både för att jag var otaggad och nervös så jag förlorade första set. Andra och tredje set vann jag i alla fall.

Sen var det lunch då jag åt pizza, jag hade egentligen beställt en sallad men det hade blivit något fel för den kom inte. Efter lunchen hade jag svåra matcher och den första var mot Johnnie. Tyvärr spelade jag väldigt dåligt och det var inte förrän i slutet av matchen som jag började bli arg och ta i mer när jag sköt. Därför vann han med två-noll, det kändes tråkigt för jag tycker att jag i alla fall försökte göra mitt bästa i andra set, i första set spelade jag inte särskilt bra. Men Johnnie är bra, han har ju hjälpt och lärt mig väldigt mycket. Det gör ju att han tyvärr vet mina svagheter också vilket är en nackdel i tävlingar när vi spelar mot varandra. Nästa match var mot Anna som också var med i SM förra året. Den gången var det väldigt jämnt mellan oss och jag vann med lite tur med två-ett i set. Den här gången var det också ganska jämnt men igår lyckades jag vinna med två-noll, vi kommer också mötas igen på SM och då får vi se hur det går. Näst sista matchen spelade jag mot Kourosh och matchen började inte bra för mig. Han spelade bättre än vanligt och vann första set med elva-tre eller något. Därför trodde jag att det var ganska kört för min del men på något konstigt sätt vann jag andra set med elva-noll. Tredje och sista set vann jag men då var det jämnare igen. Hur som helst tror jag inte att jag hade lyckats vända och vinna matchen om jag inte hade haft en så bra koach:) Jag har märkt att en koach verkligen kan hjälpa till mycket för då känner man alltid att man har stöd från någon och att det finns någon som hejar på än. Sista matchen var mot Helene och det var den roligaste och jämnaste matchen för mig igår. Dessutom var det ju roligt att det blev så jämnt när jag spelade mot en tjej för i till exempel SM eller internationella tävlingar kommer jag ju bara att möta tjejer. Efter en ganska lång och jämn match vann jag med två-ett i set men det kunde lika gärna ha varit hon som hade vunnit. Jag känner i alla fall att jag spelade bättre igår än i Växjö då jag förlorade mot henne. Då förlorade jag ju dessutom ett set med elva-noll men det gjorde jag inte igår utan då var det jämnt i alla tre set:) I gårdagens tävling tror jag att jag slutade som tvåa eller trea och det räckte för att jag skulle vinna b-gruppen och därmed komma med i a-gruppen i höst:) Det känns riktigt roligt och jag ser fram emot att få hårt motstånd i nästa Sverigecup. Tills dess måste jag träna mycket så att jag kanske i alla fall har en chans mot vissa av a-spelarna.

Lite senare gick vi till en kinarestaurang och åt middag. Jag åt nudlar med grönsaker, det kostade en del men var gott och värt pengarna. Dessutom bjöd restaurangen oss alla på friterad banan och glass efteråt:) Några sannade kvar längre på restauranger för att lyssna på när några spelade men jag och några andra gick tillbaka till stället där vi spelade. Där satt vi och pratade en stund innan vi sedan spelade showdown igen. När det ändå fanns ett showdownbord där vi var ville jag passa på att spela för det gör jag ju inte alls så ofta som jag egentligen skulle vilja. Vi körde på ett jätteroligt sätt där man skulle skjuta varannan boll och en person var kung, sen skulle man byta plats när man gjode något misstag och lite sånt. Det var en väldigt rolig lek. Sen spelade vi några korta matcher och jag tror att alla spelade lite sämre eftersom det var kväll. Men jag tycker att det skulle vara jätteroligt att ha en showdowntävling där man spelade dygnet runt, ungefär som på till exempel Malmö open. Då skulle man ju hinna spela en del plus att man skulle få spela vid lite olika tider på dygnet, kul att se hur man spelade sent på kvällen eller natten:) Vi hann sjunga lite karaoke innan jag åkte hem, då var klockan över tolv:) Nästa tävling är i april, då åker jag till Milano och tävlar och det ser jag fram emot:) Nu känns det som vanligt tråkigt att ännu en tävling är över för det är ju verkligen hur roligt som helst att tävla och att träffa alla! Men om 39 dagar vid den här tiden sitter jag förhoppningsvis i Milano och laddar inför nästa tävling.

Imorgon kan man ju säga att sportlovet börjar på riktigt. I fredags kändes det som att lovet skulle bli ganska lugnt och tråkigt för mig men efter att ha tänkt efter lite har jag kommit fram till att jag faktikskt har planerat att göra en del. Dessutom är ju lovet tyvärr inte så långt som man tror från början och det är sällan som jag känner att tiden räcker till. Idag har jag i alla fall bara tagit det lugnt och det har varit lite långtråkigt men skönt. Jag bloggar igen om några dagar.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0