Onsdag, prov och noter

Hej!

Nu är det bara två skoldagar kvar till sportlovet, hoppas att det blir fredag snart. Det känns som en evighet dit och jag har mycket skolarbete som behöver göras innan dess. Igår hände inte så mycket, på estetisk orientering fortsatte vi med grupparbetet om dans och musik. Min grupp ska försöka göra en blues och sedan komma på någon sorts dans, vi får se hur det går. Tills nästa gång måste jag komma på en bra vers som ska handla om mig och någonting jag har gjort i mitt liv som jag ångrar. Det finns ju en hel del för det är klart att man har gjort misstag i livet, det gör man ju hela tiden. Ibland lär man sig ju av sina misstag också och det är ju en positiv sak med det:) Vokalensemblen var tråkigare än vanligt eftersom vi bara var tre personer under större delen av lektionen. När man sjunger gospel behöver man ju vara ganska många för att det ska låta bra. På spanskan gjorde jag färdigt provet och skickade in det, jag hoppas att jag får vg. Matteläraren gav oss en diagnos inför matteprovet med olika uppgifter och lösningar. Uppgifterna liknade några av de uppgifter som var på provet. Diagnosen hjälpte verkligen mig jättemycket, synd bara att vi inte fick den tidigare för i så fall hade jag hunnit lära mig mer.

Träningen igår var rolig och jag tränade bland annat på att försöka skjuta flera gånger i sargen, det var svårt att få till bra skott. Sen tränade jag på en av mina svagheter, att försöka förflytta bollen mer på bordet. Det svåraste tycker jag är att både försvara och skjuta bra från vänster sida men det försöker jag bli bättre på. När jag kom hem igår fyllde jag i alla papper om färdtjänsten. Åh vad jag stör mig på att jag måste ha den när jag åker till och från skolan.

Idag är det onsdag och dagen började inte så bra. Taxin kom jättemycket för tidigt och jag hade inte ens hunnit klä på mig när den kom. Men det var tur att jag inte tog den taxin för i så fall hade den kört mig till helt fel ställle. En annan taxi kom och hämtade mig rätt tid och jag kom fram till skolan efter att ha suttit i långa bilköer och chauffören äntligen hittade rätt. Vissa har ganska svårt att hitta till Kulturama. Tyvärr kom jag ungefär en halvtimme försent till matten och det var ju inte bra eftersom vi hade prov idag. När jag satte mig i mitt rum på skolan och skulle skriva det kunde jag knappt koncentrera mig, rummet ligger nämligen väldigt nära några övningsrum där det alltid är någon som antingen spelar högt på ett instrument eller någon som sjunger opera. Opera hörs ju verkligen genom alla väggar, det kan vara underhållande ibland men när man sitter och försöker göra ett prov och hör olika musik från två eller tre håll är det inte särskilt kul. IG får jag definitvt på det här provet men jag ska anmäla mig till nästa omprov och plugga under lovet. Jag tror faktiskt att jag kommer lyckas få godkänt nästa gång eftersom läraren har gett oss en så bra diagnos och jag nu börjar förstå lärarens bildbeskrivningar:)

Fastän jag ska läsa musikteori fjärde året kom en person och hjälpte mig lite med noterna idag. Om två år har jag säkert glömt det mesta men ändå. Efter att ha gått igenom en del nya tecken känns det i alla fall inte helt omöjligt att läsa punktnoter längre:) Nu ska jag plugga lite, idrott och låtarna till ensemblen. Imorgon är det uppspel och sen slipper jag sjunga de där tre låtarna mer:) Förresten pratade jag med min engelsklärare idag om min diskuterande uppsats. Läraren hade gett mig g+ på den, det fick jag ju på förra uppsatsen också men efter att ha pratat lite och strukit en sak som läraren hade glömt tala om för mig inte skulle stå med i uppsasten fick jag vg på den:) Det fick mig att bli väldigt förvånad men glad, jag trodde inte att jag skulle lyckas få vg i något moment på engelskan och jag trodde ju till och med att jag skulle bli tvungen att skriva om den. Aja, nu publicerar jag det här inlägget, hoppas att ni har det bra och att ni som har lov verkligen njuter av det:)
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0