Nu har melodifestivalen börjat

Hej!

Även om jag har pluggat en del den här helgen har jag också försökt hinna med att bara ta det lugnt. Min kropp har säkert mått bra av det även om det ibland har känts som att jag har velat att något mer skulle hända. Ikväll när jag kommer tillbaka till Nina ska jag träna en timme för det behöver jag efter en sån här lugn helg. De kommande två helgerna har jag inte heller planerat att göra någonting så det vore roligt ifall någon skulle vilja träffa mig:)

Den här helgen har som sagt varit ganska lugn och därför har jag inte så mycket att skriva. Rabih åkte ju ut ur Let´s dance i fredags och det tycker jag var tråkigt men jag får hoppas att jag får se honom i något annat program i framtiden. Rabih verkar verkligen vara en så glad och trevlig person. Igår följde jag med och handlade lite mat plus att jag även köpte lite naturgodis:) Sen hade de extrapris på sharonfrukt vilket gjorde mig glad. Briost köpte vi också, det är något jag äter nästan varenda gång jag kommer hit, traditioner är bra:) Senare på eftermiddagen hjälpte jag till att göra lite efterrätt som vi skulle äta framför tv-n då vi tittade på melodifestivalen. Vi gjorde en liten cheesecake som jag tycker blev lyckad förutom kanterna. Sen gjorde vi chokladmousse med frukt och extra mycket choklad som jag tycker blev väldigt gott.

Igårkväll klockan åtta började äntligen melodifestivalen som jag hade sett fram emot väldigt länge, ungefär sen förra årets tävling avgjordes i Globen. Melodifestivalen måste lugnt vara det program som jag tycker bäst om på hela året, tyvärr vet jag redan nu att jag kommer missa den sista deltävlingen eftersom det är tävling den lördagen. Förra året hoppade jag ju till och med över några showdownmatcher för att hinna hem till andra chansen. Men nu känns det viktigt för mig att vinna så mycket som möjligt så att jag kommer med i a-gruppen nästa år. Igår var mina favoriter i alla fall Ola som sjöng Unstoppable och Linda Pritchard som sjöng You're making me hot hot hot. Jag tycker att Linda i alla fall borde ha gått till andra chansen. Salem Al Fakir gick ju till Globen först och jag tycker att hans låt var helt okej men att hans röst tyvärr inte passade särskilt bra till att sjunga den. Det som var bra med låten var i alla fall att jag kom ihåg melodin på refrängen efter att ha hört låten en gång och att låten fastnade snabbt på hjärnan, i alla fall för mig. Olas låt kom jag också ihåg efteråt och det var bra att han också gick direkt till finalen. Låten I did it for love som Jessica Andersson sjöng tycker jag var fin och jag hoppas att det går bra för henne i andra chansen. En del tycker säkert att hennes låt är för lugn och att det inte direkt är en bra schlagerlåt men det finns ju alltid länder som skickar lugna låtar. Den enda nackdelen jag kan komma på med låten är att den verkade vara väldigt svår att sjunga. Jenny Silver var ju med igår också men jag fastnade tyvärr inte alls för hennes låt och jag tycker att det är viktigt att man ska fastna för en schlagerlåt första gången man hör den. Pain of Salvation trodde jag skulle ha en mer rockig låt och jag blev förvånad över att den var så lugn. Sångaren tycker jag hur som helst sjöng bra och låten var helt okej. Låten som Anders Ekborg sjöng tyckte jag inte om särskilt mycket och Frispråkarn som sjöng låten Singel tycker jag var sådär. Låten skulle förmodligen bli mycket sämre på engelska eftersom orden säkert inte skulle rimma på samma sätt längre.

Ja, det här var nog allt jag hade att skriva nu. Idag har jag inte alls gjort mycket, bara skrivit till lite folk på internet. Det är ju alltid roligt att lära känna nya människor, även att chatta med sina vänner såklart:) Hoppas att ni har haft en bra helg.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Jag tyckte Salem al fakir och Pain of salvation var bra. Tyckte Måns var bra som programledare medans kristin Meltzer var lite jobbig.

2010-02-08 @ 11:36:59
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Anna Jacobsson

Hej!

Jag tycker också att Ola och Salem Al Fakirs låtar varbra. Jessica Anderssons låt var fin, men jag hade gärna sett Linda Pritchard i Andra Chansen istället för Pain of Salvation.

Ha en fortsatt bra dag!

2010-02-08 @ 14:22:46
Postat av: Johan

Ska det vara några bra låtar i Melodifestivalen så är det lugna. Typ Yohanna förra året, den var, och är, riktigt bra! :)



SV: Haha, nejnej, absolut inte! :)



Ja, det var jag. Det gick hyfsat. Jag vann mot Jennifer och förlorade mot Albin. Han slog ju dock Tobbe sen, så han är bra...



Jag slänger upp ett inlägg innom de närmsta dagarna om de sista tträningarna innan Malmö. I lördags kan jag väl säga att det gick hyfsat. Inte så bra som förra helgen, men ändå helt okej...

2010-02-08 @ 18:56:38
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0