Showdowntävlingen i Milano

Hej!

Nu hade jag äntligen tänkt försöka skriva lite om Italienresan. I och för sig har jag ju redan skrivit lite om den men vill ändå skriva lite mer så att jag inte glömmer allt roligt som hände. Oj vad svårt det blev att veta hur jag skulle börja nu, jag borde ha skrivit direkt när jag kom hem för att det då hade varit mycket lättare menmen.

Att gå upp tidigt på onsdagen var i alla fall inte roligt för jag hade bara sovit ungefär tre timmar den natten. Det var som tur var nästan inga bilköer på väg till Arlanda när vi åkte dit så det var skönt:) Sen lät det som att det var ovanligt lite folk där eller också var det väl för tidigt på morgonen för att vissa skulle orka vara glada och prata. Ändå tog det lite tid att stå i incheckningskön men det var helt okej. Jag träffade de andra en stund senare och det gick bra att gå igenom den sista säkerhetskontrollen och att sedan sätta oss på flygplanet. Resan gick bra också men jag lyckades knappt sova någonting vilket var lite jobbigt.

Ungefär två och en halv timme senare kom vi fram till Milano och när vi hade hämtat allt bagage åkte vi bil till hotellet där vi skulle bo. Jag tycker att det var ett ganska bra hotell, rummen var bra och frukosten var helt okej. Vi åt mat på olika restauranger förutom under själva tävlingen då alla åt tillsammans ungefär på samma ställe där matcherna spelades. Italien hade verligen mycket bättre mat än i Holland men jag känner mig fortfarande ganska trött på att äta pasta nu. Jag kunde ha ätit pizza också men det tycker jag inte om särskilt mycket så det åt jag bara en gång.

På onsdag eftermiddag gick vi runt en del utomhus och tittade lite hur det såg ut. Sen satt vi i en park en stund och det var trevligt. På kvällen gick vi till en glassbar där de hade jättegod glass. Som jag skrev i ett tidigare inlägg smakade glassen mycket mer än i Sverige. De hade bland annat en mangoglass som jag tyckte om väldigt mycket och sen var choklad och jordgubbsglassen väldigt god också:) Vi gick och lade oss ganska tidigt på onsdagen för alla verkade vara trötta eftersom vi hade rest en del. Jag kände mig riktigt seg efter att ha suttit på flygplanet sådär länge.

Sen blev det torsdag och eftersom tävlingen inte skulle börja förrän på kvällen åkte vi in till stan på förmiddagen. Vi åkte spårvagn och det var ju ett tag sen jag gjorde det senast. När vi var framme gick vi runt och några tog kort på saker vi gick förbi, jag kanske får de sen för det vore ju lite kul att ha men det är ju segt att jag inte kan se dem. De andra tyckte att jag skulle bestämma lite vad vi skulle göra under dagen för att jag inte brukar bestämma annars så då bestämde jag lite var vi skulle gå och så. Men som tur var behövde jag inte bestämma särskilt länge:) På eftermiddagen gick vi förbi ett ställe där de sålde lite olika saker. Jag köpte en tröja som det står I love Milano på, eller det står ett hjärta istället för love men man kan i alla fall känna texten:) Det var några som köpte någon grej som man kan blåsa i så att det låter roligt, jag skrattade jättemycket åt dem:) Skratta var förresten något jag gjorde mycket under resan för jag hade verkligen roligt med personerna jag åkte dit med.

När vi kom tillbaka till hotellet var det några andra som också hade kommit dit så vi sa hej till dem och lite sånt. Lite senare gick vi dit där tävlingen skulle vara och testade att spela på showdownborden, det var tjeckiska bord som är min favorit:) Sen var det invigning där några hälsade oss välkomna, det var alltid en person som pratade italienska och sedan någon som översatte det till engelska. Ibland blev det lite segt menmen. Efter middagen skulle vi spela vår första trippelmatch. Egentligen skulle vi ha spelat två matcher den kvällen men eftersom Estlands lag inte kom fick vi bara spela mot Litauen. Zebben, Kladde och jag fick spela i laget och de andra var reserver. Matchen gick ganska bra, jag kommer inte ihåg exakt hur många poäng vi vann med men det var i alla fall roligt att vinna och att det gick så bra för oss:) Jag tycker alltid att det är jätteroligt att spela trippel för det är ofta väldigt bra stämning och sen peppar man ju alltid varandra i laget.

På fredagen skulle alla spela matcher och jag spelade fem matcher den dagen. Som vanligt kände jag mig jättenervös och gick på toaletten hur många gånger som helst mellan matcherna. Men jag drack ganska mycket vatten också så det var ju inte så konstigt. Christoffer och jag försökte tagga varandra inför alla matcher och det var kul för vi taggar alltid varandra på lite speciella sätt. Han gjorde alltid så att jag störde mig på honom och sen försökte vi slå varandra i huvudet och sådant, inte hårt alltså haha. Första matchen vann jag i alla fall ganska lätt men sen förlorade jag nästa match mot Stine. Hon vann med två-ett i set och jag tycker att vi var ganska jämna så det var kul:) Efter lunchen spelade jag resten av matcherna och jag kommer tyvärr inte riktigt ihåg hur det gick för mig då. Men jag vann i alla fall två av de matcherna och blev tvåa i gruppen. Man skulle vara minst fyra för att gå vidare i tävlingen. Jag vann förresten alla tre matcherna men förlorade ett set vilket var väldigt onödigt, tjejen jag mötte var nämligen inte särskilt bra men hon blev glad över att ha vunnit ett set eftersom hon sa att det var första gången hon gjorde det. Det gick ganska bra för de andra svenskarna också, Madde, Kladde och Zebben gick vidare, Madde tävlade inte för landslaget men ändå.

Efter middagen var det trippel igen och Sverige skulle spela mot Danmark. Det var kul för vi vann. Lite senare spelade vi mot Holland men den matchen förlorade vi tyvärr men vi gjorde i alla fall vårt bästa. Jag satt uppe ganska sent och pratade med de andra den kvällen och det var kul:) Egentligen borde jag kanske ha sovit mer förra veckan men jag hade jättesvårt att somna på kvällarna plus att jag vaknade flera gånger varje natt, det berodde nog mycket på nervositet.

Sexton tjejer och arton killar hade gått vidare och fick spela på lördagen. De andra fick spela placeringsmatcher. Jag tror att jag hade sex matcher den dagen och det gick väl sådär. Först skulle jag möta Madde och jag var väldigt nervös innan matchen. Vi spelar nästan alltid jämnt på träningarna så det är roligt att spela mot henne. Hon vann första set men sen lyckades jag vinna andra och därefter blev det ett jämnt tredje set som jag till slut vann. Efter att ha vilat en stund spelade jag mot en tjej som heter Anja och henne förlorade jag mot med två-noll i set så det var inte så roligt. Men hon var duktig och spelade bra. Andra set vann hon med tretton-elva så det var ju väldigt jämnt vilket var kul. Efter lunchen spelade jag mot Annie från Danmark och den matchen tror jag att jag vann med två-noll, Krister coachade mig och jag brukar alltid spela bättre när jag har coach. Sen kom däremot de svåra matcherna och jag skulle möta tre väldigt bra spelare. Först mötte jag Jana från Slovenien, hon vann VM så jag räknade med att bli utklassad. Konstigt nog vann hon bara första set med tolv-tio och jag blev förvånad. Men sen hade hon däremot hittat mina luckor där jag släppte in mål och jag hade blivit väldigt nervös så då vann hon med elva-noll, det var ju riktigt dåligt spel av mig. Nästa match spelade jag mot Danique från Holland och mot henne förlorade jag också med två-noll men jag fick i alla fall bättre poäng än när vi spelade i Holland i oktober eller när det var. Sista matchen var mot Helma som också är från Holland och den vann jag med två-noll i set vilket jag blev förvånad över eftersom Helma har vunnit EM tidigare. Sen var det i alla fall middag då jag fick reda på att jag hade gått vidare eftersom jag blev bland de fyra bästa i gruppen, det tordde jag inte att jag skulle göra så det kändes roligt:) De hade förresten ganska god mat där vi åt, de åt alltid någon pastarätt först, sedan en kötträtt och sist efterrätt. En dag var det någon vaniljpudding som var helt okej och de andra dagarna var det kakor, det var till exempel en god fruktkaka som smakade väldigt likt den som Adams mamma brukar baka ibland, okej, ni vet ju inte hur den smakar men ändå.

Efter middagen förberedde vi oss för trippel igen då vi skulle spela mot Slovenien om tredjeplats och brons. Eftersom Claudio tyvärr hade hoppat av för att han hade ont i armen fick Anders spela istället. Början av matchen gick inte särskilt bra för Sverige och jag tror att Slovenien ledde med tjugotvå-fjorton ett tag, något sånt var det i alla fall. När jag spelade skulle jag försöka skjuta ut bollen så att Sverige bara skulle få ett minuspoäng istället för två då vi trodde att personen jag spelade mot skulle göra mål när som helst. Att skjuta ut var däremot inte det lättaste vilket jag trodde att jag skulle klara, det är något jag behöver träna mer på för det behöver man ju kunna i sådana situationer. Men sen kom Anders in och spelade och han spelade otroligt bra och lyckades nästan göra så att det blev jämnt. Efter det gick Zebben in och spelade och jag hoppades verkligen att han skulle avgöra matchen för att det skulle vara enda chansen för Sverige att kanske lyckas vinna. När det stod tjugonio-tjugonio skulle alltså jag gå in och spela igen och jag ville verkligen inte göra det. Det kändes som att det hade gått så bra för oss då vi hade lyckats spela så bra ett tag och att vi hade varit så nära att lyckas få brons. Sen ville jag inte förstöra för laget heller för att släppa in ett mål eller göra misstag i en sådan match och förlora är ju inte roligt. Det fanns ju tyvärr inget annat att göra än att jag skulle spela och personen jag spelade mot är verkligen hur bra som helst, han vann hela tävlingen i Milano. Men när jag stod där kände jag bara att jag ville göra mitt bästa men det är klart att det kändes ganska kört när han sköt jättehårt, det är verkligen en nackdel att vara så kort som jag är för jag har svårt att nå bollar ibland och många hinner rulla ifrån mig. Men ja, det som jag verkligen inte trodde skulle hända hände och jag reagerade inte förrän flera sekunder efter att domaren hade blåst, jag hade gjort mål! Den känslan var verkligen så bra och jag blev verkligen jätteglad! Jag var glad väldigt länge efter det och det var dessutom jätteroligt att titta på finalmatchen mellan Holland och Finland som Holland till slut vann.

På söndagen spelade jag tre matcher och jag förlorade alla. Först spelade jag mot Hanna som kom tvåa på VM och hon var verkligen jättebra och vann med två-noll. Efter det spelade jag två placeringsmatcher mot Stine och Sanja som jag ju förlorade. Jag hann i alla fall titta på finalen mellan Peter och Teemu och lite av tjejernas final. Precis som på VM var det Jana som vann och Hanna som kom tvåa men båda är ju riktigt bra! Jag ska träna mycket för jag vill verkligen bli bra på showdown! Nu har jag ju ändå tränat ett tag, i juli är det ett och ett halvt år sen jag började träna.

När de sista matcherna var spelade tackades några personer plus att priserna delades ut. Zebben kom trea plus att Sverige ju kom trea i trippeln:) Alla spelare fick dessutom en nyckelring som det är en bild av en showdownboll och två racketar på, den är cool och den har jag som minne från tävlingen! Sista lunchen tillsammans med alla var bra men det kändes tråkigt att tävlingen var slut. När vi hade sagt hejdå till en del av de andra, de flesta åkte hem på söndagen, gick vi till hotellet och skrev tillsammans dokument för hur vi tycker att man ska träna för att både komma med på internationella tävlingar och för de som vill träna på elitnivå. Jag funderar på att försöka träna mer för det måste jag ju göra för att kunna bli lika bra som de andra tjejerna. Satsa kan jag ju alltid göra och sen får jag se hur långt det räcker. I söndags var jag vaken ganska länge, jag tror att klockan hann bli lite efter tre innan jag somnade. Men det var trevligt att prata med alla, jag visste knappt vad jag sa till slut.

Tyvärr blev det måndag sen och jag packade ner det sista. Allt gick ner i min väska även när jag åkte hem och det hade jag aldrig trott för den gick knappt att stänga när jag åkte från Sverige och jag brukar ofta känna att saker tar större plats när jag försöker packa ner dem igen. Efter frukosten åkte vi i alla fall till flygplatsen där vi hann gå runt en stund i taxfreen innan vi skulle åka tillbaka till Sverige. Det kändes riktigt jobbigt när flygplanet skulle landa och jag kände mig ganska nere. När jag sitter och skriver det här saknar jag verkligen Italien och alla roliga människor! Men jag hoppas att jag blir uttagen till någon mer internationell tävling för det skulle verkligen vara hur roligt som helst. Det är ju lite därför jag tränar också, det är klart att det är roligt att träna men sen är det ännu roligare när man får tävla och träffa alla! I söndags sa de att det kommer vara tävling i Milano även nästa år och om jag tränar kanske jag får följa med även då, vi får se. Idag är det faktiskt bara tio dagar kvar till SM och det ser jag fram emot. Förra året kom jag ju tvåa så i år siktar jag faktiskt på att vinna. Att komma tvåa vore inte helt fel men nu har jag ju ändå tränat ganska mycket så jag känner att jag i alla fall borde kunna ha en chans att vinna. Det blir fler tjejer än förra året så det kommer nog bli svårt menmen, jag ska kämpa och såklart göra mitt bästa.

Igår på träningen firade vi att det gick så bra i Italien. Jag fick två svettband vilket jag verkligen behöver, nu har jag egna och behöver inte skrapa upp handleden när jag spelar:) Jag blev som sagt verkligen glad över dem och jag trodde verkligen inte att de skulle ge mig något. Vi köpte mat från en pizzeria också där de har goda sallader:) Imorgon är det träning igen och det ser jag fram emot, livet skulle inte alls vara lika roligt utan showdown:) Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0