Saker jag har gjort sen jag skrev senast

Hej!

Egentligen har jag inte gjort särskilt mycket sen jag bloggade senast men jag kan ju ändå skriva lite. Det är i alla fall tur att Milano inte var den här helgen med tanke på att alla flyg från Sverige är inställda, hoppas att man får börja flyga snart igen:) Den här helgen kommer nog bli ganska lugn och jag har inte planerat att göra något förutom att plugga. På onsdag är sista matteprovet och om jag får godkänt på det kommer jag få godkänt i matte b. Att få ig på nästa prov skulle verkligen vara hur jobbigt som helst och det klarar jag mig verkligen utan. Nästa helg är det ju i alla fall SM så nu är det bara att göra allt tråkigt den här helgen. Det kommer kännas lättare när jag faktiskt har någonting att se fram emot.

I tisdags började vi jobba med kreativt skrivande på estetisk orientering och det verkar svårt. Vi gjorde några övningar i grupp och det gick ganska bra. Men nästa vecka ska vi börja skriva varsin novell och det kommer jag ha stora problem med. Att skriva har ju aldrig varit min starka sida och att hitta på en massa saker är ju hur svårt som helst. Novellen behöver i alla fall bara vara lite mer än en sida så det ska nog gå på något sätt hoppas jag.

På vokalensemblen fick vi veta att vi ska ha ett uppspel om några veckor så nu håller vi på att träna in låtar inför det. Border song är vi nästan klara med nu, Don't worry be happy börjar sitta lite bättre och de två gospellåtarna kände vi oss ganska säkra på för ett tag sen så det kommer säkert bli bra. Uppspelet kommer ligga till grund för betyget och förmodligen ha ganska stor betydelse eftersom vi aldrig har haft ett uppspel i vokalensemble tidigare. Men det ska bli kul, treornas vokalensemble ska också vara med och det blir roligt att höra dem:)

På spanskan jobbade vi med en text och lyssnade sedan på några hörförståelseövningar. Jag tycker att det är väldigt svårt att lyssna på spanska för de pratar ju otroligt fort, håller ni inte med? Sen kan man ju inte direkt träna på att lyssna på sådant heller för jag hör ju aldrig någon prata språket och därför får man ju en chock när man väl hör spanska på lektionerna. Snart kommer vi ha prov, både ett skriftligt och ett muntligt och det ser jag inte fram emot. Men jag ska försöka få ett bra betyg på den skriftliga delen för jag är verkligen jättedålig på att prata, har världens sämsta uttal och känner mig alltid osäker när jag pratar inför läraren. Matten var inställd i tisdags vilket var skönt. Träningen var lite senare och i förra inlägget skrev jag ju att vi firade att det gick så bra i Milano och det var trevligt:) Däremot spelade jag mycket sämre än vanligt då och det var inte lika kul men man kan ju inte alltid vara på topp.

I onsdags hade vi en vikarie på matten som först verkade tro att jag inte kunde prata. Men när jag pratade med honom lite senare pratade vi lite om hur jag använde datorn och han sa att han tyckte att det var intressant. På engelskan pluggade jag inför provet som jag skulle ha skrivit idag men som jag får skriva på onsdag istället eftersom jag inte kunde läsa de flesta av frågorna. Läraren hade skrivit in det i datorn och kom ihåg att maila mig den här gången vilket ju var bra men sen var det skrivet på lite fel sätt för att jag skulle kunna läsa. Det känns segt att behöva skriva på onsdag istället men det finns inget annat sätt att göra på vilket ju är synd.

Kören var som vanligt i onsdags och vi sjöng tyvärr mest de vanliga gamla låtarna. Det kändes lite segt för nu har vi bara fyra gånger kvar innan den lilla slutkonserten vi ska ha och jag tycker att vi borde ha lite fler låtar tills dess. Om de som tycker att låtarna är svåra skulle träna mer hemma skulle det säkert gå snabbare menmen. Vi fick i alla fall veta att vi nästa vecka ska börja sjunga en låt av Michael Jacksson, det ska bli kul. Igår började skoldagen med kör och det var kul. Vi började sjunga låten Can you feel the love tonight och det gick bra och det lät fint med alla stämmor:)

På idrotten var det sista gången vi var i idrottshallen i skolan. Kommande veckor ska vi ha teori, vara ute, simma och kanske göra något annat. De andra spelade mest olika bollsporter igår och jagkörde igenom styrketräningsprogrammet. Min balans har i alla fall blivit bättre sen jag började träna. De har ju en balansplatta i skolan och igår slog jag mitt rekord med flera minuter och tror att jag lyckades hålla balansen i alla fall i några minuter, det är bra för att vara mig:)

Sen var det ensemble då vi sjöng låten Smooth av Santana och den tyckte jag faktiskt om väldigt mycket för den var väldigt skön att sjunga och man blev glad av den:) Tyvärr har låten bara två verser som de andra två sångarna ska sjunga men jag körar i alla fall på refrängerna:) På sånglektionen fick jag nästan panik när jag fick reda på att det är sånguppspel redan nu på torsdag och att jag alltså bara skulle ha den lektionen på mig att träna lite på en låt jag skulle sjunga. Efter att ha letat efter noter i skolans bibliotek i nästan en timme i onsdags och min assistent hade läst upp hur många låtar som helst i olika böcker bestämde jag mig för att antingen sjunga låten Kärleken är eller Ängeln i rummet. När vi hade tittat på tonarterna igår valde jag Kärleken är. Ängeln i rummet hade jag knappt lyssnat på tidigare medan jag har hört Kärleken är några gånger. Vi sänkte bara låten ett tonsteg och jag tvivlar på att jag kommer klara av att sjunga de höga tonerna nästa vecka. Det är i alla fall tur att vi bara sjunger för varandra då och att det inte kommer vara några andra som lyssnar.

Igårkväll var träningen inställd så jag pluggade mest plus att jag pratade med några roliga människor på skype:) Sen var det ju inte så roligt att komma till skolan idag och märka att jag inte kunde göra provet. Efter lunchen åkte i alla fall Rebecka och jag till Huddinge kommun där jag skulle på ett möte om ledsagning. Tillståndet om att jag får ha ledsagare går nämligen ut ganska snart och därför pratade vi om det idag. Jag ska ansöka om att få ledsagning igen såklart men nu behöver jag inte lika många timmar som jag har haft hittills. Det jag ansöker om är i alla fall att få tjugo timmar i månader under vanliga månader och trettio timmar under lovveckor. Det dåliga nu är bara att man inte kommer kunna spara och flytta timmar längre som jag har gjort tidigare vilket jag tycker är dåligt. Vissa månader vill man ju göra mer än andra menmen. Igår var jag förresten med på ett annat möte som handlade om assistent-tjänsten, jag hoppas att Jonas kan jobba kvar även nästa år för det skulle vara jobbigt att behöva byta igen.

Efter dagens möte gick Rebecka och jag till Mc donalds där jag åt en Mcflurry och hon drack kaffe. Därefter tog vi en buss och åkte hem till mig, hon hade aldrig varit där tidigare så det var ju lite kul att hon fick se hur jag bor. Jag har ju varit hos henne väldigt många gånger. Lovisa och jag åkte till Björn lite senare och vi åt en god middag framför tv-n och tittade på lite av Postkodslotteriet och Talang. Tyvärr tycker jag inte att det var särsilt många bra talanger den här veckan men jag fastnade för en man som trollade, han rimmade väldigt bra och berättade alltid vad han gjorde plus att han gjorde det med mycket inlevelse. Sen var det en kille som var åtta år, han hade bara spelat fiol i två år men var ändå hur bra som helst redan! Nu ska jag träna lite på låten jag ska sjunga på torsdag innan jag går och lägger mig. Men hoppas att ni får en bra helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Jag har haft en bra riksstyrelsehelg på Almåsa. Hoppas du ochså haft en bra helg!

2010-04-19 @ 08:49:00
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0