Nu har påsklovet börjat

Hej!

Ja, idag har påsklovet börjat på riktigt för mig och det känns otroligt skönt. Sen måste jag ju såklat skriva att det idag bara är fem dagar kvar tills jag åker till Milano! Det kommer jag tjata om mer och mer nu de kommande dagarna, förlåt men jag ser verkligen fram emot den här resan och tävlingen!

Igår var ju skärtorsdagen och tråkigt nog kom det inga påskkärringar till oss och ringde på vilket jag tycker var synd. Det brukar ju annars vara ganska underhållande:) För några år sen bodde jag i ett villaområde där det bodde många barn så dit kom det påskkärringar varenda år. Det finns säkert en del barn där jag bor nu också men kanske inte lika många, jag vet inte. Hoppas bara inte att det här med påskkärringar håller på att försvinna för det vore ju verkligen hur tråkigt som helst. Eftersom jag för många år sen blev för gammal för att gå påskkärring själv vill jag istället se andra som gör det så att jag kan få komma ihåg hur roligt det var. Sen får jag ju inte glömma att skriva att det var första april igår, tyvärr kom jag inte på någonting roligt som jag kunde lura folk med men det brukar jag tyvärr aldrig göra så det var ju inte direkt någon skillnad från tidigare år.

Som jag skrev i onsdags var ju kören inställd igår men jag kom ändå till skolan en stund innan idrotten började för att få hjälp med att göra mina val inför nästa år. Jag måste säga att jag hade lite ångest inför det för valen jag gjorde igår var de sista valen och nu har jag alltså valt kurser inför både år tre och fyra. Eftersom skolan nu har bestämt att de från och med nästa år kommer ha valbara kurser hade jag bara hundra poäng kvar att välja eftersom jag redan har läst en del kurser som de som ska börja ettan eller tvåan i höst kommer kunna välja bort. Lyxigt för dem att inte behöva läsa matte b. Jag valde i alla fall psykologi a och b och jag hoppas att jag inte kommer ångra det senare. A-kursen kommer jag läsa nästa år och b-ursen i fyran. Sen hade jag etthundrafemtio poäng kvar av mitt individuella val och där hade jag väldigt svårt att bestämma mig för vad jag skulle välja. Tyvärr fick jag reda på att det egentligen är tänkt att man, om man vill läsa ljudteknik nu, måste välja att läsa b-kursen i trean och jag har ju inte läst a så det skulle ju bli svårt. Men vi skrev ändå att jag gärna vill läsa a-kursen nästa år och sen får vi se om de lyckas lägga in den på mitt schema på något sätt. Det vore nämligen bra ifall jag har läst ljudteknik för det ska tydligen gå bra fastän man är blind och jag har hört att man kan bli ljudtekniker och liknande, det skulle kanske inte vara helt fel. Förutom ljudteknik valde jag till slut samhällskunskap b och nu håller jag verkligen tummarna för att jag får samma lärare som jag hade i samhällskunskap a förra året. Han fick mig verkligen att tycka om ämnet. Det fanns andra kurser förutom samhällskunskap som jag gärna skulle läsa och jag kanske ångrar att jag inte valde en kurs där jag får lära mig spela ett instrument plus vokalensemble b istället. Men det kanske är bra att ha läst samhällskunskap b om jag skulle vilja läsa vidare på högskolan sen för jag tror inte att jag kommer gå någon musikutbildning då. Dessutom kanske jag kan söka om att få läsa utökat antal poäng om jag vill, det får man tydligen göra om man inte har något ig och det har såklart inte jag. Jag har hört att man ibland läser mer än 2500 poäng på gymnasiet och att det är det minsta man brukar läsa. Därför borde jag ju kanske unna läsa femtio eller hundra poäng mer om jag skulle vilja det tycker jag. Men vi får se hur jag känner nästa år och fjärde året kommer jag nog ändå inte ha jättemycket att göra. Ansöka kan man ju alltid göra och om man får nej har man ju i alla fall försökt.

På idrotten gjorde jag för sista gången mitt styrketräningsprogram under en lektion. Jag är säker på att jag kommer fortsätta träna styrka ibland även på fritiden fastän arbetet snart är slut. Tyvärr har jag inte uppnått mitt mål riktigt eftersom jag inte har tränat styrketräning så många gånger i veckan som jag skrev att jag skulle göra, det känns väldigt dåligt för det borde jag ju ha klarat av. Idrott som dessutom känns viktigt för mig, det kommer kännas jobbigt att lämna in min träningsdagbok till läraren där hon kommer se hur lite jag har tränat. Jag satsar ju faktiskt på ett högre betyg. Läraren sa i alla fall att hon tyckte att mitt styrketräningsprogram såg bra ut och det kändes ganska bra att höra. Nästa moment är stresshantering och igår fick vi en kort genomgång. Tre veckor framöver ska vi på något sätt jobba med att försöka känna oss mindre stressade. Mitt mål tror jag kommer handla lite om att få bättre sömnvanor men jag tycker faktiskt att de nu är mycket bättre än för några månader sen. Det är klart att jag fortfarande känner mig stressad ganska ofta men nu när det är bestämt att jag ska läsa fyra år på gymnasiet och när jag känner att jag faktiskt hinner göra en hel del och samtidigt hinner med skolan ganska bra känns det bättre. Men jag tror att jag kanske ska försöka hitta någonting som jag kan göra innan jag går och lägger mig för att bli mer avslappnad och lugn men jag har tyvärr inte kommit på vad än. Att lyssna på någon musik som gör än avslappnad eller att kanske lyssna på ett sånt där program där man går igenom hela kroppen och ska slappna av tycker jag också verkar vara något som kanske skulle passa mig.

Efter lunchen hade jag verkligen sett fram emot att för sista gången det här läsåret ha ensemble då sångare och instrumentalister skulle vara för sig. Men tyvärr hade vi istället ett oförberett prov vilket jag inte alls tycker var roligt. Först skulle vi försöka skriva bokstäver i ordning efter en sådan där kompskiss eller vad det heter. Tyvärr hade jag glömt hur man gör det och gjorde fel. Läraren hade såkalrt glömt bort att fixa något prov till mig så han fick istället skriva det jag sa. Han sa att han tyvärr hade glömt bort att göra ett prov på punktskrift till mig eftersom han inte har haft mig på några veckor nu, den ursäkten tycker jag var ganska dålig menmen. Om jag hade fått läsa själv hade det ju varit bättre men å andra sidan har jag ju knappt läst några noter överhuvudtaget varken förra året eller i år så därför vore det ju mycket svårare för mig att skriva ett bra prov än för de andra som ser noter varje vecka. Hur som helst hade jag glömt lite om vad vissa tecken betyder och det var ju inte så bra. Men när alla senare fick göra ett annat prov gick det bättre. Läraren talade om några takter för mig och sen fick jag slå på en trumma och spela dem. Jag gjorde aldrig fel där och även om läraren inte sa varenda takt till mig, det skulle ju vara svårt för mig att lära mig allt utantill, hoppas jag att han ändå gav mig ett bra betyg på det provet.

Sånglektionen var ganska rolig. Först fick jag lära mig några ackord på piano, oj vad jag var seg med att lära mig dem. Jag hade svårt att komma ihåg vilka tangenter jag skulle trycka på och sen tog det dessutom väldigt lång tid för mig att växla mellan de olika ackorden. Anledningen till varför min sånglärare lärde mig några ackord var för att vi pratade om att det kanske vore roligt att testa att skriva någon egen låt. När jag har testat att göra det tidigare har det i och för sig gått väldigt dåligt men ifall jag lär mig att spela olika ackord på ett instrument kanske det gör att jag kommer igång på ett annat sätt. Igår gick vi bara igenom några ackord och jag tror inte att jag skulle komma ihåg dem ifall jag satte mig vid ett piano idag menmen. Jag ska nog ge det en chans i alla fall, det ingår som tur är inte att skriva något eget i sångkursen vilket jag är otroligt glad över för jag skriver aldrig bra under press. Eftersom jag tyvärr inte hade valt någon låt tills igår sjöng jag istället igenom låten Jag tror på dig. En del av texten kom jag inte riktigt ihåg fastän det bara var ungefär ett år sen som jag uppträdde med den men jag tycker ändå att det kändes helt okej när jag sjöng den för andra gången. Däremot kändes det annorlunda att sjunga den igår än förra året, vet inte varför men jag tror att det lät på ett annat sätt också. Tyvärr kändes det som att jag inte alls kunde sjunga låten med känsla igår, usch, jag vill inte att känslan i min röst ska ha försvunnit för om jag inte kan beröra ska jag sluta sjunga.

Sen var det träning igår som jag tycket började ganska bra då jag vann ett set med tolv-fyra mot en person som jag inte trodde att jag skulle vinna över. Tyvärr förlorade jag andra och tredje set sen och då var jag inte alls nöjd med mitt spel menmen. Sen spelade Madde och jag, både med små och stora racketar och det är roligt för vi är ganska jämna:) Det blir kul att se vem som vinner av oss ifall vi får spela mot varandra i Milano, jag tror kanske att hon skulle göra det men ändå. Men tänk att ha fått växa upp med showdown, att ha fått spela ofta sen man var liten. Hur kunde jag leva i ungefär sjutton år utan att knappt spela alls?! Lite senare lyssnade jag medan Krister sände radio, det är nämligen hans jobb och det ligger på samma ställe som träningen. Det var väldigt underhållande och jag önskade ERic Saades låt Manboy:) Men han sa först mitt namn som jag verkligen inte tycker om men sa sen efter låten vad det är jag vill kallas för och det var ju bra och sen sa han att vi snart ska åka till Milano så det var lite kul:) Jag lyssnade när han satte ihop en reklamjingel också och det var väldigt roligt att höra hur man gjorde det och sedan höra att resultatet blev väldigt bra! Att sända radio vore ett ganska roligt jobb. Dessutom såg jag ju igår att det fungerar även om man är blind:)

Det är först idag som jag har börjat inse att jag faktiskt har påsklov! Nu är jag ledig i hela elva dagar, fick ju ledigt måndagen vecka femton också:) Långfredagen är ju idag och den har faktiskt känts ganska seg, i alla fall på förmiddagen. Imorse sov jag länge för det kände jag att jag behövde och sen började jag dagen med att träna lite styrka innan jag duschade. Även om idrottsuppgiften i princip är färdig vill jag göra övningarna för min egen skull nu, då behöver jag i alla fall inte få dåligt samvete över att jag tränar sällan sen. Meningen med att lära sig det här var ju ändå lite att vi ska lära oss att ta hand om våra kroppar i framtiden och det vill jag göra även om jag inte har någon lärare som sätter betyg i det:) Det gör bara att jag känner mig lugnare. Lite senare på eftermiddagen åkte Lovisa och jag till Björn. Taxichauffören körde en lång omväg men vi hamnade som tur var i alla fall inte i någon hästhage den här gången:)

När vi kom hit åt vi mellanmål, jag åt lite fryst mango:) Det är seriöst väldigt beroendeframkallande. Ikväll åt vi middag framför tv-n, det är något vi ofta gör när vi är här. Vi tittade på Postkodslotteriet och första avsnittet av Talang 2010! De var i Göteborg och letade talanger och jag tycker att de hittade ganska många bra. Det var bland annat en kille som var tretton år som var väldigt bra på att spela piano, jag tycker dock att låten han valde var lite tråkig. Men sen var det också några som sjöng, tyvärr visade de mest två äldre personer, en kvinna som sjöng bättre än vad jag trodde att hon skulle göra och en man som jag tror många blev förvånade när de hörde. Han sjöng nämligen väldigt bra, tyvärr inte min stil direkt men ändå. De visade ett band i slutet också där alla spelade bra och där sångaren sjöng med mycket känsla:) Hmm, det är väl ungefär det jag har hunnit göra sen jag bloggade senast. Jag får se när jag skriver igen men det blir i alla fall minst en gång till innan jag åker till Milano! Hoppas att ni får en bra helg och jag önskar er alla en glad påsk!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0