Torsdag, skola och tränat stämmor

Hej!

Den här dagen har faktiskt varit helt okej. Jag vet att den här helgen både kommer bli rolig och tråkig, dels ska jag ju till grönan på söndag och det ska bli roligt. Men sen måste jag plugga jättemycket eftersom jag inte har hunnit göra det idag och det kommer bli tråkigt. Dagen började med kör och idag hade vi båda lärarna, en av de spelar mest piano men den andra läraren är med och visar hur vi ska sjunga. Idag fortsatte vi att sjunga samma låt som för två veckor sen men nu har vi kommit mycket längre på den. När vi gick igenom slutet av låten gick brandlarmet. Som tur var var det bara en test men ändå, man fick vänta i flera minuter innan man kom ut för det var en lång kö till utgången. Men det var i alla fall ganska varmt ute så det var skönt:)

På idrotten hade vi orientering där vi skulle hitta kontroller. Min assistent och jag gick runt med en karta, han ledsagade mig men när vi kom till en kontroll fick jag känna att den verkligen fanns där. Den första kontrollen var jobbigast att komma till för man var tvungen att klättra upp för ett berg och hålla på. Sen var vi nära på att gå i ett träsk för att min assistent inte såg någon annan väg till en kontroll men jag ville inte göra det. Senare visade det sig ändå att det fanns en annan väg till kontrollen så det var tur, jag hade inte velat gå i träsket i onödan. Att gå i skogen var i alla fall helt okej, jag är van vid det. Nästa vecka är det orientering igen och då kommer jag gå med en annan kille som ska vara lite med mig istället för Jonas när han är på kurs.

Efter lunchen hade jag håltimme då jag pluggade lite tråkig engelska och skrev om den andra novellen. Den är lite lättare att förstå än den första men bara lite. Spanskan ska jag skriva när jag hade bloggat färdigt, det kommer i alla fall inte vara så svårt. Det svåraste blir att komma på tio meningar, jag har dålig fantasi och vi ska skriva tio meningar på spanska tills imorgon. På sånglektionen tränade jag på att flyga med rösten, det kändes ovant och svårt. Men för att få ett högre betyg än g måste jag klara det, eller i alla fall våga försöka mer. Långsamt farväl känns sådär att sjunga och den enda rörelsen jag har kommit på nu är till en rad innan första refrängen börjar. I helgen får jag titta mer på texten och försöka komma på när det passar att göra rörelser.

Som förra veckan åkte jag till Rebecka efter skolan för att träna på stämmorna. Vi sjöng ju igenom fem låtar förra gången och jag kände mig faktiskt väldigt säker på dem idag så det var roligt:) Idag sjöng vi även igenom stämmorna till två andra låtar och jag ska träna på allt imorgon. Han som ska sjunga på söndag var med idag så det var bra, han låter väldigt lik Elvis Presley. Vi sjöng tills klockan var lite över åtta men jag missade nog inte särskilt mycket av Idol. Det var en tjej idag som jag gillade extra mycket, hon spelade gitarr och sjöng en låt som hon hade skrivit själv. Hennes röst var väldigt speciell och det gillade jag. Nu ska jag då börja på den kära spanskan men jag skriver mer imorgon eller på lördag.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0