Onsdag, skola och konsert

Hej!

Hoppas att allt är bra med er:) Nu kom jag nyss hem från konserten men innan jag skriver om den ska jag skriva lite om skoldagen. Eftersom min assistent är på kurs i två dagar nu har jag Aron istället, jag hade honom några dagar förra året också. Det var tur att matteläraren var några minuter sen för det gjorde att jag inte behövde få sen ankomst, Aron hittade inte till klassrummet och vi letade i över fem minuter innan vi äntligen hittade rätt. Jag hittade på ett ungefär men när Aron sa att det inte fanns ett klassrum med numret där vi skulle vara var det ju lite konstigt. Idag var ännu en lektion då jag kände att jag faktiskt förstod ganska bra hur man skulle räkna ut vissa saker. Läraren fick återigen förklara för mig hur man räknar ut kvartiler och lite sådant, vad seg jag är som behövde höra samma förklaring igen. Fastän han förklarade för mig hur man skulle göra förra veckan förstod jag inte riktigt, eller jag tycker att sådant är svårt.

Naturkunskapen kändes seg, läraren pratade om varför vissa saker är farliga för miljön och sen fick man ställa frågor. Men jag märkte som vanligt att det nästan inte var någon som orkade lyssna och läraren verkar ju inte märka att många sitter och pratar om annat under hans lektioner, han sa bara till två gånger eller något. Vi fick i alla fall några sidor att läsa tills nästa vecka och jag upptäckte såklart att jag har helt fel bok, grattis. Men jag får be Jonas scanna in allting på fredag, hoppas att han hinner göra det då.

Lunchen var helt okej spagetti och köttfärsås. Tur att jag äter den vegetariska maten med tanke på att personerna som satt vid samma bord som jag pratade om hur äcklig den vanliga köttfärsåsen var och jämförde den med lite äckliga saker, tror inte att jag ska gå in närmare på det.

Engelskan kändes tråkig eftersom vi bara gick igenom fonetisk skrift. Jag vet inte om det finns några tecken för det i punktskrift, har i alla fall aldrig fått lära mig dem, fonetisk skrift är ju inte jätteviktigt att kunna. Svenskan var ännu onödigare eftersom läraren sa att han behövde gå direkt. Alla fick fylla i närvaron och gå, några sidor i boken ska vi i alla fall ha läst tills på onsdag och det kommer jag lugnt hinna göra. Jag var med några i klassen innan kontaktlärartiden. Ola pratade inte om något särskilt men vi diskuterade bland annat projektarbetet man ska göra i trean. Tyvärr har jag ingen aning om vad jag vill göra och jag vet att jag kommer få ångest sen och säkert inte få något bra betyg i kursen. Godkänt måste jag i alla fall klara men man ska ju göra en bra process men vad skulle man kunna göra för någonting som tar ungefär hundra timmar? Låten vi lyssnade på idag var verkligen en av de sämsta låtar jag har hört på länge, orkar därför inte skriva om den.

Efter kontaktlärartiden åt jag med Ellen, båda köpte en paj som var ganska god. Sen skulle vi soundchecka inför konserten och Petra visade mig hur jag kunde vända mig för att det skulle se bra ut. Jag satt nära scenen och lyssnade medan alla soundcheckade, det var trevligt:) Lite innan klockan var sju kom alla föräldrar och andra människor som ville se konserten. Nina var den enda som kom från min familj och det var faktiskt skönt. Det är ju jobbigt om man känner en massa folk i publiken, det är en sak att folk från ens klass är där, de gör ju samma sak som än själv. Men när föräldrar och släkt kommer är det jobbigare. Enligt mig var det här absolut den bästa konserten vi sångare har gjort! Alla var hur duktiga som helst och jag tyckte om nästan alla låtar. När jag hörde alla blev jag jätteglad, precis som vanligt! I vanliga fall bukar jag ju ha några som jag tycker var extra bra men idag tycker jag att alla var bra, några kanske jag tycker var bättre än andra men alla var ungefär lika bra. Jag var som vanligt nervös innan jag skulle sjunga men som tur var hann jag äta innan nervositeten kom. På något sätt tror jag att den släppte lite när jag hörde hur bra alla andra var, det gjorde att jag kände att jag också ville vara lite bra. När jag stod på scenen och började sjunga kändes det ganska bra förutom att medhörningen kändes konstig. Att höra mig själv så starkt var lite speciellt. Rörelserna kändes faktiskt ganska bra och jag gjorde dem när jag tyckte att det passade i texten. I slutet av låten hände något konstigt med min röst, kanske var det för att luften tog slut eller för att jag fick slem i halsen. Därför fick jag svälja på ett ställe och det hördes hur tydlit som helst och lät jätteskumt, jag missade flera ord av texten. Varför blev det så, på Empty room kände jag också precis samma sak men idag var det till och med värre. Det gör att jag inte blev nöjd med mitt framträdande idag men att jag äntligen har börjat röra mig lite känns bra=) Okej, jag rörde bara armen och handen men till en så lugn låt passar det kanske inte att göra mer. En tjej i min klass sa efteråt att hon tycker att det såg ut som att jag såg när jag vände mig åt olika håll när jag sjöng så det var lite coolt:) Konserten var i alla fall som sagt den bästa hittills tycker jag! Nu ska jag ta det lugnt en stund.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: emma

jjag tkr det så häftigt att leva ditt liv så fast dy är blind !kolla gärna min blogg och kägg en kommentar !;D

2009-10-15 @ 07:53:46
URL: http://eemmadahlstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0