Måndag, trött efter en lång dag

Hej!

Nu sitter jag här hemma efter en lång dag. Måndagar är den längsta skoldagen för mig plus att jag har träningen efteråt men eftersom showdownen börjar klockan sex passar det faktiskt bra att jag går till fem just den dagen:) Igårkväll hände inte särskilt mycket utan jag tog det mest lugnt. Det enda som förstörde dagen var att några av mina vänner tydligen är arga på mig över någonting som jag inte vet. Inatt sov jag dåligt och det är nog därför jag börjar få ont i huvudet nu. Jag vaknade flera gånger under natten och kunde inte somna om när jag vaknade runt sextiden, det var riktigt störande. Kultur och idéhistorian var som vanligt lite seg men jag lyckades få in ganska mycket i huvudet tror jag. Efter det pluggade jag engelska och läste den tredje novellen, tyvärr förstod jag knappt ett enda ord av den. Det finns några glosor till texten och jag förstår inte ens vad de svenska orden betyder där så jag är lite körd. På svenskan skulle de andra läsa boken, nu har jag äntligen fått den eftersom Nina hämtade den åt mig idag=) Biblioteket hade tydligen skickat den men sen hade den skickats tillbaka så det var skumt. Ikväll måste jag börja läsa den, hoppas att den åtminstone är lite bra. När min lärare ville ha en beskrivning av boken sa någon i klassen att den handlar om sex och pengar, det låter ju i och för sig inte så ointressant:)

Efter lunchen hade jag musikteori då vi gick igenom intervallen igen och pratade om ackord. Nästa vecka har jag ingen musikteori eftersom vi har studiedag både måndag och tisdag men jag fick en svår läxa som jag ska ha gjort om två veckor, nämligen att planka en låt. Micke verkade tycka att det var hur lätt som helst och han sa att han trodde att jag skulle klara det för att jag tydligen är bra. Men det tror jag inte att jag kommer göra för när man ska hitta ackord måste man ju höra hur basen spelar i en låt och det brukar jag aldrig göra, inte ens när jag anstränger mig. Men jag ska göra mitt bästa, bara att hitta en låt verkar ju svårt.

När jag kom till ensemblen fick jag veta att vi skulle ha prov. Sjävlklart hade de inte förberett det för mig så jag fick sitta och titta på medan de andra skrev. På det praktiska provet fick jag läraren att tala om hur jag skulle spela så att jag åtminstone kunde göra någonting under lektionen. Det var en enkel rytm som man skulle spela, den ändrades lite då och då men var för det mesta likadan. Tyvärr tror jag inte att det jag gjorde betygsattes eftersom jag gjorde det på fel sätt och inte gjorde som man ska göra egentligen. Men jag måste i alla fall ligga bättre till än en kille i min ensemble som gick från lektionen bara för att han sa att han inte kunde någonting. Det var ju konstigt att han inte ens stannade och försökte göra sitt bästa, det gjorde ju till och med jag. Men han verkar lite speciell för han frågar ofta när en lektion slutar och föreslår ofta att han kan gå från lektionen av olika anledningar. Hoppas att jag får göra provet någon annan dag men det som störde var ju att ingen hade talat om för mig att de andra skulle ha prov. Om jag hade vetat det hade jag hunnit åka hem och vara hemma i tre timmar innan jag skulle åka till träningen. Efter musikteorin väntade jag i över en och en halv timme helt i onödan.

Träningen gick i alla fall mycket bättre idag än förra veckan! Vi var bara tre personer där vilket gjorde att jag hann spela mer än jag brukar och det var roligt:) Jag förlorade inget set men en del av mina servar var sådär. Sen sköt jag i nätet ovanligt många gånger. Nu ska jag lyssna på boken, den heter Therese Raquin eller något sånt, ni kanske känner igen namnet, författaren heter Emile Zola.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0