Lördag, ungdomsgård och testat surströmming

Hej!

Nu ska jag skriva ett långt inlägg eftersom jag inte skrev igår. Igår var det ju fredag då jag hade engelska och spanska. På engelskan började jag skriva på den tredje läsloggen, det gick inte bra och gissa varför. Det är svårt att skriva en läslogg om någonting som man knappt förstår, en del av innehållet förstår jag men jag förstår däremot inte vad som är nutid och dåtid i novellen, det är störande, när de bytder tid märker man inte det så tydligt. Tills på onsdag ska alla tre läsloggar vara färdigt och jag ska göra mitt bästa för att få dem att bli godkända. Som tur är får man respons av läraren och det man lämnar in först är bara utkast. Eftersom jag har studiedag på måndag och tisdag hinner jag plugga då, de dagarna har jag minst lika mycket att göra som på vanliga skoldagar. Det passar faktiskt verkligen bra att de la in studiedagarna just nästa vecka, man behöver sådana dagar när det är mycket att göra.

Spanskan gick ganska bra, vi jobbade med olika ar-verb, hur man böjer dem i alla tre former, alltså presens, preteritum och perfekt, eller vad det heter, är inte bra på namnen. När läraren frågade mig gjorde jag fel, inte bra, jag hade ju pluggat och allting. Tur att det inte bara var jag som gjorde fel i klassen, ingen verkade vara jättesäker. Men när vi jobbade med objektspronomen gick det bättre, läraren verkade nöjd när jag klarade en mening utan att göra fel:)

När jag kom hem kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände men jag tränade lite och satt sen vid datorn en stund. Efter middagen såg jag Idol och jag blev nöjd med resultatet och tycker att nästan alla som förtjänade en plats i kvalet fick det. Jag tycker att Durna borde ha fått en plats men juryn kanske har rätt när de sa att hon är för ung men hoppas att hon söker nästa år:) Erika gjorde ju det och hon gick vidare i år, det var bra tycker jag! Hon har verkligen utvecklats mycket, jag har hört låtar som hon spelade in för länge sen och det är verkligen skillnad, nu är hon mycket bättre! Undrar vem som gick vidare av Kalle och Piotr, jag tycker att båda är bra men på olika sätt så för mig spelar det inte så stor roll vem det blev. Senare på kvälen chattade jag med några kompisar. Emma tipsade mig om två artister som hon gillar, Dixie Chicks och Taylor Swift, jag hade inte hört så mycket med dem tidigare och tycker faktiskt att båda var bra! Sen diskuterade Ronja och jag coola människor, Ronja sa att hon vet flera som tycker att jag är cool, undrar hur man kan tycka det.

Imorse var jag glad när jag vaknade eftersom jag skulle åka till ungdomsgården. Taxichauffören var en kvinna, ovanligt. Hon var trevlig och pratade med mig, sen hade hon en bra radiokanal på=) Rebecka ringde när jag satt i taxin och vi bestämde att vi ska gå på bio imorgon och se en film som heter Prinsessa, den ska tydligen vara bra. Jag går ju inte på bio särskilt ofta och egentligen kanske det är lite onödigt att lägga ner en massa pengar på det med tanke på att det är billigare att hyra en film när den kommer ut eller att se den om den visas på tv. Men någon gång ibland kan man ju faktiskt gå på bio, stämningen är ganska bra när man sitter i biosalongen.

När jag kom till gården pratade jag lite med några av ungdomsledarna, de är trevliga:) Ronja kom efter en stund och vi spelade lite showdown. Det var roligt att spela men bordet är ju trasigt på ett ställe så när bollen skjuts på ett speciellt sätt åker den alltid ut, det är störande. Lite senare hjälpte jag till med att göra mat, först gjorde jag en dressing och skar bröd. Sedan hjälpte jag till attt lägga upp kräftor, de hade köpt fem paket. Först trodde jag inte att det skulle räcka men det visade sig att många av dem som åt kräftor inte alls åt särskilt många. Det betydde alltså mer kräftor till mig och några andra:) Jag hjälpte till att göra någon citronkaka också som faktiskt blev ganska god. Dessutom lyckades jag för första gången blåsa upp flera ballonger! Jag vet att jag är seg men idag lyckades jag äntligen även om jag kände mig ganska yr i huvudet efteråt. Tidigare har jag bara lyckats blåsa upp en ballong efter att någon har blåst upp den en gång. Men idag lyckades jag blåsa upp flera stycken utan hjälp! Min sånglektionslärare ville ju att jag ska träna på det och nu kan jag äntligen! Hon sa att det är bra att kunna blåsa ballonger, kommer inte riktigt ihåg varför men det hade någonting med andningen att göra tror jag, att man ska känna lite på samma sätt när man sjunger som när man blåser, samma motstånd eller vad det var. Till lunch åt jag i alla fall först paj och en jättegod sallad och efter det kräftor! Det var verkligen bra att ungdomsgården hade kräftskiva en gång, hoppas att de kommer ha det även nästa år för det var roligt! Vi sjöng två låtar och skålade också, det var lite kul, Helan går och Hej tomtegubbar tror jag att det var. Tyvärr räknade jag inte hur många kräftor jag åt men många blev det, säkert minst ett och ett halvt paket. När jag var mätt fanns det till och med några kräftor kvar som jag inte orkade, det har aldrig hänt tidigare, förstå hur mycket jag älskar kräftor! Efter lunchen pratade jag mest med folk och sen spelade jag Bop it, det där ljudspelet, man blev verkligen konstig i hjärnan efter en stund.

Nu är jag hemma hos Björn, tyfärr fick jag veta att han är på Gotland den här helgen vilket innebär att jag inte får träffa honom. Om två veckor är jag ju i Holland så då hinner jag inte heller göra det och det är synd att vi ses så sällan. Men tiden går ju fort så det kommer nog kännas som väldigt kort tid innan jag träffar honom nästa gång:) Min farmor Irre och hennes syster Eva är här och gör oss sällskap så det är trevligt. Den här kvällen har jag fått uppleva en sak, nämligen att äta surströmming. Som tur var åt Lovisa och jag lite annan mat innan de tog fram surströmmingen för när de väl öppnade en burk luktade det verkligen hur äckligt sm helst! Lukten försvann lite efter en stund men den återvände lite då och då. Enligt mig smakar fisken mycket värre än den luktar, jag blev illamående efter att bara ha tagit en tugga och ändå hade jag ställt in hjärnan på att den skulle vara god. Nu har jag alltså två saker som jag absolut inte klarar av att äta, lever och surströmmning. Men det var bra av mig att testa i alla fall tycker jag:) Hoppas inte att mina kläder kommer att lukta jätteäckligt imorgon för jag har faktiskt inga andra byxor med mig. Nu ska jag snart gå och äta lite efterrätt och sen ska Lovisa och jag se Twilight, jag kan inte få nog av det just nu:)
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0