Fredag, nu är det helg igen

Hej!

Jag skulle ha bloggat igår men det blev inte av eftersom jag hade saker att göra hela dagen. På morgonen hade vi tyvärr ingen kör för att treorna var och sjöng på Rival, det var synd att kören var inställd. Det är ju mitt favoritämne i skolan och nu måste jag vänta nästan en hel vecka till innan jag får ha det. Klockan tio hade jag möte med lite folk, orkar inte skriva vilka som var med men det var de gamla vanliga och min assistent som inte har varit med tidigare. Vi pratade faktiskt inte om något särskilt men jag ska byta lärare i datorkunskap till läraren jag gillar så det känns bra! Sen ska naturkunskapsläraren, min assistent och kanske att det var någon mer, åka på någon kurs senare i september. Jag satsar precis som förra året på att helst få minst vg i alla ämnen. Tyvärr vet jag redan att jag bara kommer få godkänt i matte och engelska men ändå. Min assistent ska vara med när jag har idrott, estetisk orientering, naturkunskap och ibland kanske matte. Sen kom jag på idag på spanska att jag kanske kommer behöva honom där också men vi får se.

Efter lunchen igår skulle jag jobba med Långsamt favräl. Konstigt nog kände jag mig inte lika nervös när jag skulle sjunga för alla som jag gjorde i måndags. Då var det färre personer som lyssnade än igår också så det var ju lite skumt. Det jag ska träna på tills på måndag är att göra lite rörelser med armarna och att vända kroppen och ansiktet åt olika personer i publiken. Sen kanske jag ska sitta på en stol när jag sjunger låten, på måndag får vi se vad som passar bäst. Sånglektionen gick inte lika bra som förra veckan för jag tycker inte att jag kunde sjunga en enda hög ton igår. Långsamt farväl kändes i alla fall bra att sjunga när vi hade sänkt den lite och Hey jude börjar jag känna mig säkrare på.

Efter skolan åkte jag till Rebecka för att träna på de kära stämmorna till alla låtar. Vi ska köra till sex eller sju låtar och igår hann vi gå igenom fem av dem. Rebecka, en annan som jag tror heter Karin och jag ska köra. Jag tycker att stämmorna kändes lite svåra igår när vi sjöng igenom låtarna men när jag kom hem och lyssnade igenom allt kändes det mycket lättare. Tills nästa torsdag då vi ska ses igen ska jag träna jättemycket på låtarna så att jag kan allt utantill. Idol tittade jag på igår men jag tycker faktiskt inte att det var någon som var jättebra. Innan första pausen visade de ju bara folk som sjöng falskt eller kanske gjorde bort sig med mening men det var ju jättestörande. Jag förstår inte hur så många människor kan tycka att det är så roligt att se när folk sjunger dåligt, i Idol ska man ju hitta folk som sjunger bra. Tänk om de bara kunde strunta i att visa alla dåliga som ändå inte går vidare, då skulle det ju finnas hur stor plats som helst åt alla som är bra som inte ens får chansen att sjunga för juryn.

Idag är det i alla fall fredagen den elfte september, undrar om något hemskt kommer hända idag. Även om det kanske har hänt hemska saker det här datumet tror jag att en del bra saker också måste ha hänt. Jag har till exempel flera kompisar som fyller år idag. På engelskan skulle vi skriva en läslogg till en berättelse som hette A haunted house. Jag tycker att det var svårt att komma på några tankar om texten men en del hann jag skriva, får skriva resten i helgen eller i början av nästa vecka. Sen hade jag äntligen min första spansklektion efter lunchen! Läraren verkar väl helt okej förutom att jag ibland tycker att det var svårt att förstå hans förklaringar när han skrev saker på tavlan. Men det ska nog gå bra även om jag idag märker hur mycket jag har glömt på ett år. Många ord och saker som jag kommer ihåg att jag tycker var lätta i nian känns mycket svårare nu. Spanska c är ju en hundrapoängskurs så jag kommer behöva lära mig mycket nytt men det ska bli roligt:)

Nu sitter jag hemma och hade kanske tänkt äta något litet innan jag och Lovisa åker till Björn. Det var länge sen jag var hos honom senast så det blir trevligt. I helgen har jag mycket att göra, bland annat måste jag plugga en hel del. Men förutom det ska vi imorgon fira att Nina och Danne har gift sig och senare den kvällen åker jag för att träffa Mickis, Kim, Saman och Damir. Jag får se när jag bloggar nästa gång.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Imaginaryfriends

Sjukt! :O. Jag förstår mig inte på spanska, :O.



SV: Jaa, det är väl rätt vanligt att man känner så, gillar din blogg!, kul att läsa lite mer presonliga grejer än bara att du vart i skolan! :D

2009-09-11 @ 21:29:03
URL: http://imaginaryfriends.blogg.se/
Postat av: Imaginaryfriends

SV: Till en gammal kärlek som varit kvar i fem år :P ja personlig och bra är den :)

2009-09-11 @ 22:37:04
Postat av: Elsa

Det är klart du kan få mer än G i engelska, men då får du inte ge upp redan nu! Tjoa till om du vill ha någon hjälp med spanskan eller engelskan så kan vi Skype:a eller nåt!

2009-09-12 @ 14:42:10
URL: http://minipinan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0