Torsdag, snart är temaveckan över

Hej!

Idag fyller min kompis Robin år, grattis till honom! Egentligen har det inte hunnit hända särskilt mycket sen jag skrev senast men det känns ändå roligt att blogga. Några som läser bloggen har dessutom sagt att de tycker att det är roligt när jag uppdaterar även om jag bara skriver vad jag gör varje dag och därför gör jag det. Tisdag kväll blev faktiskt ganska rolig för först pratade jag om jaws med några på Skype. En jawscirkel började då där man lär varandra olika saker om jaws och det verkar ju bra, jag har inte direkt gått någon lång kurs där jag har lärt mig saker om jaws eftersom jag inte har känt att jag har orkat, haft tid eller tyckt att det har behövts. Men nu när det ändå finns en cirkel varje tisdag med andra synskadade kan jag lika bra vara med där när jag har tid:) Sen är det såklart roligare attlära sig saker av folk som är i ens hålder än att lära sig det av en person som jobbar med att lära ut det. Senare på kvällen pratade jag med en annan kompis också så det var trevligt:)

Igår gick den teoretiska lektionen snabbt vilket var skönt, vi hade min kontaktlärare eftersom läraren vi egentligen skulle ha var sjuk. Efter lektionen pratade jag och några andra om vilken låt som skulle kunna passa till filmen och vi skrev upp några förslag. Innan lunch hade vi resursläraren och de andra gjorde skyltar och skrev stora bokstäver på dem. Jag kunde tyvärr inte hjälpa till på något sätt men jag satt och lyssnade på musik som spelades i bakgrunden. Det var mest rock som jag inte brukar lyssna på särskilt ofta nuföörtiden. För några år sen lyssnade jag ju nästan bara på hordrock och metal en period och jag gillar det fortfarande. Det jobbiga är ju bara att min röst inte passar att sjunga till sådan musik.

Klockan ett skulle vi börja filma men det blev såklart lite senare för att vissa kom försent. När vi väl kom till vägen som vi skulle gå över var det några som upptäckte att kamerorna inte hade något batteri så alla var tvugna att vänta medan några av oss sprang tillbaka till skolan för att hämta nya. Det var ganska kallt ute igår, jag har hört att den här vintern kommer att bli en av de kallaste på länge och det ser jag verkligen inte fram emot. Att filma tog ganska lång tid eftersom vi råkade ställa oss i fel ordning med skyltarna så att meningen blev fel flera gånger och för att vi fick vänta på att många bilar skulle komma innan vi började filma. Men det gick ganska bra för det var många bilar som stannade och alla bilförare verkade titta vad det stod på våra skyltar när vi gick över övergångstället. Som tur var blev ingen arg, några tutade men jag vet att åtminstone en person som gjorde det vinkade samtidigt så hon verkade bara gilla vår idé.

Igårkväll pluggade jag lite plus att jag sjöng till några låtar jag gillar och pratade med några trevliga människor. Första lektionen gick snabbt idag också, det enda vi gjorde var att skriva vad vi behövde göra för att bli klara med allt tills imorgon och skriva lite om hur gårdagens arbete gick. Alla i gruppen verkar hålla med om att samarbetet har gått bra och att alla i gruppen har bidragit med någonting. Jag hjälpte till att förbereda processredovisningen vi ska ha imorgon, jag kommer nog att prata en del då eftersom några i gruppen inte tycker om att prata inför folk. I och för sig gör inte jag heller det men jag tycker att det är helt okej att göra det ibland plus att jag känner att jag kan göra det minst lika bra som seende personer, prata har jag ju inga problem med även om jag inte är så bra på det. Sen måste man ju träna på saker man tycker är svåra och jobbiga för att bli bättre. Min grupp blev klara snabbt och slutade direkt efter lunch:)

När jag kom hem pluggade jag matte, jag ska kämpa för att få ett bra resultat på nästa prov. Lovisa och jag gjorde pankakor till mellanmål, eller det var mest hon som lagade dem men ändå. De blev ganska bra när vi hade kommit på hur vi skulle göra. Klockan fem var det showdownträning i Handen! Det kändes bra att spela idag, i början var det svårt eftersom jag inte var van vid att borden gick mycket snabbare där. Bollen rullar olika snabbt beroende på vilken typ av showdownbord man spelar på. Eftersom vi bara var tre personer idag fick man spela mycket vilket var roligt. En person förlorade jag mot med två-noll i set vilket inte var bra, innan vann jag mot honom med två-noll men då spelade han inte särskilt bra. Det är hur som helst bra när jag spelar med folk som är bättre än jag för då får jag ju bra motstånd och märker vad jag behöver träna mer på. Showdown är verkligen jätteroligt och det är nog det som jag mest ser fram emot varje vecka! Nu ska jag vara lite social med folk istället för att blogga. Men snart är temaveckan över och då är det lov!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: elin

hoppas allt e bra :)

*

*

*

*

*

*

2009-10-23 @ 10:01:00
URL: http://maargaritas.blogg.se/
Postat av: Johan

Vad var det för filmgrej ni gjorde? Låter lite intressant =)



Vad är det för showdownbord där som du spelade i onsdags då? Laminat?



Hoppas du får ett bra lov! =)

2009-10-23 @ 20:49:08
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Ida

Det är kul att läsa din blogg, jag märker att du anstränger dig på den! :)

2009-12-02 @ 18:51:19

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0