Torsdag, en ganska rolig skoldag

Hej!

Igår var det ju Rabih och Erik som gick vidare i Idol och det tycker jag var bra:) Jag kommer inte ihåg särskilt mycket av min morgon men jag hann duscha och äta lite frukost. När vi kom till kören fick vi veta att FN-s generalsekreterare, eller om personen kallas något annt, skulle komma till Kulturama idag och bland annat höra när vår klass sjöng. Därför övade vi bara på samma låt som vi gick igenom förra veckan och den kändes ganska lätt tycker jag. Det enda nya vi gjorde var att vi gick fram och tillbaka samtidigt som vi sjöng och att vi ibland klappade händerna i takt. Jag kände tyvärr att jag fick lite ont i halsen av att sjunga men det var som tur var inte så farligt. Samtidigt som generalsekreteraren kom kom även ungefär tjugo andra personer. Innan de kom in i rummet kom flera andra för att se att allt såg bra ut, jag tror att tre personer var tvugna att kolla innan alla kunde komma. Undrar varför det var så noga, okej, det är ju i och för sig en viktig person men ändå. Vi sjöng igenom låten och lite då och då hörde jag kameror nära mitt ansikte, första gången blev jag lite rädd eftersom jag inte var beredd på att någon skulle ta kort. Men det lät som att de använde ganska coola kameror eftersom de kunde ta många bilder i en snabb följd, det kan man ju göra med de flesta kameror nuförtiden men jag kan ibland höra ifall det är en dyrare eller billigare typ av kamera. Jag tycker i alla fall att det gick bra att sjunga, alla verkade ta i lite extra när alla människor kom:) Min mormor hade tydligen ringt hem till oss nu ikväll och sagt att vi hade synts lite i tv så det var ju roligt, jag hade synts i bild i någon eller några sekunder, trevligt att någon kände igen mig. Jag visste ju inte att vi skulle synas på tv så därför missade jag det, det hade varit roligt att se hur mycket de visade av vår sång=)

Efter kören var det idrott då jag skulle göra samma konditionstest som de andra gjorde för några veckor sen. Jonas skulle springa med mig för första gången så det kändes lite nervöst, jag brukar inte våga springa särskilt fort om jag ska göra det med någon som inte har ledsagat eller sprungit med mig tidigare. Först fick vi gå ungefär femhundra meter för att komma till ett bra ställe att starta på. Jag tyckte att femhundra meter kändes långt men det var nog mycket för att jag tänkte väldigt mycket på hur långt det skulle vara att springa två kilometer och hur död jag skulle vara efteråt. Men så farligt var det ändå inte, jag överlevde i alla fall:) Sträckan vi sprang var oftast ganska rak vilket var bra men när det kom kanter eller annat som var konstigt på vägen gick vi långsammare eftersom jag inte vågade springa då. Jag sprang tydligen långsammare den första kilometern och ökade lite på andra men i slutet blev jag jättetrött. Då kändes det verkligen jobbigt men jag klarade det åtminstone på ungefär tolv minuter, om vi inte hade saktat ner ibland kanske det hade blivit elva och en halv minut, vet inte riktigt. Det här var i alla fall första gången som jag gjorde ett riktigt konditionstest, de man gjorde på högstadiet kunde i och för sig vara jobbiga men det jag gjorde idag var värre än så. Det vore roligt att börja srpinga mer fö det är ju bra träning och jag skulle vilja ha bättre kondition, idag såg jag hur dålig den var men det var roligt att springa så jag skulle kunna tänka mig att göra det oftare. Rebecka i min klass gjorde mig sällskap när jag duschade och bytte om efter idrrotten, det var trevligt att prata med henne. Hon har löpband och lite andra gymsaker hemma, tänk om man kunde få plats med det. Bra att jag har en cross trainer nu i alla fall:)

Efter lunchen gick jag till biblioteket för att leta efter en låt från 1980-talet. Det gick sådär, jag hittade några låtar jag kände igen men har fortfarande inte bestämt vilken jag ska ta. Det ska ju vara en låt som är ganska lätt att lära ut till de andra för vi har ju prov på det senare. Men jag måste skicka in låten så att en person kan skriva den i punktskriftsnoter. Ensemblen var bara sådär idag och det berodde på att vi knappt kom framåt med den låt vi började på förra veckan. Det visade sig att många inte hade pluggat plus att tre personer inte ens var där idag. Jag blev besviken eftersom jag trodde att min ensemble var bra men om man jämför med andra är den inte det. Flera personer som man vet skolkar ganska mycket är med i min ensemble och jag förstår inte varför man placerar flera som gör det i samma grupp. Vi har nu bara hunnit gå igenom två verser och refrängen av en låt men det är fortfarande långt kvar innan den är klar. Vi har två lektioner kvar innan nästa ensembleuppspel och då ska det egentligen vara tänkt att man ska spela upp två låtar men det kommer ju inte att hända med vår ensemble. Förra året var det seriöst mycket bättre för då hann man antingen gå igenom en hel låt eller också kanske hälften av två låtar. Men nu har vi verkligen inte hunnit någon stans känns det som och jag blir så trött på folk som inte pluggar, i alla fall om det på något sätt drabbar andra än en själv. Jag vill inte påstå att jag direkt pluggade jättemycket på låten men jag har i alla fall lyssnat på den ett antal gånger och kunde min vers och stämma när jag kom dit idag. Eftersom vi har bestämt att jag mest ska jobba efter gehör ser jag till att försöka kunna det så det borde ju vara samma sak för de som läser noter, om man inte är bra på att läsa noter kan man ju då istället lyssna och ta ut ackord och annat på gehör om man spelar instrument, man borde åtminstone kunna det man jobbade med förra veckan och inte bara glömma bort allt.

Jag fick ondare i halsen senare under dagen och det gjorde ondare när jag sjöng än när jag pratade så därför sjöng jag inte särskilt mycket på sånglektionen. Nu är det gemensam sånglektion om två veckor och då ska jag sjunga Hey jude. Det finns en del jag behöver träna på tills dess för även om jag känner mig säker på texten vill jag kunna sjunga låten med mer inlevelse så det ska jag försöka jobba med. När jag kom hem idag tog jag det mest lugnt och sen har jag pluggat lite musikteori. Det där med att planska en låt har jag försökt göra men det har inte alls gått bra, måste fråga Micke igen hur han har tänkt på måndag.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Sandy

Planka typ Stand by Me, det är bara lite tonika, tonikaparallell, subdominant och dominant. Eller ska du planka någon speciell låt?

2009-10-02 @ 23:39:27
URL: http://lilzandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0