Tisdag, tar en paus från pluggandet

Hej!

Min hjärna är helt slut efter den här dagen. Skoldagen har känts ganska jobbig och dessutom har jag en hel del att plugga nu, imorgon har vi första matteprovet plus att jag har muntligt prov i engelska. Jag hoppade till och med över att gå på en konsert som jag gärna hade velat se ikväll på grund av att jag istället skulle sitta hemma och plugga. Därför blir jag besviken om det skulle visa sig att jag till exempel inte får gokdänt på engelskan. Alla svåra ord som man behöver kunna kan jag tyvärr inte så bra som jag hade önskat, matten känns däremot helt okej. Ni får hålla tummarna för mig imorgon:) Sen har jag engelskan tills på fredag plus att vi fick en spanskaläxa idag som jag får skriva imorgon eller på torsdag. På måndag har vi prov i kultur och idéhistoria som jag ska göra så fort som möjligt, kanske att jag hinner det innan ensemblen på måndag men jag tvivlar eftersom det alltid tar tid att komma ut från flygplatsen. Det är mycket att göra just nu, naturkunskapen måste jag verkligen börja plugga på känner jag för det har jag faktiskt inte alls orkat göra särskilt mycket. Efter lovet har vi prov och då kommer det straffa sig och då kommer det säkert stå IG eller g-. Eftersom jag inte känner att jag lär mig mycket av lärarens genomgångar borde jag läsa mer i boken men jag har ju inte ens samma bok som de andra så det är störande! Innehållet är faktiskt ganska olika också.

Dagen började inte bra eftersom taxin som skulle hämta mig tydligen inte visste om det, en annan chaufför kom efter att första lektionen hade börjat. Jag satt stressad i taxin och blev irriterad över hur långsamt gubben körde, förra gången han körde mig gjorde han ett misstag som gjorde att det tog över tio minuter innan han ens kunde börja åka men som tur var hände inte det idag. När jag kom till lektionen ungefär en halvtimme sent kändes dagen helt förstörd. Vi hade estetisk orientering som jag verkligen inte ville komma försent till eftersom jag hade mycket att göra. Min assistent och jag hann i alla fall spela in några ljud idag, bland annat fick jag Ellen och några andra att skratta lite, det blir bra när jag klipper ihop det tillsammans med folk som pratar och vattenljudet. Det enda ljudet som jag kom på kan representera döden är ifall jag hittar ett pipljud som låter likt en sådan där respirator som de har på sjukhus. En kille som gick musikallinjen tidigare andades och låtsades dö, inspelningen blev bra så nu saknar jag bara pipljudet och jag har inte kommit på hur jag ska hitta ett sådant ljud än tyvärr. Det kanske finns något ljud på en bra synth som liknar det, jag ska kolla upp det nästa vecka. Då ska ljudbilderna bli klara men jag har inte så långt kvar, bara att redigera allt.

Vokalensemblen gick ganska bra, i början skulle vi massera oss själva på olika ställen, det finns vissa ställen som är särskilt bra att massera innan man ska sjunga. Jag kände mig trött efteråt och när vi sjöng en lugn låt precis efter uppsjugningen kändes det nästan som att jag skulle somna. Men jag piggnade till när vi sjöng Isn´t she lovely och If this is it. Den lugna låten är mer avancerad och tråkig att lära sig men det är ju bra att få sjunga avancerade saker också. Efter lunchen var det spanska då vi jobbade med olika verb som beskriver vad man gör just nu, alltså att skriva rätt form av verben till verbet estoy, det var ganska lätt tycker jag, i alla fall mycket lättare än reflexiva pronomen och reflexiva verb. I slutet av lektionen skulle vi jobba i grupper och på fredag ska vi ställa frågor till varandra och gissa vilken sak andra grupper tänker på, det kan vara vad som helst alltså. Tyvärr missar jag den lektionen så jag ska läsa lite i boken tills på tisdag för det ska de andra förmodligen göra nästa lektion.

På matten hade läraren en jättebra genomgång av kapitelet. Den gjorde att jag nu förstår mer än tidigare och efter att ha tittat igenom en del uppgifter känns det som att jag förstår det mesta:) Sen jag kom hem har jag mest pluggat men nu tog jag en paus för att blogga. Hjärnan blir faktiskt för trött om man pluggar och aldrig tar paus, i alla fall min. Imorgon gäller det, jag ska verkligen göra mitt bästa för att få ett bra resultat på både matten och engelskan! Novellerna hinner jag kanske läsa igenom någon mer gång, i alla fall en av dem och sen får jag se vilka frågor läraren vill att vi ska diskutera. Nu börjar jag bli nervös, ovanligt, eller inte. Hoppas att jag lyckas sova lite inatt för annars kommer jag inte vara rolig att prata med imorgon. Jag har i alla fall Holland att se fram emot, bara tre dagar kvar nu!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0