Fredag och lördag, skola, kväll och centralendag

Hej!

Igår hann jag inte blogga eftersom jag hade saker att göra precis hela dagen och kvällen men det var roligt. Dagen började med att alla samlades för att förbereda våra performance. De som till exempel skulle visa film fick hjälp med det, en person i min grupp fick gå fram och trycka på play och det var ju lätt. Ingen i min grupp var särskilt nervös eftersom vi bara skulle visa film, de grupper som däremot skulle spela teater eller göra någonting live verkade vara ganska stressade. Alla performance var faktiskt ganska bra, det var tjugo grupper och jag tror att jag förstod arton performance. En tjej i min grupp förklarade vad som hände och hon var verkligen jättebra på det, jag känner nästan ingen som är lika bra som hon. Dessutom var det första gången hon gjorde det och hon känner ingen annan synskadad så det var coolt:) Många grupper visade film och en grupp livestreamade från en tunnelbana.

Processredovisningen gick ganska bra kändes det som. Tjejen som syntolkade för mig på förmiddagen pratade mycket och hon var bra på det. Vi andra la till saker och svarade på frågor som de andra grupperna ställde. Sist skulle vi göra en utvärdering, hela gruppen gjorde den gemensamt och det var bra. Även om min grupp kanske skrev saker som kanske kan verka lite taskiga mot någon var vi i alla fall ärliga och det kändes bra. Nästa år har vi ingen temavecka och därför ville vi göra den bra till de som ska ha det då.

När skoldagen var slut träffade jag Rebecka, hennes bror och hans flickvän. Jag hade aldrig träffat dem innan eftersom de bor långt bort så det var väldigt trevligt:) De var sociala och roliga. Först åkte vi till Gamla stan för att äta glass. Det finns ett jättebra ställe där man kan äta Ben and Jerryglass. Igår kanske det inte var världens bästa glassväder men det gjorde ingenting för det var varmt inne på glasstället och jag kan äta glass var som helst, bara det inte är jättekallt. Som vanligt hade jag svårt att bestämma vilka sorter jag skulle ta, Ben and Jerry har ju väldigt speciella sorter och jag skulle gärna ha velat testa alla för de flesta sorterna låter goda. Jag tog i alla fall en kula med chokladglass och brownie som jag hade testat innan och en kula med bananglass, chokladbananer och nötter, nötterna kändes knappt och det var bra. Jag har ätit annan glass där nötbitarna har varit hur stora som helst och det tycker jag inte passar. Efter att ha ätit glass gick vi till en affär där jag hittade en present till min kompis Caroline som fyller år idag! Presenten kanske inte var särskilt bra, jag tror inte att det är ofta man ger bort det som hon kommer att få av mig idag men ändå. Därefter åkte vi hem till Rebecka och åt hamburgare. Innan middagen pratade vi om bra musik, skolan och ekonomi, trevliga ämnen=) Rebecka sjöng Fields of gold som jag kanske vill lära mig, det tråkiga med den låten är bara att melodin nästan går likadant hela tiden. Klockan åtta var Idol som alla ville se. Rocktema har det ju varit varje år och det brukar alltid vara några som älskar det. Erik var nog min favorit igår, inte oväntat, sen tycker jag att Rabih klarade av temat väldigt bra och valde en låt som hans röst passade bra till. Rabih sjunger verkligen hur bra som helst, det låter ju aldrig falskt, dessutom har han ju en så mjuk och fin röst, det gillar jag:) Det var störande när Eddie hängde löst men som tur var åkte ju Niklas ut. Nu när han hade hängt löst tre gånger eller vad det var tycker jag att han kunde åka ut. Okej, han var bättre än tidigare gånger men jag förstår inte varför han valde en så tråig låt. Efter Idol åkte jag hem men jag hade verkligen roligt igårkväll och det var trevligt att träffa alla!

Idag har höstlovet börjat, tyvärr har jag en hel del att göra men det är mycket skönare att kunna sitta hemma och plugga än att behöva gå upp tidigt och åka till skolan varje dag. Klockan halv tolv åkte jag till Stockholm central där jag träffade en massa trevliga människor. Vi delades in i grupper för att gå runt på centralen och kolla olika saker. Min grupp skulle bland annat se ifall man kunde höra vilken nummerlapp man tog och var det finns ledstråk. Nummelapparna på SJ var inte anpassade särskilt bra för automaten där man får de har olika knappar beroende på vilken sorts biljett man vill beställa. Men när vi gick fram och frågade om det sa personalen att man kan gå fram direkt utan att ta nummerlapp om man kommer dit så det var bra. På SL var det lite bättre för där har de en röst som läser upp när de byter nummer. Det enda jobbiga är att man inte ser på lappen vilket nummer man har men det kan man ju kanske fråga någon. Tyvärr fanns det nästan inte ledstråk någonstans, bara innan spärrarna och där tunnelbanan går. Men det fanns ingenting vid tågen och det står dessutom ingenstans vilken spår man är på. Det borde ju inte vara så svårt att märka upp det med punktskrift och kunna lägga in tal i olika automater. Om det finns automater med touchskärm borde det ju lugnt finnas automater med tal. Efter att ha gjort färdigt allt åkte vi till Hötorget! Där är det däremot bättre anpassat, precis där tunnelbanan stannar finns det en karta med punktskrift där man kan se vad som finns nära stationen. Man kan även läsa med vanlig text vad det står på kartan men det var ju jättebra att den även finns på punktkskrift. Kartan var ganska svår att förstå men om man lärde sig den och de hade en sån på alla stationer skulle det ju vara hur bra som helst! Bredvid kartan har de ju dessutom en nödtelefon eller vad det heter och det är ju också bra.

Vi åt i kungshallarna eller om det heter hötorgshallarna haha. En bra sak med att äta där är ju att det finns många restauranger och mycket att välja mellan. Sara och jag delade på sushi och någon vegetarisk tallrik som man kunde köpa på något indiskt ställe. Maten var väldigt god och jag blev väldigt mätt efteråt:) Jag har haft trevligt både igår och idag och snart ska jag åka och fira Karro. Hoppas att hon förstår det roliga med sin present och varför jag just ger henne det jag köpte igår, annars har jag misslyckats vilket inte skulle förvåna mig men ändå. Hoppas att alla får en trevlig kväll:)
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0