Torsdag, nationella prov är jobbigt!

Hej!

Igår satt jag med det personliga brevet i över två timmar, jag vet att jag jobbar segt men jag är dålig på allt och har världens sämsta fantasi. Nina gav mig i alla fall förslaget om att söka jobb som växeltelefonist på SRF, synskadades riksförbund och eftersom jag själv inte kunde komma på något bättre gjorde jag det. Jag skrev lite om varför jag tycker att jag borde få jobbet och lite om varför jag sökte just dit. Men jag har fortfarande lite kvar att skriva plus att jag måste skriva ett cv idag men det borde kanske inte ta lika lång tid. När jag läser igenom mitt personliga brev idag kommer jag säkert tycka att det är jättedåligt och kanske bli tvungen att skriva om allt. Tur att jag inte ska söka jobb på riktigt än, jag letade ju efter sommarjobb tidigare men upptäckte att det är väldigt svårt att hitta något. De tips jag fick var bara för personer som högst ska vara födda år 1992 och jag är ju tyvärr lite äldre än så. Det stod att alla andra ansökningar inte ens skulle granskas och därför orkade jag inte söka dit. Adam har däremot hittat sommarjobb på ett kaffé som ligger nära där han bor och det är ju roligt för honom:) Men hans arbetstider var ganska dåliga eller vad man ska säga för han ska börja jobba klockan fem varje morgon. Det är däremot säkert bra betalt med tanke på arbetstiden.

Imorse kom taxin i tid men hade såklart problem att slå in rätt kod på datorn innan vi skulle åka. När han råkade slå fel var han tvungen att ringa flera samtal vilket gjorde att det nästan tog tio minuter extra innan vi åkte, chauffören kunde ju ha kört ändå för det är ju inte mitt problem ifall han råkar slå fel kod, det var inte bara fel kod han slog utan han skrev den dessutom på helt fel ställe. "Jag är gammal" sa han och jag hade god lust att säga jo, jag märker det men sa ingenting. Hans sätt att köra på var ju inte direkt snabbt vilket gjorde mig oerhört stressad. Vilken tur att vi beställde taxin tio minuter tidigare än vanligt på grund av att man inte får skriva nationella provet ifall man är sen.

Engelskans nationella prov var verkligen hur jobbiga och svåra som helst enligt mig! Min engelsklärare sa till och med att hon höll med om det och att man tidigare år har fått lyssna mycket mer och längre på saker. Idag fick man bara höra hörförståelsen en gång förutom en liten sak som man fick höra två gånger, det var där det gick bäst för mig. Det man bara fick höra en gång var ju nästan helt omöjligt, först skulle man skriva vilka jobb olika personer hade, de sa bara några meningar om varje jobb och sa bara fakta om jobbet utan någon som helst inlevelse. Jag hann knappt kryssa i ett enda jobb förrän allt var slut och då fick jag bara gissa på de flesta av jobben. Nästa sak var någon intervju med en artist, där lyckades jag svara på två frågor eller något plus att jag gissade på en del frågor där man skulle kryssa i a, b, c eller d. Det sista exemplet där man fick lyssna två gånger intervjuades en man om olika djur. Jag tror inte att jag fick g på hörförståelsen men min lärare sa att man som tur är ändå kan få ett slutbetyg om man har gjort alla vanliga moment i engelska. Undrar hur stor roll nationella proven spelar för jag vet faktiskt flera personer som fick ig på hörförståelsen på nationella proven men som ändå har fått mvg i slutbetyg, skumt ju. Läsförståelsen gick bättre, hoppas jag i alla fall, jag hann göra det mesta förutom en sak i början plus några frågor i mitten av provet. Men där kände jag mig mer säker eftersom man kunde gå tillbaka i texten och läsa saker flera gånger. Jag skrev provet i samma rum som alla dyslektiker och andra som har svårigheter på olika sätt men jag var ändå den sista personen som satt kvar med läsförståelsen, på den skriftliga delen var jag i alla fall inte segast.

Efter provet var jag hur seg som helst och hade väldigt ont i huvudet. Men det kanske inte var konstigt med tanke på att jag skrev i över tre timmar. Jag hade missat musikteorin på grund av provet men läraren sa att de andra ändå inte hann komma särskilt långt idag. På extralektionen hann vi gå igenom lika mycket som de andra hann gå igenom på åttio minuter och det var ju bra av oss:) Noter är lite svårt tycker jag och jag vet ungefär vad jag behöver träna på men om jag kan det sen klarar jag provet och det vill jag ju såklart göra!
Engelskan var jobbig men jag hade debatt med några andra och det känns skönt att ha den gjord! Jag funderar över om jag antingen ska intervjua någon från ett engelsktalande land eller prata om musik på något sätt. Men musik är svårt att prata om, min lärare föreslog att jag kanske skulle kunna jämföra en låt som har blivit inspelad av olika arrister eller kanske prata om olika instrument i en låt men det låter ju jättesvårt! Att prata i fem minuter om en låt går väl inte, det skulle jag inte ens kunna göra på svenska.

Jag skulle ha tränat efter skolan men Rebecka skulle vikariera för en annan lärare och kunde därför inte följa med. Nu dröjer det tills nästa vecka innan jag får träna vilket känns lite tråkigt men det finns ju inget att göra åt det.
Imorgon är det fredag och tills dess ska jag bli färdig med mitt personliga brev och cv plus att jag måste träna på låten Your song av Elton John. Efter skolan åker jag till Uss årsmöte och är där tills på söndag, förmodligen orkar jag inte blogga förrän då. Därför kommer mitt nästa inlägg på söndag kväll, ha en bra helg allihopa!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Hoppas det gick bra för dig i alla fall!



För mig tog det 3,5 timmar att göra reading istället för 1,5 som de andra hade haha =P och listening har jag inte hunnit göra än, så det får jag göra på tisdag =)

2009-05-09 @ 21:52:08
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0