Torsdag, är uttråkad

Hej!

Nu är jag uttråkad och tänkte därför blogga lite. Den här dagen brukar tyvärr vara min otursdag varje år, det har gått dåligt för mig på det här datumet flera år i rad faktiskt, värst var det för fyra år sen, ni som känner mig vet vad som hände. Men i år vill jag inte att den här dagen ska kännas jobbig och tråkig, jag lyssnar mycket på musik för att försöka vara glad och inte tänka på en massa deprimerande saker:) Jag förstår inte hur jag inte bara kan lägga saker bakom mig, det som till exempel hände för fyra år sen minns jag fortfarande väldigt tydligt, undrar varför det går så segt för mig att glömma. Det är klart att jag har kunnat gå vidare men det känns fortfarande jobbigt att tänka på vissa saker.

Dagen började med samhällskunskap och jag fick veta att läraren inte har hunnit rätta våra personliga brev och cv-n än men det kan man ju förstå. Det är nog inte bara vi elever som har mycket att göra nu, lärarna måste ju ha mycket att rätta också. Vi började prata om Sveriges lagar, om tre veckor har vi prov på det och jag måste försöka få åtminstone vg men efter att ha sett resultatet på det senaste arbetet vet jag hur mycket jag behöver satsa på det sista provet. Idag pratade vi mest om Sveriges grundlagar och om vad de betyder, det är väldigt bra att vi har tryck och åsiktsfrihet i Sverige.
Musikteorin gick väl ganska bra men vi gick mest igenom saker som jag redan kan, om två vecor är det avgörande provet. Jag måste klara det, det skulle kännas jätteskönt! Min lärare förklarade transponering bättre för mig på extralektionen och nu förstår jag även det bättre:) De sista delarna av provet hann jag däremot inte ställa frågor om vilket var synd för det fanns lite svåra saker där. Men om jag kan allt på det diagnostiska provet ska inte det vanliga provet vara några problem.

Lunchen var skum, någon grönsaksgrattäng som inte alls var god, Ellen sa att den inte direkt såg god ut heller. Undrar om jag hade haft svårare att prova nya maträtter om jag var seende, jag vet seende som inte klarar av att äta mat som inte ser god ut. Jag måste ju smaka på maten innan jag får en uppfattning om den, vissa maträtter kan jag i och för sig lukta på och känna att jag inte vill smaka men det har bara hänt några få gånger.
Efter lunchen började jag äntligen skriva på engelskan, jag bestämde mig för att prata om Celine Dion och idag hittade jag lite fakta som jag skrev ner. Att göra ett tal på fem minuter om Celine Dion och mina åsikter om hennes musik låter svårt men det är det sista momentet i engelska a och det blir det absolut sista rycket.

När jag kom hem somnade jag faktiskt en stund på grund av att jag kände mig jättetrött, skumt, jag sov ändå helt okej inatt. Your song har jag sjungit igenom några gånger men jag är fortfarande osäker på andra versen, jag får göra mitt bästa imorgon men det är fortfarande två veckor kvar till terminsprovet. Då ska man sjunga en låt för sånglärarna och sen ska jag sjunga toner som lärarna säger, de andra ska läsa avista men det blir ju svårt för mig. Det är svårt att sjunga toner när det både är vita och svarta toner tycker jag.
Senare under kvällen har jag mest tagit det lugnt, efter middagen åt jag glass och det fick mig på bättre humör. Den här torsdagen har känts ganska seg och tråkig, glassen är nog en av de bästa sakerna med den här dagen. Igår fick jag ett mail av min mattelärare där jag fick veta att jag hade vg++ på det sista provet, det trodde jag aldrig att jag skulle få så det kändes roligt! När han sa hur jag kunde ha löst den sista mvg-uppgiften blev jag arg för jag visste ju hur man skulle göra egentligen menmen. Svenskläraren har inte mailat mig än men jag är orolig för att jag inte ens ska få g på min essä, Ellens var mycket bättre än min och hon fick bara vg på sin.
Nu ska jag sjunga tror jag, skriver mer imorgon. Jag har faktiskt ingenting planerat inför helgen, Adam är sjuk och har feber och därför kommer jag förmodligen inte träffa honom, det känns tråkigt men det viktigaste är ju att han blir frisk så snart som möjligt och jag vill inte bli smittad av honom, tyvärr kanske det redan har hänt för jag har hört att man mest smittar innan man blir sjuk själv.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Du verkar inte så kräsen, vad är det du absolut inte kan äta? =)



Vissa saker glömmer man aldrig, jag har själv ett antal saker jag aldrig någonsin kommer att glömma, men vad var det som hände för 4 år sedan, om man får fråga? Du behöver inte svara på det...

2009-05-14 @ 22:40:27
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: zarah

GRATTIS!!

du har vunnit veckans blogg!!!!

jag har nu länkat dig!

2009-05-15 @ 18:21:31
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0