Söndag, tiden går fort ibland

Hej!

Tänk vad tiden går fort ibland, det känns som att jag bara har varit ledig en vanlig helg när det egentligen har varit fyra dagar. Fastän jag inte har gjort jättemycket har tiden ändå sprungit iväg, så brukar det vara på sommarlovet också även om vissa dagar då kan kännas hur långa som helst. Jag har faktiskt börjat räkna ner dagarna till sommarlovet och idag är det nitton dagar kvar, förstår ni hur kort tid det egentligen är? Det har inte jag insett men siffran nitton låter i alla fall inte särskilt mycket. Tio dygn är ju åttahundrasextiofyratusen sekunder och nitton dygn är alltså ungefär dubbelt så mycket. Förut räknade jag ofta ut hur många sekunder och minuter olika saker tog, det var faktiskt ganska roligt för då kunde man göra någonting då man hade tråkigt och det tog några minuter, ibland kanske till och med längre tid. Jag har en kompis som är jättebra på matte och för några år sedan räknade han ut hur många dagar jag var, det tog honom bara några minuter. Nu har jag glömt hur många dagar jag är men det måste jag ta och räkna ut någon dag. De nitton dagar som är kvar till avslutningen blir säkert både jobbiga och roliga, jag har en hel del prov kvar att göra plus att vi har terminskonserten. Min samhällskunskapslärare måste ge mig texten om Sveriges lagar så att jag kan plugga på det innan provet som är ganska snart. Läraren kanske har glömt mig och det vore jobbigt för jag vill gärna få texten några dagar innan provet, jag är dålig på att plugga in saker på bara en eller två dagar. Jag får maila läraren och fråga men jag vill inte vara tjatig och väntar därför lite med att göra det.

Dagen har varit lugn och jag har hunnit tänka väldigt mycket. När jag kom till Adam överraskade han mig med kladdkaka:) Det var jätteroligt för det var länge sen jag åt det senast, Adam brukar på något konstigt sätt känna av när han ska göra olika saker, det passar alltid extra bra just när han gör det:) Jag hann titta på reprisen av både Robinson och Talang. Talang såg jag ju i fredags men det var roligt att se alla talanger igen. Robinson missade jag igår så det var roligt att titta idag istället, det börjar bli spännande nu för det är bara fyra personer kvar, tre tjejer och en kille. Erik åkte ut och nu är Jarmo den enda killen som är kvar, jag tror att det kommer vara en tjej som vinner Robinson men vem vet jag inte. Människorna som lever på ön måste vara väldigt starka som nästan klarar sig utan mat och andra saker som vi är vana vid. Wild kids är ju ett program där barn lever på en ö men de får ju åtminstone mat så att de klarar sig plus att de tävlar om nya personer i lagen istället för att någon ska åka ut, det måste vara roligt och mycket lättare än de som tävlar i Robinson. Men det är ju skillnad på att låta barn och vuxna klara sig själva, barn skulle ju inte klara av det på samma sätt. Men man märker att även deltagarna i Robinson mår dåligt och de saknar ju sina familjer och mår minst lika dåligt som barn utan mat.
Förutom att titta på tv har jag sjungit, lyssnat på en talbok, lagat mat och pluggat musikteori. Jag stör mig på alla jobbiga ackord och intervall, transponeringen kommer jag säkert inte klara men det som känns mest störande är att jag säkert kommer få vg+ istället för mvg- eller mvg, vg+ räknas ju bara som ett vg och det betyget är jag väldigt irriterad på, då kan man ju lika bra få vg för om man får vg+ känns det riktigt jobbigt. När ett enda prov avgör vilket betyg man får borde man inte kunna få g+ eller vg+, det spelar ju ändå ingen roll.
Hmm, som jag skrev tidigare har den här dagen varit väldigt lugn och skön, nästa vecka blir ganska lugn. Schemat blir inte som vanligt och vi har bara musikämnen. Min ensemble ska boka in tider då vi kan spela igenom våra låtar eftersom konserten är vecka tjugotre, det är bra att skolan har tagit bort de vanliga ämnena för att ge oss tid till att förbereda och repetera tycker jag:) Även om jag känner mig ganska säker på Easy nu skulle jag säkert glömma bort texten ifall jag sjöng inför en stor publik, när jag blir nervös har jag märkt att jag väldigt lätt brukar glömma bort texten men det händer ju kanske inte ifall jag tränar mycket på låten.
En annan sak jag gör när jag blir nervös är att jag pratar snabbare än vanligt, andra har talat om det för mig plus att jag märker det själv. Tur att man inte kan sjunga snabbare en låt eftersom den går i samma tempo hela tiden=)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag fyller 7085 dagar idag =)



Nu kan du ju börja läsa min blogg lite mer, för nu är det nästan ingen hockey... inte på ett tag i alla fall =P



SV: Nja, bra och bra, det är en klassiker, men det är ju ingen låt man går och sjunger på direkt... hehe

2009-05-25 @ 16:20:22
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0