Söndag, ännu en lugn dag

Hej!

Efter middagen igår tittade jag runt på några hemsidor innan Eurovision song contest började. Adam, hans mamma och jag såg det vilket var trevligt:) Jag kommer inte ihåg alla länder som deltog och orkar inte skriva så långt om programmet heller men mina favoriter igår var England och Island. Ballader tycker jag ju väldigt mycket om och sångerskorna för de två länderna var ju jätteduktiga plus att låtarna var bra. Malena sjöng bra som vanligt och jag hejade såklart på Sverige men hade inte särskilt höga förväntningar, Sverige var ju inte ens förhanstippat. Albanien var bra också tyckte jag för tjejen som sjöng var ju bara sexton år, det känns konstigt att en person som till och med är yngre än jag var med igår. Norge var faktiskt en av mina favoriter, även om låten inte fastnade på min hjärna första gången jag hörde den tyckte jag att sångaren sjöng väldigt bra. Arash och en tjej tävlade ju för ett land, kommer inte ihåg vilket men jag tyckte om deras låt ganska mycket, refrängen kunde jag sjunga efteråt och sådana låtar gillar jag:) Israels bidrag var väldigt bra också, roligt att tjejerna spelade trummor ju.
Jag blev inte förvånad över att Sverige inte fick särskilt många poäng igår, den högsta poängen de fick var ju sju, inte alls bra ju. Det kanske fanns länder som inte ens fick sju poäng av något land men Sverige slutade på delad tjugoförstaplats. Sveriges bidrag tyckte jag ju inte alls om i början och det var inte förrän jag hade hört låten några gånger som jag började tycka om den lite. Det var roligt att Norge fick poäng av varenda land, de slog tydligen det gamla poängrekordet väldigt mycket, de fick ju sexton tolvor. När jag hörde Norges bidrag för andra gången tyckte jag mer om det men tyvärr fastnade inte låten på min hjärna efteråt, det var konstigt för låten måste verkligen ha varit hur bra som helst eftersom alla länder tyckte om den. På ett sätt tycker jag att det var bra att de gjorde så att femtio procent av rösterna kom från folket och femtio procent från en jury. Det brukar faktiskt ofta vara så att länder röstar på sina grannländer och det är ju fel eftersom det är låtarna man ska lyssna på. I och för sig vet man ju inte ifall landets jury röstade ärligt heller men det får man hoppas. Sarah Dawn Finer var ju jättebra när hon delade ut Sveriges poäng tycker jag, hon sjöng ju lite på de låtar som fick högst poäng:) Jag missade förresten fredagens program av Så ska det låta när Sarahs syster tydligen var med, undrar om Sarah har flera syskon, jag vet i alla fall att en av hennes systrar antingen jobbar eller har jobbat som musiklärare, min kompis hade henne på högstadiet.

Imorse vaknade jag med huvudvärk som tyvärr inte har gått över på hela dagen. Jag har inte velat ta någon tablett eftersom jag har hört att de kan sluta hjälpa om man gör det för ofta. På förmiddagen tittade jag på tv, såg reprisen av Robinsson och Talang. Robinsson kan vara riktigt roligt att se ibland och jag vill veta vem som vinner i år! Det är roligt att ta del av andras liv och se hur det är att leva tillsammans i skogen. Alla tävlingar är också spännande. Talang var ganska tråkigt för det var mest dansare och annat som gick vidare, ingen som sjöng förutom en musikaltjej som bara sjöng jättelite.
Efter lunchen badade Adam och jag lite, det var roligt. Sedan hjälpte jag Adam med en uppgift, han skulle skriva en meny på en för och en huvudrätt. Jag fick skriva om vårrullar och någon kycklinggryta med ris. Efter middagen åt vi muffins, igår blev det inte av, jag åt en halv blåbär och en halv hallonmuffins, det var jättegott! Adam gav mig förresten en chokladask igår som vi delade på:)
Nu ska jag göra lite annat, kanske ringa någon eller bara chatta.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sandi

tyvärr går det aldrig bra för sverige, jag tror faktiskt att det är så att vissa personer som sitter där och röstar för att sverige ska få den dåligaste låten..

jag tror till och med att snälla snälla skulle vara bättre, eftersom den var speciell inte för att jag gillar den men ja..jag tror faktiskt det

2009-05-18 @ 15:28:50
URL: http://andyri.blogg.se/
Postat av: sarah

jag missade euro vision song contest i lösrdags!!!!!!

2009-05-18 @ 19:25:01
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0