Onsdag, prov imorgon

Hej!

Imorse fick jag svar av min samhällskunskapslärare på ett mail där jag frågade ifall han kunde skicka anteckningarna till provet. Läraren skrev att vi då inte ska ha det sista provet, jag störde mig! På den senaste uppgiften där man skulle skriva ett personligt brev och ett cv fick jag vg+ och det tyder att jag nu får vg i slutbetyg. Det jobbiga är att läraren på betygsamtalet tidigare sa att jag skulle få mvg i slutbetyg ifall jag fick mvg på det sista provet för att alla resultat då tillsammans skulle bli mvg, det skulle räcka med ett vg på mitt cv. Men nu finns det ingen chans till att höja mig och det känns otroligt jobbigt, jag hade faktiskt verkligen pluggat jättemycket till det sista provet ifall det hade varit. Nu får jag vg, läraren tyckte att jag borde vara nöjd med det men det är jag inte med tanke på att jag kanske skulle ha kunnat höja mig på sista provet. Det ställdes in på grund av att vi inte hade några lektioner den här veckan men vi ska ju ändå ha två lektioner nästa vecka, därför förstår jag inte vad problemet skulle vara med att lägga in ett prov där. Jag kunde inte ha skrivit ett mycket bättre cv än jag gjorde men läraren sa att jag skulle satsa mer till sista provet i så fall. Nu stör jag mig som sagt och det kommer jag att göra länge till.

Min ensemble tränade en timme idag och hann sjunga igenom alla låtar. Strange kind of woman och Easy tror jag att vi tycker är svårast, stämmorna på Easy låter konstigt och Strange kind of woman har vi inte tränat på särskilt länge. Men nu är det en vecka kvar till konserten och jag längtar tills den och alla andra prov är över.
Roshanak var jättesnäll och väntade på taxin en stund med mig. Jag blev glad över hennes sällskap, när jag senare ringde taxibolaget hade de glömt att hämta mig och därför var det ju tur att jag ringde. Efter att jag kom hem pluggade jag musikteori, imorgon gäller det! Det ska jag verkligen klara, det måste jag göra! Fastän jag bara har fått lite mer än en månad på mig vill jag klara det, min lärare tror att jag skulle kunna göra det.

Vi skulle ha åkt och skaffat pass till Lovisa och mig idag men det gick inte eftersom båda föräldrarna behöver skriva på någon blankett. När man blir arton år behöver inte föräldrarna skriva under saker längre, det är en positiv sak med att bli myndig. En till positiv sak som jag har kommit på är att jag kan söka ett bidrag och därmed få mer pengar varje månad, mina synskadade kompisar får det. Nu får Nina pengar men de får ju inte jag, det blir bättre att betala mer själv. Mina kompisar betalar mest resor med de pengarna för det är inte så mycket man får men att åka till varandra kostar ju pengar och jag har ju kompisar i hela Sverige. Nu får vi i alla fall skaffa pass någon annan dag istället, nästa vecka måste jag helst göra det.

Det har inte hänt särskilt mycket idag förutom att jag har pluggat och sjungit ganska mycket, två stora prov är imorgon. Sen har jag pratat med Nina om gym och jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för vilket jag ska ta. Att köpa sommarkortet kan ju vara bra eftersom man får tillbaka pengarna om man senare skaffar ett årskort på samma gym. Men å andra sidan vet jag inte hur mycket jag kommer hinna träna i sommar, vissa veckor kanske jag skulle hinna träna två veckor medan jag andra veckor inte skulle hinna träna alls. Några veckor kommer ju jag vara borta plus att Rebecka kommer vara borta andra veckor men jag vet inte. Att köpa klippkort är dyrt och det finns dessutom inte på tjejgymmet. Alla gym har för och nackdelar men det verkar kosta ungefär lika mycket på alla ställen.
Nu måste jag fortsätta plugga, sista rycket.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Jaha, då har vi båda blivit glömda av taxi denna vecka. Undras vem som blir nästa. =)

2009-05-27 @ 23:17:43
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: emma

Det blir nog jag som blir dissad av taxi nästa, påtal om det.



Lycka till kära visp :) hoppas du överlever teorin.



Vad är det för sympatiskt bidrag?

2009-05-28 @ 07:51:35
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Roshanak!

Vispen jag blev också glad av ditt sällskap! tack för dina kommentarer i min blogg:) ta hand om dig! Kramisar!

2009-05-31 @ 18:24:42
URL: http://roshanak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0