Måndag, en vanlig skoldag men ingen träning

Hej!

Idag är det måndag och jag ska skriva lite innan jag går och lägger mig. Eftersom det andra nationella provet i matte är imorgon måste jag ha hunnit sova ut lite innan det, jag kommer bli tvungen att gå upp före sju för att hinna duscha och äta frukost innan jag åker till skolan, inte alls kul menmen.
Dagen började med engelska då jag fortsatte skriva på arbetet om Celine Dion, det är väldigt svårt att hitta fakta om henne och mina åsikter tar bara några sekunder att säga. Nu har jag ingen mer lektion att förbereda mig på utan får göra det hemma istället. Ensemblen gick sådär, jag sjöng men kände att jag inte orkade sjunga särskilt starkt, det kan ju ha berott på att det var ganska tidigt och att jag inte hade sjungit upp innan, jag vet inte. Ellen sjöng i alla fall ovanligt bra idag tycker jag, hennes röst lät väldigt bra då hon sjöng i mikrofonen, inställningarna lät bättre än vanligt också.

Kören var roligare än vanligt, vi gjorde andra saker än att bara sjunga de två låtarna vi ska sjunga på skolavslutningen. Vi delades in i grupper och sjöng en kanon, det var lätt och roligt tycker jag. Jag tror att den korta kanon vi sjöng idag hette Blå blå vindar. Sen skulle vi sjunga en liten sekund upp från olika toner, det var däremot lite svårare, en liten sekund är ett intervall alltså. För kärlekens skull sjunger vi lite bättre än Aquarius men Aquarius tycker jag bäst om att sjunga, man blir jätteglad av den låten:)
Matten var rolig, jag hade i princip gjort färdigt allt och repeterade mest saker jag redan har jobbat med i år. Läraren som höll i stödmatten pratade mycket om annat men hjälpte samtidigt de som ville ha hjälp med matten såklart. Alla verkade i alla fall tycka att det var roligare att lyssna på läraren än att räkna matte hela tiden, ibland måste man ju få ha roligt även under en lektion:) Det var intressant att höra min lärares åsikter om olika saker, han pratade om högskolor, hur matten var tidigare, betyg och lite annat. Matten var tydligen mycket svårare förut, Sverige är ju ett av de sämsta länderna i Europa på matte, det är ju inte bra. Det är bra att jag hinner gå ut gymnasiet innan det nya betygsystemet kommer, dels för att lärarna brukar tycka att det är svårt att sätta betyg när det är nya regler och dels för att det skulle vara jobbigt att gå ut gymnasiet med två olika typer av betyg.
Kontaktlärartiden var lugn, det var bara jag och en annan tjej som kom, en tredje tjej kom ganska sent och då var vi nästan redan klara med allt. Det enda vi gjorde var att lyssna på en låt och sedan prata lite snabbt om den, skumt att bara tre av femton personer kom på kontaktlärartiden, det har aldrig hänt tidigare tror jag. Många verkar slappna av mer nu och inte tycka att skolan är lika viktig innan sommarlovet.

När jag kom till träningen fick jag veta att den inte var eftersom några skulle ha möte där eller rättare sagt ganska många. Det kom hur många synskadade människor som helst bara för att gå på aktiva synskadades årsmöte, det kändes som att det var mycket fler människor där än på uss årsmöte, i och för sig är ju bara uss för de som bor i Stockholm men på mötet idag var de flesta säkert också bara från Stockholm. Förresten kanske det inte var särskilt många men det kändes så när det kom taxibilar väldigt ofta. Eftersom jag inte hade en aning om att träningen var inställd idag och man skulle ha anmält sig till det där mötet fick jag boka om taxin, som tur var behövde jag bara vänta en halvtimme innan den kom. Jag hann i alla fall se uttagningen till semifinalen av Talang när jag kom hem. Det var ganska många som sjöng som gick vidare, det var roligt:) Nu måste jag svara för det ringde nyss.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0