Fredag, rix fm festival

Hej!

Fastän det har hänt ganska mycket idag skriver jag ett ganska kort inlägg, är trött och ska förmodligen åka till Adam ganska tidigt imorgon. Igårkväll gick jag och lade mig tidigt för att jag längtade tills nästa dag istället. Den här dagen började med sånglektion som gick sådär, jag tycker att jag sjöng ovanligt dåligt och svagt idag, det kändes som att min röst inte kände för att sjunga ut. Men jag försökte och sjöng igenom Your song några gånger, jag har stora problem med en hög ton som återkommer i varje refräng, det går inte att sjunga den och det blir svagt och skumt hur jag än sjunger. Om mindre än två veckor är i alla fall terminsprovet och då ska jag sjunga låten, vi får se hur det går. Tyvärr hann jag inte träna på att sjunga olika toner och intervall idag vilket jag hade behövt men jag känner mig i alla fall inte helt osäker på det.

Klockan ett hade jag utvecklingssamtal, då utvärderade jag året tillsammans med min kontaktlärare som ställde frågor och skrev ner vad jag sa. Det blev en kort sammanfattning där vi skrev att jag har trivts helt okej på Kulturama, att jag dock har tyckt att en del praktiska saker har fungerat dåligt men att det mesta har varit bra. Att få ha musik och sjunga i grupp är nog det bästa med musik tycker jag. Ola sa att lärarna har varit nöjd med mig och det var ju bra, min närvaro hade också varit bra tydligen.
Jag var försenad till samhällskunskapen men hade ju en bra anledning till det. Vi pratade mest om lagar och fick i slutet av lektionen säga ifall vi tyckte att ett speciellt brott var stöld eller rån.
På svenskan hade vi boksamtal, jag tycker att jag pratade tillräckligt mycket, det fanns faktiskt de som sa mindre än jag, det är ganska ovanligt men idag hände det enligt mig. När läraren frågade mig saker tycker jag att jag svarade ganska långt. Men det som var bra med diskussionen var att läraren frågade var och en saker och att man inte behövde avbryta någon för att få prata, alla var tvugna att prata när läraren frågade saker. På engelskan var vi till exempel tvugna att prata själva och det tycker jag är jobbigare än när man får en fråga och då kan svara utan att behöva avbryta någon.
Jag fick äntligen tillbaka mitt mail om essän och jag ligger mellan g och vg på den. Men jag ska försöka göra en bearbetning och sedan lämna in den igen, läraren skrev vad jag ska förbättra.

När skoldagen var slut åkte jag hem till Adam. Han mådde inte särskilt bra och han ville att jag skulle komma och hålla honom sällskap. Några timmar tidigare idag hade jag fått veta att Rix fm festival skulle komma till Stockholm idag och jag ville jättegärna gå dit och kolla. Därför hämtade Nina och Lovisa mig klockan sex och jag åkte in till Kungsträdgården med dem. Sen gick Lovisa och jag och åt lite innan allt började. Vi åt på Mc donalds, inte direkt mitt favoritställe men det är bra när man vill ha maten snabbt. När vi kom dit var det nästan ingen kö alls men bara några minuter senare kom en massa människor, vi hade alltså tur.
Det första som hände klockan sju var att Ramsells sjöng, de har alltid varit förband vilket jag tycker är roligt. De både sjunger och spelar bra och idag spelade de som vanligt både nya och äldre låtar som man kände igen.
Efter det sjöng Alcazar, de var bra som vanligt och jag blev glad av att höra dem. Andra artister kom sen men de som var bäst ikväll enligt mig var E.M.D, Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer. Sarah sjöng två låtar som var hur bra som helst, jag förstår inte varför hon inte är mer känd för hon sjunger verkligen hur bra som helst! När E.M.D sjöng var det väldigt många som skrek, inte konstigt med tanke på att många tjejer tycker att de är snygga, dessutom sjunger de ju väldigt bra! Janet och Kim från Made in Sweden sjöng två låtar var, de var verkligen jätteduktiga! Deras röster är väldigt speciella, i alla fall Kims röst. Snow Patrol hade kommit från England för att sjunga och det var ju roligt, det brukar komma en artist från något annat land varje år. H.E.A.T sjöng två låtar men jag kände bara igen Thousand miles. Som vanligt sjöng alla låten Ju mer vi är tillsammans, det är tydligen en tradition. Rix fm festival har varit i tio år nu:)
Det var ganska kallt ute ikväll men som tur var regnade det inte och det var väl inte jättekallt heller. Men jag frös lite trots att jag både hade en tjocktröja och en jacka på mig. Jag har haft en rolig kväll i alla fall, Maja var tydligen också i Kungsträdgården men jag hann tyvärr inte träffa henne ftersom hon stod längst fram och jag och Lovisa nästan stod allra längst bak.
Nu ska jag posta det här inlägget och gå och lägga mig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Maja

Det var roligt på Rix FM, men grymt mycket folk! Jag ville träffa dig men mobilnätet var överbelastat!



Jag fröst INTE, stod i en t-shirt och svettades!

2009-05-17 @ 15:52:27

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0