Torsdag, känner mig glad

Hej!

Jag lyssnar på Molly Sandén medan jag skriver det här, hon har precis släppt sitt första album och igår märkte jag att det finns på Spotify. Det kan jag verkligen rekommendera för Molly sjunger verkligen hur bra som helst och man fastnar för låtarna på en gång! Jag ska köpa hennes album snart, betalar gärna pengar för det.
Den här dagen har verkligen varit jättebra och jag har hunnit med en massa saker.

Imorse kändes det mest jobbigt att gå upp, samhällskunskapen kändes riktigt onödig om jag ska vara ärlig. Men när vi kom till lektionen berättade läraren att filmen handlade om miljöproblem och andra problem på jorden, filmen var dessutom på engelska. Vi fick veta att de som ville skulle få ha betygsamtal och alla fick tillbaka sitt personliga brev och cv. Som jag redan visste fick jag vg+, läraren berättade att man inte kunde få mer än vg och därför fick jag ju det bästa man kunde få! Jag blev glatt överraskad, det stod mycket bra på både mitt personliga brev och cv:) Innan vi startade filmen berättade läraren lite om vad kursen samhällskunskap b kommer att handla om och den lät väldigt intressant. Jag är säker på att jag skulle lära mig mycket om jag hade samma lärare som jag har nu, han är verkligen hur bra som helst! Men jag vet inte om jag vill läsa kursen, har andra ämnen jag vill läsa i trean, till nästa år har jag valt spanska och volakensemble. Som tur är tror jag att jag får båda ämnena eftersom ingen har sagt någonting om att för få elever var anmälda till någon av kurserna eller att någon kurs var full.
Efter att ha börjat titta på filmen fick jag gå ut med läraren. Vi pratade först om mitt cv och lite annat, sen berättade läraren att jag hade fått mvg i kursen! Jag hade haft ett bra resultat på tre av fyra prov eller skrivningar och det tyckte läraren räckte för att jag skulle få mvg! Vet ni hur glad jag blev, förra veckan kände jag mig ledsen på grund av att jag bara skulle få vg. Men läraren måste ha ändrat sig eller tittat igenom mina arbeten mer. Under resten av lektionen kände jag mig otroligt glad, min assistent satt med då vi tittade på filmen men sa inte särskilt mycket. Han hann inte med men för det mesta var det en person som pratade bara, jag förstod en hel del av vad han pratade om faktiskt, vissa ord var svåra menmen.

Efter samhällskunskapen var det musikteori då vi skulle få tillbaka våra prov. Läraren sa att jag inte behövde starta datorn när vi kom in i klassrummet, jag trodde att vi skulle gå igenom provet mer än vad vi gjorde, det enda som hände var att vi fick tillbaka dem. Jag fick inte veta mitt resultat utan läraren ställde mig istället en fråga på en av uppgifterna jag skulle göra muntligt med honom. När jag frågade om det sa han att vi skulle göra uppgifterna senare och därför tyckte jag att det var konstigt att han ställde mig en fråga då hela gruppen var med. Det tog lång tid för mig att svara eftersom jag alltid blir extra nervös när jag ska svara på någonting inför hela klassen, min assistent stod dessutom bredvid och lyssnade. Men efter att ha svarat på frågan sa läraren att jag hade fått mvg på provet! Det var bara en halv poäng som fattades och nu fick jag ett halvt poäng över mvg, jag hade haft två chanser till ifall jag hade svarat fel på frågan. Jag kunde ha svarat på de två sista frågorna jag inte hade gjort också men det behövdes ju inte! Det tog lite tid innan jag insåg att jag hade klarat mvg, jag har nog inte ens insett det än. Men det känns verkligen hur bra som helst att jag lyckades få mvg trots den korta tiden jag fick på mig att plugga in teorin. Ingen annan i min grupp hade fått mvg, jag blev ganska förvånad när jag fick veta det. Men jag hade verkligen pluggat mycket och när jag började på Kulturama var jag i den näst sämsta gruppen i musikteori och där har jag läst hela året. Det visar ju att man kan klara mvg oavsett vilken grupp man hamnar i från början.

Efter att ha fått tillbaka proven gick vi och fikade, det var ett bra sätt att avsluta kursen på tycker jag:) Men nu måste jag spara mina pengar efter imorgon då jag har handlat kläder, den här månaden har jag slösat bort mer än tusen kronor. I och för sig kunde jag ha struntat i att fika men eftersom alla andra gjorde det och jag dessutom hade fått veta att jag hade fått två mvg på samma dag kände jag att jag kunde göra det. Det har förresten aldrig hänt att jag har haft två mvg, i nian hade jag bara mvg i musik. Att fika och prata lite men mest lyssna på när andra pratade om musik var trevligt. Det var mest min assistent, musikteoriläraren och två killar som pratade, vi andra satt mest tysta.

Engelskan gick helt okej, min dator ville inte spela upp Celine Dions album och därför fick jag bara prata om henne istället. Ibland gjorde jag otroligt långa pauser då jag letade i dokumentet men läraren sa att jag hade blivit godkänd, mer än godkänt kunde man ju inte få. Mitt slutbetyg i engelska blir vg och det är jag nöjd med. Jag tycker däremot synd om en i min klass som skulle ha fått mvg i kursen ifall personen inte hade varit två minuter sen till ett av de nationella proven, eftersom personen skrev mvg på de andra delarna av nationella provet är chansen ganska stor att personen skulle få det på den missade delen också. Att nationella provet ska avgöra mycket tycker jag är fel men mina lärare verkar i alla fall inte bedöma helt utifrån den.

När Nina kom hem åkte vi för att skaffa ett nytt pass till mig, Lovisa hade glömt bort att vi skulle göra det men hon får göra det någon annan dag. Det gick ganska fort, i alla fall att ta kort, den första bilden blev godkänd. Att ta fingeravtryck tog däremot längre tid. Efter att ha testat att lägga fingrarna på en maskin fem gånger och även Nina hade testat den märkte vi att det var något fel på maskinen. Nästa maskin behövde jag bara testa två gånger innan det äntligen fungerade:) Passet är klart om en vecka och det känns ju bra.
Till middag åt jag nudlar och räkor, det var riktigt gott men stackars räkorna, jag kanske borde sluta äta fisk också för det är ju minst lika synd om fiskar och skaldjur som till exempel kossor, får och grisar. Det som är lite jobbigt är bara att jag är ganska beroende av fisk och skulle tycka att det var jobbigare att klara mig utan det än utan kött. Nu ska jag sluta skriva och ringa Adam. Han har förresten kommit med på alnön så vi åker på samma läger även i sommar. Dagen har i alla fall varit bra, det enda jag skulle kunna klaga på är vädret. Nu går det inte att tänka sig att man i helgen bara behövde en kortärmad tröja när man var ute.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: emma

U rule!:D vg, no no, we have to fix that my student xD

2009-06-05 @ 13:41:50
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Bexx

SV:

jaa, det är jätte konsigt =//<3 är allt bra ?<3

2009-06-05 @ 15:31:12
URL: http://yourbexx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0