Torsdag, femte dagen

Hej!

Ja, tänk att jag har varit här i fem dagar nu, det är ändå ett tag, nästan en vecka:) Även om jag ibland känner att jag har längtar tillbaka till Sverige vet jag att jag kommer sakna England efter att ha åkt härifrån. Det jag saknar mest är mina vänner, familjen och självklart Adam, vi har inte pratat sen i söndags när jag var på flygplatsen. Adam har inte varit inne på datorn sen dess, bara en gång då jag missade honom, jag hörde av en kompis att hans dator är trasig för tillfället. Det känns tråkigt för nu när jag är borta och ändå tog med mig datorn hade det varit roligt att prata med honom. Men det är säkert bara bra för oss att inte prata på ett tag för då ser man hur mycket man saknar varandra, han kanske inte ens saknar mig men ändå. Igår försökte jag ringa honom men min mobil verkar inte vilja ringa ett enda samtal från England, jag testade att ringa ganska många nummer men det gick inte, inga signaler hördes. Samtalen här är ganska tråkiga, dels för att de jag för det mesta pratar med är de jag bor hos, de är ju inte i min ålder och dels för att jag inte känner de och vi kommer inte på bra saker att prata om. Sen kan jag inte säga särskilt många ord på engelska och jag kan bara lätta ord, de räcker inte långt om man vill ha roliga samtal. Jag har i alla fall börjat prata mer nu, Nick och Mary säger att de också märker det. Men man kan ju inte direkt prata om privata saker och ingen av de verkar ha samma intressen som jag. Om jag åker på språkresa nästa år vill jag gå i en vanlig klass. Samtidigt som jag bloggar lyssnar jag på radio, de verkar inte ha någon radiokanal som spelar min typ av musik, det enda jag har hittat hittills är kanaler där de bara pratar plus en kanal där de spelar gammal musik och en kanal där de spelar techno. Men jag kanske startar en kanal där de pratar, då får jag åtminstone träna på att förstå engelska.

Till middag igår åt vi lax och potatis, det var gott. På kvällen chattade jag ganska länge, sen lyssnade jag färdigt på Harry Potterboken. Ikväll kanske jag börjar läsa A dream come true, den skulle tydligen vara på ganska lätt engelska. Idag gick jag upp halv nio och tränade på en text som jag skulle läsa för en klass som Mary skulle ha i en skola. När jag läste för Nick gick det helt okej, jag hade svårt att uttala vissa ord men det kunde ha gått sämre. När vi kom till skolan hälsade jag på några lärare och elever, jag träffade bland annat Melanie som jag pratade med igår:) Efter det förberedde vi lite saker inför lektionen, jag skrev bland annat elevernas namn på punktskrift, sen rättade Mary några uppgifter som eleverna hade gjort i en bok, jag tyckte att de gjorde svåra uppgifter men jag förstod en del. På lektionen läste jag lite av handlingen från en teaterpjäs som vi lyssnade på, de tyckte att jag läste bra. För mig var det lite tråkigt att lyssna på pjäsen eftersom jag inte hade hört den från början och bara fick hoppa in och höra slutet, slutet var dåligt enligt mig. Jag förstod i alla fall ganska mycket av pjäsen, de som spelade var bra och hade inlevelse.

Under eftermiddagen har jag haft engelska och nu är klockan helt plötsligt halv åtta här, vi har jobbat med två texter plus att jag har skrivit upp regler för att böja verb, de förklarar det lite annorlunda än de gjorde när jag gick igenom det i skolan. De håller fortfarande på att se hur mycket jag kan, det tar tydligen lång tid men nästa vecka har de säkert märkt vad jag behöver träna mer på. Det jag vill bli bättre på är på att lyssna och förstå engelska och på att prata. Skriva känner jag mig ganska säker på, i alla fall på att stava orden rätt. Den här dagen har alltså varit ganska tråkig och det har inte hänt särskilt mycket. Men jag har fått lyssna mycket på engelska och imorgon är ungdomsgruppen på efermiddagen:) Fastän jag känner att en del av det vi gör är tråkigt har jag börjat märka att jag har lättare för att prata nu, jag behöver inte tänka lika länge innan jag svarar på frågor och jag förstår mycket bättre vad folk säger till mig. Okej, framstegen jag har gjort än så länge märks nog knappt men jag har som sagt börjat våga prata mer.
Nu hörde jag en reklam på radion som var jättelik en reklam som finns i Sverige, jag ska lyssna på musik nu innan middagen.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: lovisa

Du verkar ha det bra vispis, adam skrev till mig(sms) att han inte skulle kunna ha data på 4 veckor, hans föreldrar hade den.

Dom senaste dagarna har iaf jag vart ner på stranden (onsdag och idag=torsdag) Igår var det ganska kallt i vattnet, jag doppade mig 3 gånger, rätt skönt. Sen låg jag och stekte mig i solen sen doppade jag mig igen, du vet. Idag var jag också där. Det var kallare idag, men jag doppade mig ändå ganska mkt. Igår var jag på stranden med Emmy,Lisa,Emma,Johanna och frida. Idag var jag med dom med och Sofia. Det är riktigt härligt. Jag åkte till huddinge vid 16 någonting, jag och mamma åkte till polisen och tog pass till grekland. Sen åt vi också lax till middag och sen har jag vart med Ellen, Julia och ellens lillasyster som är ett år yngre än oss, agnes heter hon. Men ha det bra.

I keep reading your blog, it's preatty interesting.

We miss you to come home ;)

Mom greets, hugs ! :) (L)

2009-06-25 @ 23:45:12
Postat av: lovisa

(häkmossen = stranden) :)

2009-06-25 @ 23:46:23
Postat av: Johan

Shit, läste du ut Harry Potter på 2-3 dagar? De är ju ändå ganska tjocka...



Ooh, en technostation! hihi ;)



2009-06-27 @ 00:02:28
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0