Fredag, sista långa vanliga skoldagen

Hej!

Som ni ser på rubriken var den sista långa vanliga skoldagen idag, det kändes bra:) På sånglektionen pratade vi mest, jag har höjt mig till åtminstone vg- enligt min lärare. Läraren sa att hon inte tror att jag kommer sänka mig till g ifall jag fortsätter som jag gör nu, det jag behöver utveckla mest är att sjunga ut mer och att kunna sjunga högre toner. Jag tränar väldigt mycket på det och även om jag inte känner att jag utvecklas särskilt mycket ska jag inte ge upp.

Efter lektionen åt jag lunch, det var hamburgare som vi aldrig har fått i skolan förut.
Lite senare var samhällskunskapen, då fortsatte vi titta på filmen som handlade om jordens miljöproblem. Jag kände att det var svårt att förstå engelskan ibland och det var svårt att fokusera och lyssna på vad personen i filmen pratade om. Men en del förstod jag, på söndag är Europavalet och om jag hade fått rösta kanske jag faktiskt hade lagt min röst på Miljöpartiet. Tills nästa år måste jag läsa mer om alla partier och vilka frågor de tycker är viktiga, politik är enligt mig väldigt intressant.

Svenskan var helt okej men själva lektionen var bara lite mer än en halvtimme. Vi pratade om boken Saknad och skulle i olika grupper bestämma till exempel presentation och plakat tror jag, stegring och vändpunkt i berättelsen. För min grupp gick det väl ganska bra, att prata med andra om boken var roligt och det fanns ganska mycket att säga. Under lite mer än andra halvan av lektionen fick de som ville prata med läraren om vilket betyg de skulle få. Som jag hade trott fick jag vg och det är jag nöjd med, ifall jag vill få ett högt betyg i svenska b måste jag bli bättre på att dra slutsatser. Jag har alltid tyckt att det har varit väldigt svårt men jag får göra så gott jag kan nästa år. Två personer i min klass blev jätteglada när de fick reda på att de hade fått mvg, ingen av de hade trott det. För mig var det ju oväntat att få mvg i både samhällskunskap och musikteori så jag förstår verkligen hur de två personerna som fick mvg kände sig idag:)

Rebecka kom en stund efter svenskan och vi åkte till Globen. Först väntade jag medan hon och hennes pojkvän åt, det var trevligt att prata med dem, jag frågade de om kändisar och annat. Kändisar är verkligen roligt tycker jag men jag är bara intresserad av personer som är kända inom musiken. Det finns ju verkligen hur många som helst som sjunger bra och tänk om inte alla låtskrivare hade funnits, då skulle det inte finnas några låtar.
I en affär tittade jag på klänningar och köpte till slut en svart klänning, i tisdags köpte jag ju en lila klänning och därför fick det bli en svart idag:) Okej, ingen av de är speciellt fina klänningar, det är mer som linnen men skillnaden är väl att klänningar går längre ner på kroppen än linnen? Att köpa en present till Kim kändes ganska jobbigt eftersom hon har skrivit att hon inte önskar sig något, hon fick allt hon ville ha på sin födelsedag. Men det blev två små tråkiga saker som jag köpte mest för att ha någonting att ge henne. Jag funderade på att strunta i att köpa någonting för att kanske istället ge henne en present när hon kommer på någonting som hon önskar sig men nu fick det ändå bli en tråkig present.

Taxichauffören som körde mig till Björn var sådär, han missade en viktig avfart vilket gjorde att resan tog mer än tjugo minuter längre tid än vad den skulle ha gjort annars menmen. Efter att ha kommit hit har jag tittat på Postkodslotteriet, Talang och Karina Berg flyttar in. Talangerna idag var sådär, jag tycker att både Erik Linder och Julie var bättre förra gången. Julies låt var i och för sig ganska bra idag men på något sätt tycker jag att hon hade mer känsla och inlevelse när hon sjöng på audition. Dansaren Akira och de två männen som trollade måste ha varit bra eftersom de gick vidare men jag kunde ju inte se något av deras framträdanden.
Till middag åt vi pizza, det var gott eftersom vi gjorde den själva. Nu ska jag vara lite med Adam som kom tidigare ikväll.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0