Torsdag, skriver kort om dagen

Hej!

Jag vet att mina rubriker blir sämre och sämre för varje dag men jag orkar inte anstränga min hjärna mer än nödvänligt. Igår var jag vaken längre än vad jag borde men det berodde på att jag chattade med en i min parallellklass. Det var väldigt trevligt men han kanske ska sluta på Kulturama i höst precis som en i min klass som jag är mest med. Men det är inte säkert att någon av de ska sluta men förmodligen. Alla som jag tycker om slutar hag jag kommit fram till men jag förstår dem. Kulturama är inte direkt drömskolan men jag får stå ut ändå. Det är i alla fall störande när just de personer som jag tycker om slutar. Jag tog en tablett innan jag gick och lade mig och jag somnade faktiskt efter lite mer än en halvtimme. Tabletten måste ha hjälpt lite i alla fall för jag hade gått upp sent på dagen men kunde ändå somna efter en halvtimme. Men det kan ta tid innan jag vet hur mycket jag måste ta varje dag, tabletterna innehåller olika mycket och nu har jag tabletter som innehåller tre milligram men jag kanske ska ta två istället för en. Jag har för mig att läkaren sa det men hon sa att tabletterna skulle väga två och inte tre milligram men på förpackningen står det att man kan ta två tabletter och därför kanske jag testar det om en tablett inte hjälper särskilt mycket.

Imorse var jag nära på att försova mig, väckarklockan ringde inte fastän jag hade ställt den. När jag tryckte på den sa den att alarmet var på vid den tiden men ändå hade den inte ringt, jag kanske ska byta batteri på den. Efter att ha duschat väldigt snabbt kom taxin tidigare än vad den egentligen ska göra. Men det gick bra att åka till skolan förutom att det var köer. Det har nog aldrig varit så mycket köer på morgonen när jag har åkt till skolan förut. Jag fick panik när jag tänkte på att ingen skulle komma och möta mig idag och för att jag inte var säker på var klassrummet vi skulle vara i låg. Jag kom fram till skolan när klockan var fem minuter i nio, jag skyndade mig och gick in i lite saker men hittade till trappan efter ett tag. Sen hade jag problem med att höra klassen, de hördes ingenstans och en stund trodde jag att de redan hade gått in. Jag stod där en stund och väntade, när jag ringde Ellen svarade hon inte och det fick mig verkligen att tro att lektionen redan hade börjat. Men till slut gick det bra för min mentor råkade gå förbi och då fick jag hjälp av honom att hitta de andra. Man fick gå ganska långt på fjärde våningen och det var därför jag inte hade hört min klass innan. Dessutom var det många som var sena till lektionen och när läraren kom var det ungefär bara halva klassen eller till och med färre som hade kommit.

På samhällskunskapen gick vi igenom en ny ideologi som vanligt, konservatismen. Det är alltid intressant att lyssna på när min lärare pratar för jag kan lyssna och anteckna utan att tycka att det är tråkigt. Vissa röster får mig att somna bort och får mig att lätt börja tänka på annat, okej, jag har aldrig somnat på någon lektion men det har varit nära många gånger. Krisdemokraterna är tydligen konservativa och det är det enda partiet i riksdagen som är det idag. En sak som jag tycker är en nackdel med krisdemokraterna är att de är emot att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan. Jag tycker absolut att de borde få göra det för de är ju bara människor. I bibeln står det ju bara om mannen och kvinnan men jag tycker ändå att människor ska få göra som de vill. Bara för att en sak är mer normal än någon annan tycker inte jag att det är mer rätt, det är ju människors känslor. Alla borde ju få bli respekterade och om nu homosexuella vill gifta sig i kyrkan, varför inte? Gud borde ju älska alla människor, skumt annars. Jag tycker att det är sjukt att homosexuella inte får göra lika mycket som hetrosexuella. Om de vill ha barn är det ju bara att adoptera dem eller göra på något annat sätt. Barnen skulle ju kunna ha det minst lika bra med två mammor eller pappor som med en av varje. Om människor vande sig mer vid homosexuella skulle man säkert bara tycka att det är helt normalt i framtiden. En fördel med konservatismen är i alla fall att de vill ha mer ordning coh att de tycker att regler är viktigt. Men för mycket ordning tycker inte jag att det ska vara, det är helt okej som det är nu tycker jag. Men en till bra sak med krisdemokraterna är att de bryr sig mycket om familjen, de får lugnt ett plus av mig för det!

Musikteorin var rolig idag och jag lärde mig mycket. Vi jobbade mest med gehör och olika intervaller. Sedan skulle vi lära oss olika sorters konsonans och disonans. Jag tycker ibland att det är svårt att höra skillnad på allt men jag blir säkert bättre om jag tränar. Under min extralektion jobbade vi med kvintcirkeln som vanligt, nu börjar alla olika toner sitta och jag kan peka och komma på vilken ton som är var i ansiktet ganska snabbt nu. Men träna mer på det måste jag göra.
Efter musikteorin skulle jag försöka att hitta till matsalen. Elin i min klass hjälpte mig och jag fick lite dåligt samvete. Okej, det är ju okej att klasskompisar hjälper till ibland men egentligen är ju inte det deras jobb. Sedan vill jag inte att de ska tycka att jag är jobbig när jag ber om hjälp hela tiden. Att gå efter dem klarar jag inte av för jag måste ju känna var jag är hela tiden och det tar ju hundra år. Springa eller åtminstonde gå i snabb takt skulle jag vilja kunna göra i skolan. Men matsalen är nog det ställe där jag klarar mig minst själv. Ta mat plus att dra mitt kort kan jag inte göra själv. Men Rebecka kunde inte vara med på förmiddagen idag och därför fick jag klara mig. På ett sätt tycker jag om att vara själv för då slipper jag att vara beroende av andra människor. Men jag har ju inte tränat jättemycket på olika vägar eftersom jag tycker att alla skolämnen går före allt sådant. Dessutom tar det tid att lära sig en väg och det tar på krafterna också. Sedan tycker jag att det är otroligt tråkigt att gå samma väg flera gånger innan man hittar, min hjärna är segare än seende som bara behöver gå en väg och sedan hitta. Himla hårigt att jag då måste hålla på, ingen seende förstår nog hur jobbigt det är att vara blind ibland. Men jag överlever ändå men tänk när blinda kan köra bil, vilket framsteg. Men jag kommer säkert att hinna dö innan det händer tyvärr.
Några andra i klassen kom i alla fall till matsalen och pratade med oss, trevligt. Min klass är ganska rolig ibland.

Engelskan gick bättre än vad jag trodde. Lektionen började med att vi satte oss i grupper och gav varandra respons på våra tal. En i min grupp hyllade sitt hem, hon har bott på tio olika ställen men där hon bor nu trivs hon bäst. Jag fick nästan inga synpunkter alls, de sa att det var bra och att jag kanske kunde lägga till något roligt minne med Adam. Igår när jag pratade och Nina tog tid tog det två minuter och femtio sekunder.
Nu ska jag göra lite annat, det ringde nyss också, undrar om det var någon trevlig människa. Vi har förresten satt upp lappar i skolan nu om att jag söker efter en ledsagare. Vi får se hur länge lapparna sitter kvar men jag hoppas att någon ringer eller mailar mig snart.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Nicolina

Jo det e judo… E amerikanska landslaget och vi hehe så det känns lite kul menar vi e de enda som inte är därifrån med det blir nog bra =)

Det är i Colorado springs vet inte riktigt var det ligger men ändå!



Ok… men alltså jag tycker att om det känns stressigt i skolan så gå 4 år! Och om det är problem med din assistent och sådär jag menar det är inte fel att ta ett år extra och få mer tid på sig så man får bättre betyg och samtidigt få en roligare fritid där man inte behöver plugga ejäl sig! Tänk på det iaf tycker jag! För man behöver inte stressa med att gå ut fort! Jag har en del kompisar som tagit studenten men de vet inte alls vad de vill göra! Tar man ett år extra så hinner man ju tänka igenom det lite till också!



Jaa klart jag kommer ihåg det =) vi stod där vid stereon och sjöng riktigt riktigt högt hehehe det var kul =) Tänkte faktiskt på det när jag såg programmet =)



Kram Nicolina

2009-01-29 @ 16:44:34
URL: http://www.pernheim.blogspot.com/
Postat av: ronja

gå fyra år! För om jag börjar å kulturama kommer du ju att gå tills jag börjar trean i så fall och jag får vara med när du tar studenten! Vore ju jättekul och så skulle du kunna lära mig hitta ochförbereda mig inför intagningen och grejer!

2009-01-29 @ 18:03:31
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0