Torsdag, hemma

Hej!

Varför jag skrev det där med om hur man byter rad, eller varför Ronja hade lagt in en kommentar om det i min blogg, var för att jag frågade henne om det. Det är nämligen så att man i vissa bloggar tydligen behöver skriva in en kod för att det ska bli styckeindelning på inlägget. Jag behöver inte skriva in den koden, skönt!

Igår kom mina kära Sanna Nielsen-skivor! Fyra cd-skivor med en av mina idoler! Än så länge har jag inte hunnit lyssna på någon av skivorna eftersom min cd-spelare krånglade igår och jag tycker inte om att lyssna på musik i datorn. Om jag slipper göra det är det skönt, mina högtalare har inte särskilt bra ljud. Men idag ska jag lyssna på skivorna har jag bestämt! Sanna, Sonja och Shirley gör mitt liv lättare! Varje gång jag hör dem sjunga blir jag glad och får nya krafter till att till exempel plugga och göra annat. Deras sång berör verkligen.

Den nya svenskläraren Karin verkar helt okej, ganska bra faktiskt. Igår fick vi skriva ett brev om oss själva, jag mailade mitt brev. Karin skrev upp olika saker som hon ville att man skulle få med i brevet men tyvärr hann jag inte skriva alla eftersom man bara fick tjugo minuter på sig att skriva. Man skulle bara skriva det gamla vanliga, var man bor, intressen, familj, en bra bok man hade läst och så vidare. Jag skrev att jag tycker om Harry Potter eftersom det är väldigt mycket fantasi i de böckerna! Sedan skulle man skriva en lektion man minns men där kom jag inte på någonting tyvärr. Det finns ju lektioner som jag minns men ingen speciell. Efter att ha skrivit färdigt brevet skulle man läsa upp det för en i klassen, sedan skulle man presentera den andra personen och säga tre saker som personen hade skrivit. Ellen och jag läste varandras brev. Lektionen slutade lite tidigare än vanligt men jag var ju ändå tvungen att vänta på taxin. Nu har jag ju inte datorkunskap på ett tag.

Igårkväll var jag inne på datorn och skrev till några av mina vänner. Jag pratae med Kim en stund också vilket såklart var trevligt. Jag åt en sharonfrukt också som gav mig känslor:D
På samhällskunskapen imorse började vi att jobba med ideologier. Idag pratade vi om liberalismen. I åttan när jag gick på min förra skola pratade vi också om ideologier men jag hade faktiskt glömt det mesta. Det var intressant i alla fall och imorgon ska vi se en kort film om liberalismen. Nästa torsdag missar jag förmodligen samhällskunskapen eftersom jag ska åka och mäta trycket i mina ögon och be om att få de där särskilda tabletterna och se om de kanske får mig att sova bättre på nätterna. Det känns inte roligt att jag kommer att missa en hel skoldag, det kommer att vara särskilt jobbigt att hinna med engelskan och musikteorin. Men engelskan var jättesvår idag tycker jag! Vi lyssnade på en text som handlade om olika saker som kan hända i filmer, sedan skulle vi komma med förslag på olika filmer där det vi läste om hände. De andra gjorde olika övningar i boken också men den hade jag inte med mig. Min bok är på punktskrift eftersom jag tycker att det är jobbigt att läsa på punktdisplayen hela tiden men boken är ju nio volymer eller något. Det gör att jag inte kan ta med mig hela boken plus att varje avsnitt vi läser är i olika volymer menmen. Jag ska läsa kapitlet senare för vi kommer att ha ett läxförhör på det om två veckor. Jag borde ha bett om att få engelskaboken på datorn också.

Musikteorin var ganska svår, i alla fall på lektionen som jag hade. Jag ska ju lära mig kvintcirkeln i ansiktet och peka på olika ställen som ska vara olika toner, det är verkligen svårt att komma ihåg allt! Sedan har vi prov om inte jättelång tid på allt vi har gått igenom men jag har inte lärt mig att skriva alla noter och annat på punktskrift än men vi har ansökt om hjälp för det och jag hoppas att de svarar snart.
Nu ska jag sluta skriva och kanske träna på den där himla kvintcirkeln.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: dy

Vad är en sharonfrukt?

2009-01-09 @ 20:50:38
Postat av: Sandy

Haha, den raderade tydligen en del av mitt namn.

2009-01-09 @ 20:53:07

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0