Tisdag, kort skoldag

Hej!

De har svarat från England, jag ska ju åka på språkresa i sommar! Jag ska åka till samma ställe som min kompis Maja var på förra sommaren. Vi hittade någon språkresa för synskadade, eller de är i alla fall vana vid synskadade där tror jag. Jag åker förmodligen två veckor i juni, eller jag blir borta från i slutet av juni till i början av juli. Vad svårt det kommer att vara att prata engelska hela tiden, jag kommer säkert att vara väldigt tyst i början. Undrar om de kommer att förstå vad jag säger, mitt uttal är hur dåligt som helst och hjälp! Men jag hoppas att jag kommer att utvecklas lite, jag vill i alla fall gå en kurs där jag lär mig att prata mer för det behöver jag träna på.

Idag kom jag hem vid ungefär halv fyra men min skoldag slutade redan efter kultur och idéhistorian. På öppen tid skulle det handla om film och förra gången det gjorde det satt jag bara och hade tråkigt i en timme. Dessutom tar de ingen närvaro där och jag har varit med på alla andra öppna tider som har varit i skolan. Men när det är film eller konst och design brukar jag inte förstå mycket alls och min assistent kan inte förklara bilderna heller. Det verkar som att det faktiskt är ganska frivilligt och att man väljer själv om man vill gå dit eller inte.

Taxin var sen imorse vilket gjorde att jag kom någon minut sent till lektionen. Jag ringde taxibolaget då taxin var femton minuter försenad och frågade varför den inte hade kommit, då var den på väg och den kom ungefär tjugofem minuter försent. Som tur är har jag beställt taxin väldigt tidigt på tisdagar, jag kanske borde beställa den lite senare eftersom jag alltid får vänta i skolan alla andra tisdagar. Men idag var det ju tur att taxin var beställd i god tid. På lektionen började vi att jobba med kristendomen och bibeln. Vi ska svara på två frågor skriftligt och berätta muntligt för klassen om den tredje frågan. Vi gör allting i grupp, jag jobbar tillsammans med Hedda och Josefin i min klass. Jag satt först själv vid mitt bord och trodde att jag skulle få jobba ensam då alla redan hade delats in i grupper men sen sa Josefin och Hedda att jag kunde vara med dem. Det ville jag gärna eftersom jag helst jobbar i grupp när man får det, det är roligare plus att alla andra jobbade i grupp. Sedan var det tur att jag fick jobba med dem eftersom min lärare inte hade gett materialet i tid till min assistent. Det kommer förmodligen att ta väldigt lång tid att scanna in såg jag, man fick ett häfte med jätteliten text. Men vi bestämde att jag ska försöka hitta information om den tredje frågan på internet och att de andra ska läsa igenom häftet och hitta svar på de två första frågorna.

I slutet av lektionen skulle vi få veta vad vi hade fått på våra inlämningsuppgifter som vi gjorde innan jul. Jag stod och var nervös och när läraren skulle tala om hur det hade gått för mig fick ingen annan lyssna. Jag märkte att min assistent var kvar plus några andra men de gick ut när jag sa det. Det gick bättre än vad jag trodde och jag är jätteglad över mitt resultat eftersom kultur och idéhistoria har varit det ämne som jag tycker att jag har haft svårast för hela terminen! Sedan var det svårt att svara på de åtta frågorna eftersom jag inte visste hur jag skulle svara. Men läraren sa att det märktes att jag hade lyssnat bra på hans lektioner och att jag hade fått med det mesta. Min skrivning var en av de bästa sa han och jag fick mvg! Jag förstår inte hur jag kunde få mvg på det svåra! Men läraren sa att jag ligger bra till nu i alla fall.

Efter lektionen var jag glad och kände mig verkligen lättad! Adam stod och väntade på mig i skolan, han satt och pratade med en kompis som går på Kulturama. Det var förresten med Peter som vi träffade innan jul. Men Adam och jag gick ganska snart, det var kallt ute idag, kallare än igår i alla fall. Adam gav mig ett vaniljhjärta som han vet att jag tycker mycket om, jag blev glad över det! Jag får verkligen känslor av god mat och goda kakor! Vi tog tvärbanan och åkte till Liljeholmen. Där hade vi svårt att bestämma oss för vad vi skulle göra men vi gick in på konsum en stund och efter det åkte vi till t-centralen. Vi åkte med en gammal tunnelbana och de låter ju mycket högre än de nya tunnelbanorna, dessutom brukar de inte alltid ropa ut vilken station som kommer på alla gamla tunnelbanor. Det är lite störande, ibland är det någon som sitter och säger varje station men det hörs inte alltid tycker och ibland är personen som kör helt tyst och då får man gissa sig till vilken station som kommer.
Vi gjorde inte mycket på stan, det fanns en butik som sålde cd-skivor. Det var lite rea och jag skulle ha köpt Caracolas cd-skiva för tretio kronor men det var kö som jag inte orkade stå i. Adam köpte ett datorspel i en annan butik. Sedan var vi inne en stund på Br leksaker, man kan ju gå runt där om man har tråkigt=) I den affären hittade vi en ko som satt i en korg, den kändes roligt. Precis innan vi skulle gå ut ur affären såg vi en smurf, det stod att smurfarna firade femtio år, om man tryckte på smurfens hand kunde man höra hur den visslade och att det kom musik från den. Vi hade riktigt roligt åt smurfen.
Innan jag åkte hem var vi på Hötorget. Där gick vi runt och hörde hur alla ville få sina frukter och grönsaker sålda en stund och efter det gick vi in i hötorgshallen. Där köpte vi en pirog med fetaost i, den var verkligen jättegod! Efter det åkte jag hem och det tog längre tid att åka hem än vanligt, taxichauffören körde någon skum väg.
Nu ska jag sjunga.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: jojje

hej!

språkresa! så häftigt vad ska du göra där, har du typ lektioner i engelska? jag är avundsjuk på dig;D

kram

2009-01-13 @ 17:03:26
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Emma

Du kan få lektioner av mig, försöker redan lära Onja lite vett. Hade även en snabblektion i spanska med honey i söndags :)

2009-01-13 @ 20:42:29
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Johan

Vaniljhjärtan är gott det! =)



De borde ha automatiska utrop överallt.. det har de inte alls här.. linjeutrop borde de ha också..

2009-01-14 @ 21:04:07
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0