Onsdag, möte

Hej!

Igårkväll satt jag i flera timmar och funderade på det här med engelskan. Till slut bestämde jag mig för att tacka Adam, det kommer inte att bli ett roligt tal men jag vill bara att det ska bli färdigt känner jag. Eftersom jag känner Adam bra vet jag en massa fördelar med honom och saker som jag kan tacka honom för. Jag vet nackdelar med Adam också för alla människor har ju dåliga sidor men i det här talet skriver jag bara bra saker om honom. Problemet nu är bara att man ska prata i ungefär tre minuter och det känns ju ganska länge, jag ska bara stå och prata om Adam i tre minuter, går det verkligen? Jag ska ju bara prata om varför jag vill tacka honom och prata kring tre saker, det är svårast. Men jag ska skriva om hans personlighet, hur andra ser honom och sen om något mer, jag har inte kommit på vad den tredje saken blir. Men nu har jag börjat med talet och jag har nog skrivit lite mer än fälften av vad jag kan komma på. Jag får be till något mirakel om att mitt tal blir tre minuter. Annars får jag stå och prata jättelångsamt och göra paus mellan varje mening.

Inatt kunde jag inte sova alls, klockan tre kom min syster in och klagade på att hon inte heller kunde sova. Klockan tre hade jag precis somnat och väcktes såklart när hon kom in och efter det tog det en timme innan jag kunde somna om. Vid åttatiden ringde taxin, vädligt skumt med tanke på att jag ringde dit igår och sa att jag inte skulle åka vid den tiden. Jag hade bokat en taxi klockan ett men den hade jag tänkt ringa och avboka senare under dagen. Jag väcktes alltså vid åtta också och då kände jag att jag hade väldigt ont i huvudet. Jag skulle lika gärna ha kunnat gå upp klockan åtta för jag låg i sängen tills klockan tio och störde mig på att jag inte kunde somna om. Till slut gjorde jag det i alla fall och vaknade igen vid halv tolv. Då gick jag upp eftersom jag var tvungen att göra det. Nina kom hem från jobbet efter ett tag och vi åt lunch. Efter lunchen åkte jag till skolan för att ha mötet.

Min mentor var inte med idag men förutom det var vi ungefär samma personer som förra gången. En från syncentralen kunde inte komma men det var två personer därifrån, två från Kulturama, min mamma Nina och jag. Vi pratade om allt möjligt, eftersom jag känner mig trött och har huvudvärk orkar jag inte skriva ner mycket av vad vi sa. Men jag ska börja ha idrott varannan vecka med min assistent. Nu när jag ska ha Rebecka ett tag kommer jag att åka och simma på onsdag. Usch, jag tycker verkligen inte om att bada eller simma, jag badade en gång i somras och det räckte för mig. Då simmade jag inte mycket heller, bara lite. Men jag åker och badar för betygets skull. Men sen när Mattias kommer tillbaka igen vill jag inte åka och bada med honom utan då får vi göra någonting annat istället, jag måste träna på att göra vanliga rörelser, svårt att förklara men jag är inte säker på allt sådant och alla seende kan redan det eftersom de ser hur man ska göra.
Sedan pratade vi om olika ämnen och vi väntar på svar från resurscenterblabla om att de ska hjälpa oss med det. Vi pratade också om att jag kanske ska gå fyra år på Kulturama istället för tre om jag inte hinner läsa in alla ämnen nu. Men jag vill helst bara gå tre år för jag vill bli färdig med gymnasiet så snabbt som möjligt. Men jag vill ju söka till någon högskola sen eller universitet och då är det bättre att gå gymnasiet ett år längre än att läsa upp ämnen senare på komvux. Om man har läst på komvux hamnar man tydligen i någon b-grupp och då har man mindre chans att komma in. Det vill alltså inte jag göra. Men tänk vad gammal jag kommer vara när jag går ut gymnasiet om jag går på gymnasiet ett år extra. Jag är ju född 1991 och är redan ett år äldre än de flesta i klassen. Det skulle ju vara som att jag gick om två år men egentligen har jag ju inte gått om nu. Det är bara det att jag har börjat allting ett år senare. Men hoppas att jag får jobb i framtiden för det vill jag ha!
Hmm, vad sa vi mer? ingenting jätteviktigt i alla fall som jag kommer ihåg. Jo, just det, att de ska maila lärarna och påminna dem om att ge mig material i tid. Sedan ska de planera för att några ska komma och prata med lärarna och att lärarna ska få ställa frågor om de vill. Det blir ungefär likadant som vi gjorde för min klass och lite av b-klassen på kören förut men lärarna får inte testa på mobility.

På vägen hem åkte vi förbi apoteket, mina sömntabletter har äntligen kommit! Hoppas att de hjälper, i så fall blir jag lycklig=)
Nu ska jag fortsätta med engelskan.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Sharon

Hm, gammal? Hur gammal tror du inte jag känner mig när du tycker du själv är gammal... Eller blir gammal.

2009-01-28 @ 18:31:34
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Sharon

Morr, dumma meddelande som går iväg innan jag skrivit klart det.

Vad jag ville säga är att jag tycker det var jättebra att du pratade om det att ta gymnasiet på ett år extra. Det finns ingen anledning att köra på tre år om det känns jobbigt redan nu, då är det bättre att låta det ta ett år extra, att du känner att du har mer tid och att eventuell stress och dylikt inte går ut över dina betyg. Du verkar ambitiös och det vore synd om dina ambitioner skulle falna pga. att allt känns jobbigt. Jag tror att det kan bli lite mer hanterbart om man får sprida ut allting mer. Det kommer gå jättebra för dig, det tror jag det.



Och lycka till med engelskan. Läs talet högt för dig själv hemma och ta tid om du är rädd att tiden inte räcker eller att talet inte räcker tiden ut. Blir det för långt är det ju bara att korta och blir det för kort, tja... Då får du väl lägga till någonting. Som du själv sade känner du ju din pojkvän väl, så du fixar nog det här galant.

2009-01-28 @ 18:36:12
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: ronja

Jag vill också kunna göra sånna där saker så att det står andra saker istället för kommentarer och sånt!

Sen vill jag veta hur man lägger in länkar, du har ju en lista längst ned.



Sen angående engelskan tycker jag att Adam var ett bra val, även om jag personligen hade haft roligare av att höra dig tacka korna, men jag går ju inte i din klass så Det blir säkert toppen!

2009-01-28 @ 21:18:42
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Johan

Jag kommer fylla 21 typ veckan efter studenten...



Surt när man blir väckt sådär precis när man har somnat...



SV: Nja, inte 850 på en gång, man hoppar ju på repet och så X antal gånger, men man stannar ju inte och vilar emellan...



Man kommenterar andras bloggar hehe =)



Jaa, det ska jag göra! Bra med tips på vad man ska skriva om sådär =)

2009-01-28 @ 22:22:55
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: emmy

Kor hade alltid varit roligt att höra om.

Men kul att du hitta en person att tacka. Eftersom du vet mycket om honom och att du ska ta posetiva saker om honom, ta något med vad han är bra på,han kanske tex är bra på att cykla på enhjuling, vad vet jag:) men det kanske gör tacktalet roligt.

2009-01-29 @ 00:11:11
URL: http://youuknowit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0