Måndag, vecka tre har börjat

Hej!

Nu har en ny vecka börjat, tiden går ju ganska fort om man tänker efter. En termin på Kulturama gick faktiskt mycket snabbare än en termin på Turingeskolan. Igårkväll pratade jag i alla fall med min syster Lovisa, hon kom in till mitt rum klockan tolv och kunde inte sova. Hon sov i mitt rum och vi låg och pratade till ganska sent på natten eftersom ingen av oss kunde sova. Jag öppnade förresten en present i helgen som jag fick av mina kusiner, det var en försenad julklapp som de skulle byta. Jag fick nämligen Sanna Nielsens senaste skiva Stronger av jättemånga. Björn hade också köpt den men Lovisa fick den istället. Jag hade helst velat ha idolskivan men när de skulle byta skiva var den slut och därför fick jag idoldvd-n istället. Idolfinalen finns med där vilket jag tycker är bra för den finns aldrig med på auditionfilmerna.

Skoldagen började i alla fall med engelska och jag hittade inte det vi skulle läsa om i min bok. Jag har tydligen fått en äldre version av engelskaboken, det är otroligt störande! När vi skulle beställa alla mina bökcer såg vi till att alla nummer skulle stå och att de skulle skicka exakt samma bok. Sedan i höstas hann de ändå byta mattebok men det var tur att deras mattebok hann komma ganska snabbt under terminen i alla fall. På engelskan skulle vi lyssna och prata, vi lyssnade på en text och skulle sedan svara på frågor till den. För mig gick det inte jättebra och jag missade några frågor första gången vi lyssnade igenom allt. Men när vi lyssnade på samma sak andra gången hann jag komma på alla svar i huvudet. Min lärare frågade mig bara om svar första gången efter att vi hade lyssnat på texten och jag vet inte riktigt hur det gick för mig menmen. Jag hade inte sett frågorna heller innan jag lyssnade på texten vilket gjorde att det blev svårare att komma ihåg allt. Efter att vi hade lyssnat på texten som handlade om när olika personer kände att de blev mer vuxna, skulle vi prata. Först diskuterade vi i grupper och sedan var det några som sa vad vi hade kommit fram till. Min grupp kom inte fram till mycket alls och jag kom inte alls på mycket att säga om frågorna.

Vår nya lärare i ensemble heter Ola och det är inte samma Ola som är min mentor och som jag har i idrott. Men läraren verkar helt okej, vi började att sjunga en låt från 1970-talet, jag minns inte vad den heter men den gick otroligt högt. Jag kunde inte texten och skulle nog ändå inte ha kunnat ta i sådär högt upp. Hoppas att vi sänker låten lite. Lite sjöng jag i alla fall idag och jag ska försöka att leta upp texten till låten på internet. Ola sa att han inte vet hur man laddar ner låtar och kan därför inte maila låtarna till mig men han sa att de kanske ska komma upp på fronter senare och i så fall kan ju han maila dem.

Efter ensemblen var det lunch, någon rotgrattäng med svamp. Jag åt lite i alla fall för att klara av dagen men det var verkligen inte min favoriträtt. Svamp äter jag knappt, bara om jag verkligen måste. Efter lunchen satt Ellen och jag och pratade en stund innan vi började att gå mot kören. Men när vi var på väg dit möttes vi av några klasskompisar som sa att kören var inställd. Det innebar alltså att vi var tvugna att vänta i nästan två timmar på att matten skulle börja. Ellen satt och pratade lite med en kompis i telefon och skrev på datorn. Jag var mest trött och var nära på att somna där jag satt på en stol. Tiden gick långsamt men klockan blev hlea tiden mer och mer och plötsligt var den kvart i tre. Matteläraren kom i tid och vi fortsatte att jobba med ekvationer, en del tal är svåra och jag förstår faktiskt inte hur jag ska räkna ut dem men jag får be någon om hjälp med det någon dag. På kontaktlärarmötet berättade Ola att våra omdömmen kommer på onsdag, jag vill inte! Dessutom blir det Nina och inte jag som ser dem först eftersom jag inte kan läsa dem själv, Ola sa att några ligger på ig, jag hoppas inte att det är jag som gör det! Jag vet vissa elever som inte kommer att visa sina omdömmen för sina föräldrar men det måste ju jag göra även om jag kanske inte hade velat det. Men för mig känns det ganska lugnt och jag tycker inte att det känns jobbigt att prata om betyg, om jag får ig betyder ju bara det att jag måste anstränga mig mer. Sedan kan man ju bara göra sitt bästa och jag tycker att jag tar mycket tid åt läxor plus att jag alltid gör det jag ska på lektionerna. Omdömmen är ju väldigt bra för då hinner man ju bli förvarnad om man ligger på ig.
Vi lyssnade i alla fall på en låt som var åtta och en halv minut lång sen och som vi sedan diskuterade. Vi lyssnar ju alltid på en låt på kontaktlärarmötet, låtarna brukar ibland vara lite skumma och det har nog aldrig direkt varit någon låt som jag har fastnat för men det är ju bra om man får lyssna på olika musikstilar.
Nu ska jag sluta blogga och istället lyssna på musik, det blir nog Sanna Nielsen.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0