Måndag, mycket läxor

Hej!

Engelska är verkligen jättesvårt, särskilt när man ska skriva ett tack eller ett hyllnigstal! Jag känner verkligen att jag inte klarar det. Fastän jag har fått förslag av människor vad jag ska skriva om blir det bara fel, vi ska skriva upp allt vi ska säga. Imorse började jag att skriva om olika saker men det tog stopp helt och hållet och det kändes bara skumt. Min lärare tipsade mig om att jag ska skriva om olika organisationer och tacka dem, jag har börjat att skriva några meningar om det. Det blir inte heller bra men jag ska försöka, man ska ha tre himla saker att prata runt som man tycker är bra med det man pratar om. Alla kommer att somna när jag håller mitt tal men bara jag får g blir jag nöjd, seriöst. Vi har i alla fall tills på torsdag att skriva färdigt vårt tal och imorgon har jag ju en lång håltimme som jag kan plugga på. Men det är verkligen otroligt svårt. Att hylla korna fick jag ju ett tips om men det skulle jag inte kunna prata om i tre minuter. Mina gamla lärare hade jag ju också funderat på men min hjärna segade sig och dessutom skulle alla tycka att det var ointressant. Sedan det här med organisationer, det var min lärares förslag. Jag kunde ju ha hyllat någon artist som jag tycker om men det lät väldigt svårt. Min lärare sa vad man kunde ta med i talet ifall man skulle göra det och det skulle jag inte klara. Men vi får se vad det blir, jag kommer säkert att prata om något annat än organisationer. Om jag pratar om organisationer kommer jag att tacka till exempel SRF och Unga synskadade.

På ensemblen sjöng vi Have you ever seen the rain och en annan låt. Vecka åtta har vi en liten konsert och då ska vi sjunga Have you ever seen the rain och en låt som vi sjöng med Alex förra veckan.
Jag har känt mig skum hela dagen, när jag vaknade tänkte jag konstiga tankar och senare på dagen har det känts jättekonstigt när jag går. Undrar vad det är för konstig känsla. Kören gick ganska bra, vi sjöng ungefär samma låtar som förra veckan, en av låtarna har jag inte fått texten på och därför sjöng jag inte jättemycket idag.
Matten var ganska seg, jag förstår alla a-uppgifter, en del av b-uppgifterna men inte en enda c-uppgift, vad är det med mig? Annars brukar jag kunna räkna ut c-uppgifterna men fastän jag ansträngde mig idag gick det verkligen inte. En dålig tid verkar ha börjat för mig eftersom det går väldigt dåligt i skolan just nu. Ekvationer, jag blir jätteyr i huvudet och förstår ingenting ibland. Kontaktlärarmötet blev inställt idag eftersom Ola var sjuk. Men det var skönt tycker jag eftersom jag har känt mig väldigt konstig idag.
Nu ska jag försöka att plugga men det känns inte som att jag kommer att få något gjort idag, hur mycket jag än försöker. Men det är ganska mycket att göra just nu, snart har vi redovisning om bibeln i kultur och idéhistoria. Sedan har vi matteprov om inte jättelång tid, talet i engelska ska vara färdigt på torsdag och man ska lära sig olika låtar i musiken. Ibland känner jag bara att jag vill ge upp allt, särskilt när det går dåligt. Punktskriftsnoter, det har jag inte ens börjat med än, inte datorkunskapen heller, förstå hur jobbigt det kommer att bli om ett tag när jag ska hinna komma ifatt alla andra samtidigt som alla andra ämnen är som vanligt. Kvintcirkeln måste jag lära mig också. Seriöst, jag kommer säkert att bryta ihop någon dag snart. Jag har säkert glömt saker jag måste hinna göra också, jo, just det, lära mig att hitta i skolan men det orkar jag inte just nu. För mig känns det faktiskt ganska onödigt för det får man ju inget betyg i, det kan jag ta senare i så fall. Sedan kommer vi ändå att byta klassrum i höst. Allt tar ju hundra år, sen har vi prov på alla ideologier om ett tag också och sen ska svenskan lämnas in på fredag och ja.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: ronja

Alla kan ju skriva vad länken ska heta! Hur gör man det? Vill också kunna..



Ibland känner jag också att jag kommer bryta ihop när som helst, nu till exempel, men du verkar ha det tio gånger värre än mi. Fast vi har en sak gemensamt: vi gillar inte ekvationer

2009-01-26 @ 17:22:33
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Sharon

Ta gymnasiet på fyra år om det känns tungt. Det finns ingen som helst anledning att stressa och oroa sig till skoltrötthet och onödiga stressymptom som t ex. magkatarr. Det gör det bara svårare för en. Då är det bättre om du låter det få ta sin tid. Tar du gymnasiet på fyra år kan du sprida ut kurserna lite och behöver inte stressa dig till döds. Om du tycker det låter som något som kanske skulle kunna hjälpa dig så tala med din mentor om det. Han verkar ju vara en rejäl kille och lyssnar säkert.

2009-01-26 @ 18:16:41
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: emmy

Ojj jobbigt, fast jag kan också få sådär ibland att jag känner mig helt skum, fick så under hösten. Det där med tacktalet så kan du kanske ta organisation men kanske lägga in och prata om en person som betyder mycket för dig osv..:) ha en bra kväll

2009-01-26 @ 18:56:39
URL: http://youuknowit.blogg.se/
Postat av: Elsa

Hylla någon som står dig nära? Nina eller Björn? Farmor/mormor?



Kram, Elsa

2009-01-26 @ 19:06:32
URL: http://minipinan.blogg.se/
Postat av: Bexx

Åå du, det låter jobbigt, men lycka till, och du kommer nog alltid på något bra, det kommer bli bra =)

Jag lovar =)

kram /Rebecca

2009-01-26 @ 19:34:19
URL: http://yourbexx.blogg.se/
Postat av: Robin P

Hej!



Intressant blogg! Hoppas skolan kommer gå bra för dig, det kan vara jobbigt en stund men det blir bättre. :)



Ha det bra!

2009-01-26 @ 20:39:28
URL: http://blindstyret-robin.blogspot.com
Postat av: Christoffer

svar: Det var brorsan. Han slår mig ofta i showdown, men han har aldrig bindel.

I hallongråttorna var det bara choklad, inga hallon.

Jadu, det där med skolan låter ju jobbigt. Men prova med att göra ett ämne per kväll, det kan funka. Som engelska en kväll, svenska en annan och så. Kör du fast, byt ämne.

2009-01-26 @ 20:41:54
URL: http://bomletoken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0