Måndag, lyssnar på musik

Hej!

Nu lyssnar jag på musik, Sanna Nielsen, jag känner mig mycket gldare nu än vad jag gjorde för bara några minuter sen. Måndagar och tisdagar är ju de längsta dagarna för mig i skolan nu eftersom jag inte är med på datorkunskapen längre. Som alla andra måndagar kände jag mig väldigt trött och seg idag men dagen har ändå varit helt okej. Engelskan var i alla fall svårast, först skulle vi läsa om hur man kan förbereda ett tal, vi ska antingen göra ett tacktal eller ett hyllningstal, jag har ingen aning om vem jag kan tacka eller hylla. Någon får gärna ge mig förslag. Senare under lektionen skulle vi jobba med olika ord som är i singular och pluar, money till exempel. Jag ska skriva några olika meningar sen för vi kommer att ha ett grammatikprov någon gång ganska snart. Vi fick ett papper som vi ska göra, alla andra hann göra det på lektionen men jag hade inte fått det tidigare och därför måste jag göra det någon annan gång istället, jobbigt! Men jag överlever, jag kan ju ge min lärare nästa läxförhör på punktskrift eller något liknande:P Nu kom jag på att hon glömde att ge mig torsdagens test och jag kommer inte att träffa henne någon gång innan torsdag, dåligt! Men jag får väl leta efter henne på tisdag eller onsdag. Jag tror att hon är i skolan de dagarna. Annars kanske min assistent kan läsa för mig förresten, så kanske det får bli. Jag vill inte komma efter med det, jag gjorde ju det en gång i början av terminen och min assistent går ju direkt efter att han har lämnat mig i rätt klassrum. Ingen kunde läsa för mig och därför var jag tvunen att göra testet senare och det störde! Det är ju inte mitt fel att lärarna inte ger materialet i tid och att ingen kan läsa för mig. Men jag vet andra elever som är synskadade, deras assistenter finns alltid i klassrummet ifall någonting skulle hända. Men så vill inte jag alltid göra men på torsdag får jag be min assistent att vara med.

På ensemblen sjöng vi låten som vi började med förra veckan, Have you ever seen the rain. Jag och en annan ska sjunga en understämma i refrängen, skönt! Men jag måste försöka att hitta en låt att sjunga som kom på 1970-talet. På lunchrasten var jag med Ellen en stund i biblioteket och hon läste några låtar men jag kände inte direkt igen någon. Ellen tycker i alla fall att jag ska sjunga en låt med Stevie Wonder. Jag har ju aldrig sjungit någon låt som han sjunger så varför inte?
På kören började vi att sjunga nya låtar, läraren ska maila texterna till mig sa hon och jag hoppas att hon gör det tills nästa vecka så att jag hinner lära mig dem. Låtarna vi sjöng blev i alla fall fina när vi hade tre eller fyra olika stämmor.
Matten gick bra, jag behöver nästan inte räkna någonting hemma. Men däremot ska jag göra både engelska, svenska och fortsätta att leta efter information om Noak och syndafloden. Men imorgon har jag en lång håltimme då jag säkert hinner jobba med svenskan och kanske lite med engelskan. Vi har ju kultur och idéhistoria imorgon och därför ska jag leta fakta ikväll, hoppas att jag hittar någon bra hemsida.
På kontaktlärarmötet lyssnade vi på låten som Rongerdahl sjöng i melodifestivalen förut, Take just a minute eller vad den heter. Nästan alla sa att de blev glada av låten i alla fall och det håller jag med om.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Christoffer

svar: Det går visst inte att koppla in en telekabel i mickingången, så tyvärr funkade det inte. Annars hade vi använt mickingången till gitarren också.

2009-01-20 @ 14:59:56
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: ronja

Du kan hylla mig! Jag ä ju så uundeerbar, eller inte.

Du kan sjunga we are family eller heter den we are a family? Vet inte, men den är svängig.

Min assistent är med på vissa lektioner men inte på alla, nästan aldrig på matten.

2009-01-20 @ 16:38:48
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag vill bli hyllad, eller så kan du hylla korna! de har ju hjälpt alla såå mycket..



Kom inte beatles på 70-talet? inte vet jag..men jag tror det, och det finns många låtar med biatles som är bra att sjunga om man bara transponerar dem för killarna som jsunger är tenoer.

2009-01-20 @ 17:19:19
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0