Lördag, Vildanden

Hej!

Nu sitter jag i Adams rum och har otroligt ont i magen. Jag vet inte alls vad det beror på eftersom det gör ont på ett skumt ställe, det känns mest ungefär mitt i magen. Jag var ute på en promenad förut men det var inte speciellt skönt på grund av att det gjorde ont för varenda steg jag tog. Det kändes tyvärr inte som att promenaden hjälpte heller men jag ska dricka en sorts te senare och jag får hoppas att det hjälper. Vad brukar ni göra när ni har ont i magen? Lite ont i halsen har jag fått idag också, jag har hört att det ska finnas saker man kan göra mot det.

Igår på svenskan fortsatte vi att jobba med noveller, läraren läste igenom en novell, jag försökte att följa med på datorn. Men jag läser inte tillräckligt fort för att kunna hänga med när någon läser högt. Filmen av liberalismen som vi såg på samhällskunskapen var faktiskt riktigt bra och de pratade hela tiden.
Efter skolan åkte jag hem till Adam. Vi åt middag, Adam lagade riktigt god mat igår. Jag åt lax som var väldigt god med kryddor på. De andra åt kassler.
Efter middagen åkte vi till STadsteatern i STockholm. Där skulle vi se en teater av Henrik Ibsen som heter Vildanden, igår var tydligen sista dagen som den visades. Teatern var i alla fall bra och skådespelarna spelade jättebra! I början hade jag svårt att förstå vad som hände eftersom jag inte kände igen allas röster. I pausen åt Adam och jag en marabou amigo som verkligen var jättegod! I teatern var det en tjej som heter Josefin som spelade barn i en familj, hon spelade tretton år och lät som det. Men sedan när Adam läste om skådepselaren såg han att hon egentligen är 27 år. Jag tycker att det är häftigt att hon kunde förställa sin röst väldigt mycket men det kan säkert de flesta skådespelarna göra. Barnet i familjen hette i alla fall Hedvig och hon älskade att dansa. Familjen betydde väldigt mycket för henne och det märktes tydligt att Hedvig älskade sin pappa jättemycket. Teatern hette Vildanden eftersom familjen ägde en vildand, barnet i familjen älskade den! Vildanden spelade också en väldigt stor roll i slutet av teatern. Familjen levde fattigt men de försökte ändå att låtsas som att de levde ett helt normalt liv! Men pappan i familjen hade en kompis som tyckte att familjen skulle vara mer ärliga och inse att de faktiskt inte hade det särskilt bra. Då pappan i familjen får veta många sanningar om familjen som han tidigare inte visste blir han både arg och ledsen. En av alla sanningar han får veta är att barnet i familjen inte är hans riktiga barn. När han får veta det vill han lämna familjen och flytta någon annanstans. Hedvig blir jätteledsen när pappan inte ens kan se på henne längre.
Jag har svårt att beskriva handlingen av pjäsen men jag tycker att den passar de som är femton år och uppåt. Jag skriver i alla fall inte hur teatern slutade ifall någon ska se den i framtiden. Den slutade i alla fall inte som jag trodde.
Nu hinner jag inte skriva mer eftersom jag ska ringa min farmor.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: ronja

sv: kissie.blogg.se tror jag det var. Haha, jag vet, men jag brukar inte få en ny obil om jag inte fyller år. Jag har faktiskt bara haft två mobiler innan. Först fick jag en när jag var nio år, 2003. Sen fick jag en ny mobil år 2006 och den har jag haft tills nu.

Vet inte om något blir av hos hanah men måste kolla det så fort som möjligt för ska man boka biljetter är det ganska bråtom till den helgen. Jag ska verkligen försöka komma och rävsåsen också.

2009-01-11 @ 09:00:49
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0