Fredag, måste plugga i helgen

Hej!

Nu sitter jag hos Björn och skriver, Lovisa och jag kom nyss hit med en taxi. I helgen kommer jag att behöva plugga ganska mycket det är sångtexter, matte och engelska som jag mest behöver plugga tror jag. Det finns andra ämnen också som svenska men den ska inte lämnas in förrän på fredag. Min tidigaste dag nästa vecka som är torsdagar kommer att bli sen den här veckan. Det beror på att alla sångare och sångerskor i min klass ska sjunga en musikallåt för varandra då. Castle on a cloud ska jag sjunga och vi får se hur det går. Första halvan av låten brukar gå okej men det är ganska höga toner i den och jag är i målbrottet vilket är lite jobbigt. Det måste seriöst vara så att jag är i målbrottet för ibland när jag pratar och sjunger bryts min röst, störande.

Kvällen igår var ganska lugn och det hände inte alls mycket, några av mina kompisar fick stå ut med att jag klagade på hur tråkigt jag hade.
Dagen började med sånlektion då jag skulle ha börjat med en ny låt men det blev inte av. Min lärare var förkyld och ville inte sjunga och jag kunde inte låten eftersom jag aldrig har hört den tidigare. Därför fick jag sjunga på Castle on a cloud säkert fem gånger, det kändes som att det blev sämre och sämre för varje gång tycker jag. Min lärare sa att sista gången jag sjöng den var bäst i alla fall.
Rebecka kom och hämtade mig efter sånglektionen. Vi gick upp till rummet och scannade in lite engelska, jag förstår inte all grammatik särskilt bra men jag ska fråga min lärare om det. Senare i vår ska vi ha ett grammatikprov och då ska en massa undantag finnas med, jobbigt. Men om jag pluggar ska det säkert gå bra. Jag föredrar i alla fall grammatik framför att skriva någonting helt själv, att prata engelska är också värre än grammatik. Under lunchen pratade vi om maträtter och vi tycker om helt olika mat. Innan samhällskunskapen försökte vi att skriva ut lite saker men skrivaren fungerade inte, undrar varför. Den sa att den var färdig och laddad men sen när man tryckte på att den skulle skriva ut reagerade den inte.

På samhällskunskapen såg filmen om konservatism. Innan vi fick gå kom en lärare och pratade med oss. Hon sa att man ska vara snäla mot varandra, undrar om det var hänt någonting och om någon har varit oschyst. Jag har inte märkt någonting av det i alla fall, hoppas bara att det inte är jag som har råkat göra någonting. Sedan berättade hon att alla tjejer i min klass och i den andra klassen ska åka iväg på måndag eftermiddag för att spela in reklamen av melodifestivalen. Jag är verkligen beroende av melodifestivalen, det är absolut ett av de bästa tv-programmen på hela året! Det ska bli jätteroligt att få spela in reklamen i alla fall, undrar vad vi kommer att få göra, jag skriver mer om det på måndag.

Vi såg en film på svenskan som hette Timmarna. Filmen skulle tydligen vara bra för att man tydligt kan se fabel, motiv och tema i den. Jag är inte särskilt bra på begreppen än och vet inte vad de betyder riktigt men nästan. Timmarna handlade om tre kvinnor, en från 1920-talet, en från 1950-talet och en från 2000-talet. Filmen var lite skum tycker jag men det enda som jag har sett att kvinnorna har gemensamt än så länge är att alla verkar ganska deprimerade plus att minst två av kvinnorna verkar vara psykiskt sjuka. Rebecka syntolkade i alla fall bra med tanke på hur svår filmen var tycker jag. De hoppade mellan de tre kvinnornas liv ganska ofta och först förstod jag inte vem som var vem.

Efter att jag kom hem pratade jag en stund med Adam. Adam kunde inte komma ikväll eftersom han ska ut med några av sina vänner. De ska till ett ställe där det är artonårsgräns och jag är ju inte arton år än. Men jag är inte särskilt intresserad av att gå ut på en krog någonstans för att dricka alkohol. Jag ska ju bli nykterist men det kanske kan vara roligt att gå till ett sådant ställe för att träffa sina vänner. Det brukar ju vara musik där och det är ju lite stämning:) Men när jag var utanför ett sådant ställe en gång ganska sent på kvällen var det två gäng eller något som bråkade med varandra. Det lät ganska läskigt och de skrek en massa saker till varandra, de slogs i alla fall inte när jag var där. Vi stod bara där i några minuter medan vi väntade på en taxi. Tidigare hade vi varit inne på baren och hört ett band spela. Det var en person som kände några och det var därför vi fick komma in där, jag var bara tolv eller tretton år den gången. Inne på själva stället var det inte särskilt läskigt att vara i alla fall=)
Lovisa och jag åkte hit vid sextiden. Ikväll ska jag äta sushi, I like it very much!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emmy

Men gud vad skoj att spela in till melodifestivalen XD att vara med i sånt är riktigt kul,jag lovar ;D

2009-01-30 @ 21:18:31
URL: http://youuknowit.blogg.se/
Postat av: Maria A

Hej Vispen

Jag kollar din blogg av o till. Du skriver verkligen bra!

Skönt att du bytt till vit bakgrund. Mina gamla ögon hade svårt se texten då bakgrunden var mörkgrå.

Jag blir avundsjuk på er som fick äta sushi på Kråkis! Det som är så gott!

2009-01-31 @ 17:31:21
Postat av: Johan

Nja, gramatik är värre än att skriva själv.. jag fick MVG på muntlig redovisning för ett tag sen =)

2009-02-10 @ 21:25:53
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0