Torsdag, musikteori och annat

Hej!

Mina rubriker blir dåliga som vanligt menmen. Igårkväll tog jag det mest lugnt, pluggade nästan inte alls men som tur var gick det ändå bra på musikteorin. Kvällen blev istället ganska lugn vilket kändes skönt. Adam ringde en stund och vi pratade lite om våra assistenter. Sedan chattade jag med ganska många men fick inte igång något roligt samtal, jag skrev bara korta svar till alla och kom inte på någonting att säga. Eller jo förresten, till en tjej i min parallellklass skrev jag ganska mycket.

Imorse åkte jag till skolan som vanligt och dagen gick faktiskt bra utan assistent. På fjärde våningen gick jag på magkänsla och det visade sig att jag gick åt rätt håll. Efter att ha stått och väntat i några minuter hörde jag några tjejer i min klass komma och de hjälpte mig till klassrummet. Idag pratade vi om ekologismen på samhällskunskapen, det verkar vara en bra ideologi eftersom de tänker mycket på naturen. Miljöpartiet verkar som ett bra parti tycker jag=) Vi kom inte på särskilt mycket kritik mot ekologismen.
Efter samhällskunskapen fick jag hjälp av Josefine till nästa klassrum. Vi pratade lite om en alla hjärtans dag-fest som många ska åka på. Den skulle ha varit imorgon men är tydligen på lördag istället. Jag blev inte inbjuden eftersom festen bara var för de som är singlar. Men jag vet åtminstone en tjej som ska dit som inte är singel och därför verkar det ju lite skumt men ingen orkade väl bjuda mig:)

Musikteorin gick i alla fall ganska bra. Vi hade en tävling och vår lärare frågade oss olika saker. För varje rätt svar fick man en poäng och för varje poäng fick man gå en minut tidigare från lektionen. Först frågade läraren oss om intervaller, sedan om hur olika pauser och noter ser ut. Intervallerna var ganska lätta, jag hade rätt på alla och fick två poäng. När han frågade om hur olika noter och pauser ser ut sa jag vilka punkter det var på punktskrift och där fick jag också två poäng. Sedan skulle vi framföra den där grejen när man klappar och stampar, där fick jag två poäng fastän jag bara klappade den en gång. Men det berodde på att de andra kunde titta hur den såg ut och det kunde inte jag, jag kom ihåg den utantill fastän det var flera månader sen jag klappade den senast. Tidigare tränade jag ganska mycket på den och det är säkert därför. Jag var den första som framförde klappgrejen och det var nog lite därför som jag fick två poäng också. Efter det skulle vi säga vilka takter och pauser som läraren klappade plus att vi skulle klappa några takter som läraren skrev upp på tavlan, jag hade rätt på båda. Sist skulle vi rita upp en kvintcirkel och det klarade jag, jag sa vilka toner som ska vara med i den. Läraren frågade lite om vilka toner som ska höjas eller sänkas i olika tonarter också och efter det fick jag gå. Jag fick mest poäng av alla idag, trevligt trevligt=) Men jag satt ändå kvar ganska länge eftersom jag ändå inte hade någonting för mig.

När jag kom till matsalen fick jag hjälp av Carla i min parallellklass. Jag satt vid samma bord som några i hennes klass sen också, alla verkar jättetrevliga i den andra klassen tycker jag! Min klass är ju också trevlig men den andra klassen verkar ha bättre sammanhållning känns det som. Carla hade spelat in på sin mobil när några sjöng i torsdags. Hon har en liten bit där jag sjunger och hon skulle skicka den till mig sen för det var ganska dåligt ljud på hennes mobil. Det skulle nämligen vara lite roligt att höra mig själv tycker jag men av det jag hörde på hennes mobil sjöng jag inte direkt jättebra. Nicholas som jag tycker sjunger jättebra hade hon också spelat in, jag blir jätteglad när jag hör honom sjunga, hon skulle skicka lite av hans låt också! I torsdags började sju tjejer att gråta när Nicholas sjöng, förstår ni då hur bra han är? Jag grät inombords för jag har alltid svårt att gråta offentligt, det går bara inte.
Det var i alal fall någon soppa till lunch, den var inte särskilt god men jag åt lite ändå. De andra sa att deras soppa smakade öl, tur att jag inte behövde äta den. Det var säkert inte öl i soppan men det kan ju ha varit något ämne som smakade liknande.

När jag kom till engelskan hittade jag inte sladden till min dator i väskan. Först fick jag lite panik men kom sedan på att jag kanske hade glömt den på musikteorin. Efter lektionen gick Josefine och jag och hämtade den=)
Engelskan var i alla fall väldigt rörig, vi hade ju glosor tills idag och alla grupper skulle göra någon sorts tävling där vi hade med fem av orden. Det var bara jag och en till i min grupp men det gick bra ändå. Vi skrev olika meningar där man skulle sätta in ord. Nästan alla andra grupper hade skrivit alla orden på svenska och engelska och sedan skulle man skriva vilka ord som hörde ihop med varandra. Sist var det en grupp som gjorde lite som hänga gubbe och man skulle gissa på olika bokstäver. Det var många som pratade hela tiden under lektionen och jag fick lite ont i huvudet av det.
På min musikteorilektion med läraren pratade vi lite om kvintcirkeln som vanligt plus att jag fick säga vilket intervall han spelade. Det är väldigt svårt att höra intervaller när man trycker ner två tangenter samtidigt tycker jag. Men om jag tränar ska jag nog kunna lära mig det hoppas jag.
Nu ska jag göra någonting annat, kanske sjunga lite.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0