Söndag, korv och varm choklad

Hej!

Igår skrev jag bara lite om melodifestivalen och förutom det skrev jag ingenting annat men jag hade inte alls mycket att skriva. Gårdagen var väldigt lugn, Adams föräldrar åkte iväg på kvällen vilket betydde att Adam och jag var ensamma hemma hos honom och tittade på melodifestivalen. Programledaren tycker jag verkligen inte om och jag vet många som håller med mig. Hon låter otroligt gammal plus att jag tycker att hon är tråkig. När Shirley Clamp kom sist blev jag jätteledsen. I och för sig kan jag hålla med om att hennes framträdande inte var lika bra som vanligt men det berodde ju mycket på att Shirley har varit sjuk hela veckan. Vad jobbigt det måste kännas för henne, att vara sjuk den dagen då man ska sjunga i melodifestivalen som man kanske har sett fram emot jättemycket. Man hörde att Shirley inte riktigt kom upp på de högsta tonerna i låten.
Efter melodifestivalen igår bloggade jag ju och sen var jag inne på lite andra hemsidor. Under natten sov jag väldigt dåligt, jag hade svårt att somna vilket var lite jobbigt men Adam somnade inte heller förrän ganska sent och han höll mig sällskap ett tag.

Vi blev väckta runt åttatiden imorse, Adam kunde somna om men det kunde däremot inte jag göra. Men jag låg kvar i sängen till nästan halv tio. Efter det gick jag upp, åt en snabb frukost, duschade och tog sedan en taxi till Hellasgården. Där skulle Unga synskadade Stockholm ha en aktivitet, vi skulle åka skridskor. När jag kom dit var Maja redan där, vi gick runt lite och märkte att det var hur halt som helst och is överallt. När de andra hade kommit fick vi reda på att personen som hyr ut skridskor avrådde oss från att åka eftersom det var jättemycket vatten på isen. Det skulle inte ha varit roligt att åka eftersom vattnet skulle rinna in i skridskorna. Vi ringde till lite olika ishallar och frågade om det var någon av dem som hade öppet och hyrde ut skridskor men vi hittade inget bra ställe. Några av oss hade med sig skridskor men inte alla. Därför bestämde vi oss för att grilla korv, vi hade ju åkt ända till Hellasgården och om vi inte hade gjort någonting där hade ju det varit onödigt. Jag hade glömt att meddela att jag är vegetarian men soyakorvarna räckte till mig:)
Efter att nästan alla hade börjat att frysa och vi hade ätit färdigt tog vi bussen till Slussen. Det var verkligen skönt att kliva på bussen efter att ha suttit ner länge och sedan hoppat runt lite på stället. Mina fötter var jättekalla trots att jag hade sockor över strumporna. Efter att ha gått av vid Slussen gick vi en bit till en restaurang som också var ett kaffé. Där beställde alla varsin kopp varm choklad, det var verkligen hur gott som helst! Varm choklad dricker jag nästan aldrig nu för tiden, den var extra god på kafféet också. Hemma köper vi bara lättmjölk som jag inte har lärt mig att tycka om. Tydligen är mellanmjölk farlig men jag dricker ändå alltid den i skolan och därför kan den väl inte vara jättefarlig om den köps in där? Det är i alal fall den enda mjölken jag dricker och det borde ju finnas saker som är värre än att dricka mellanmjölk, lättmjölk är kanske nyttigare men ibland tycker jag att man ska dricka det man tycker är gott:)
På kafféet satt vi och pratade en ganska lång stund innan Ronja och jag beställde färdtjänst och åkte hem. De andra åkte nog hem kommunalt eller jag vet inte. Det har varit en härlig och rolig dag i alla fall fastän vi inte åkte skridskor. Jag åkte mest dit för att träffa vänner och umgås, skridskor är jag ändå dålig på och därför gjorde det inte särskilt mycket att det inte gick att åka idag.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: ronja

Vispen, du missade ju typ allt det roliga idag. Först missade du min och Majas fina "konståkning", när Maja och Ylva spelade curling med ett tomt festispaket och när Maja och Ylva släpade Lappis över sen.

2009-02-08 @ 18:28:32
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Sharon

Mellanmjölk farligt? Varför i Moder Jords namn skulle mellanmjölk vara farligt? Aldrig hört talas om - tell me.

Lättmjölk är inget vidare, men minimjölk är ännu värre. Då kan man lika gärna dricka vatten. Isch...



Ska man göra varm choklad är det bäst med "vanlig" mjölk eller gammeldags mjölk som i sig själv är lite gräddig. Godast är ju att koka den med kakao och socker och så, så att man själv kan bestämma hur den ska smaka. Om man vill kan man byta ut sockret mot honung och dessutom ha i lite chili i...det är gott det...



Finns sååå många intressanta varianter på varm choklad så. Har inte hunnit prova alla än bara...

2009-02-09 @ 08:59:03
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Lappis

mellanmjölk är nog inte faligare en annan mjölk.

Gjorde en test på nyår då vi skulle se om vi märkte skillnad på lettmjölk och standardmjölk. Jag jag klarade det inte, det smakade lika dant.

2009-02-10 @ 05:45:03
Postat av: Johan

Skridskor är ju kul ju och varm choklad är gott det! Fast man ska ha i lite grädde också och basera den på fet mjölk, röd alltså och det är klart, man ska dricka det man tycker är gott!

2009-02-11 @ 11:23:17
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0