Måndag, ingen kör som vanligt

Hej!

Nu sitter jag här och väntar på att matten ska börja. Tydligen har vi ingen kör idag på grund av att läraren är sjuk. Förra veckan missade jag ju också kören eftersom vi spelade in den där sketchen till melodifestivalen. Innan det var det kör en eller två gånger men innan det var läraren sjuk. Det känns som att vi har misat många körlektioner både den här och förra terminen. Sedan får vi betyg i vår, det kommer ju att vara svårt för läraren att betygsätta alla. Jag låg i alla fall på vg där när det förra omdömet skickades ut.

Under engelskan skulle vi läsa ett kapitel i boken och svara på frågor. Det var fyra personer i min grupp och de andra fick läsa för mig. Kapitlet var skumt, det handlade om två personer som skulle skjuta en busschaufför. De två männen bjöd barnen som satt i bussen på godis med någon drog i. Ett av barnen dog eftersom drogen var farligare än vad männen hade trott. Sedan fick man inte veta om de sköt busschauffören eller inte. Texten hade många svåra ord tycker jag, vi fick glosor som vi ska lära oss tills på torsdag.
Ensemblen kändes ganska seg, vi sjöng som vanligt Have you ever seen the rain och lite på en annan låt. Men för att man ska lära sig en låt måste man ju sjunga den jättemånga gånger.
Efter lunchen fick vi veta att kören var inställd och jag gick upp på rummet och tittade igenom några mattetal, på onsdag har jag prov på ekvationer. Hoppas att sega jag klarar av att få åtminstone g+, vg vill jag ha men det är verkligen omöjligt. Ekvationer känns svårt hur mycket jag än tränar. Att få x fritt och skriva en massa bra uträkningar, det är jättesvårt!
Rebecka och jag tränade på att gå till både matte och kultur och idéhistoria-salarna. Seriöst är jag hur seg som helst på att lära mig en väg, seende har ju mycket lättare. Men det måste vara min hjärna som segar också för jag klarar aldrig av att komma ihåg en väg efter att ha gått den två gånger. En stund efter att ha gått samma väg blir jag jättetrött också, det är inte så att det är jobbigt att gå men det blir jobbigt att komma ihåg hur jag ska gå hela tiden.

Nu ska jag sluta skriva och göra någonting annat. Förresten fick lilla jag vg på det engelska tacktalet om Adam! Lite bra var jag där i alla fall. Man fick ju kommentarer från andra i klassen och vissa hade inte skrivit någonting som jag ska förbättra. Men en skrev att jag ska se gladare ut, några andra att jag ska träna på mitt uttal och några att jag ska träna på att inte vara lika nervös. Min lärare sa att det inte hade märkts särskilt mycket på mig. De bra kommentarerna var också olika och vissa skrev att jag gjorde talet bra och lite sådant, en skrev att jag hade bra uttal och det är väl olika vad man tycker. Men mitt uttal är verkligen dåligt tycker jag själv men det kanske blir bättre i sommar.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Sandy

Är det Nick och Mary du ska till i sommar?

2009-02-10 @ 15:40:28
URL: http://lilzandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0