Måndag, engelska är ju hur svårt som helst!

Hej!

Nu har jag börjat få väldigt ont i halsen men jag har ändå kunnat sjunga idag. Hoppas att jag kan sjunga på torsdag när vi har konsert, annars är jag lite körd. Det blir tråkigt plus att lärarna tittar extra mycket på hur man sjunger och hur mycket man presterar.
Imorse var taxin ungefär en kvart sen och när den väl kom skulle den lämna någon annan tant. Jag störde mig med tanke på att jag kom nästan tio minuter försent till engelskan. Det var tur att Rebecka mötte upp mig vid taxin och att jag kunde gå med henne, ifall jag hade gått själv hade jag säkert inte hittat eller också hade det tagit väldigt lång tid. Min lärare sa att jag var sen när jag kom, som om det var någon nyhet. Lärarna sätter ju frånvaro också och jag vill verkligen inte få en massa frånvaro! Det är ju inte mitt fel att taxin krånglar, förra måndagen kom jag ju också försent. Undrar om man kan ringa taxibolaget och be att få byta chaufför, jag vet inte hur det fungerar.

Engelskan var i alla fall jättesvår! Vi skulle träna inför provet på torsdag och på lektionen hade vi två lyssningstest och ett lästest. Eftersom jag inte hade hunnit få materialet inskannat fick Rebecka sitta med på lektionen och läsa för mig. Det fungerar ju som en nödlösning men hörförståelsen gick dåligt på grund av att jag inte kunde se olika allternativ framför mig och läsa dem själv. I den första texten skulle man kryssa i rutor och skriva vilka yrken olika personer hade. Det var nästan ingen paus mellan dialogerna och jag hann inte få allternativen upplästa mer än i början. Jag hade i alla fall några rätt såg jag när jag fick se de rätta svaren.
Den andra hörförståelsen var ännu svårare, där skulle man skriva hela meningar och svara på en massa frågor. Man fick höra dialogen två gånger men andra gången var det inga pauser. Jag hann inte ens höra alla frågor innan jag hörde konversationen som spelades upp. När de sedan läste upp frågorna kom jag inte ihåg svaren, om jag hade haft frågorna framför mig hade jag ju kunnat fylla i de rätta svaren samtidigt som jag lyssnade.
Läsförståelsen gick väl helt okej, att inte kunna läsa den själv var jobbigt men jag fyllde i svar på en del av frågorna. En del ord hade jag svårt att förstå och engelska är nog det svåraste ämnet i skolan tycker jag. Lektionen tog slut innan jag hann titta igenom de rätta svaren. Tills på torsdag ska jag i alla fall skanna in både hör och läsförståelsen.

På ensemblen provade jag om min röst orkade med att sjunga vilket den gjorde, lite i alla fall. Freja och hennes kompis filmade lite när vi sjöng. Ensemblen har börjat bli lite tråkig på sista tiden med tanke på att vi alltid sjunger samma låtar. Men efter sportlovet börjar vi med nya låtar och då blir det säkert roligare igen.
Jag pratade med Ellen och Rebecka under lunchen, vi pratade om en massa god glass och annat. Vi var i alla fall nöjda med resultatet från lördagens melodifestival.
Kören var som vanligt och vi sjöng Oh happy day och en annan låt. Oh happy day blir man glad av, i alla fall jag:) Snart ska vi börja sjunga andra låtar på kören också.
På matten började vi jobba med omkrets och area, alltså geometri. Jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre för mig än vad det gjorde. Jag klarade av att göra nästan alla g och vg-uppgifter, mvg-uppgifterna var däremot svårare.
På mentortiden frågade jag om vi har studiedag på måndag vecka tio och det har vi. Det blir trevligt, jag ska nämligen inte åka på kryssning i helgen utan helgen vecka nio istället. Att jag är ledig måndagen veckan efter betyder att jag får en extra dag att vila upp mig på.
Nu ska jag ringa Adam för han ringde nyss. Sedan borde jag plugga svenska ikväll. Egentligen är det inte jättebråttom med det men jag ska börja lite så att jag slipper göra allting imorgon kväll.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Emma

Då har du ju hört gospel om ni sjunger o happy day, den sjöng vi på gospeln i somras också!

2009-02-16 @ 19:23:08
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0