Sista inlägget som barn

Hej!

Ni kanske inte förstår varför jag känner som jag gör men så är det i alla fall, jag vill inte vara vuxen! Jag vill vara barn för det trivs jag så bra med. Nu har jag levt i snart arton hela långa år och varit barn. Tyvärr vet jag inte vilken tid på dygnet jag föddes så jag vet inte alls när jag blir arton år men det är i alla fall någon gång under morgondagen. Idag har jag gått runt och stört mig och varit lite nervös, eller åtminstone haft en skum känsla i magen. Mitt liv som barn slutar snart, ingen kan säga något annat tyvärr. Men mitt liv har i alla fall gått ganska bra hittills, det är klart att jag vissa perioder i livet har mått riktigt dåligt men sen har jag också hunnit vara med om roliga och bra saker och mått jättebra vissa stunder. Sen finns det saker jag har gjort som jag har ångrat, saker som jag har varit nöjd med och många saker som andra inte har tyckt om hos mig. Jag har hunnit lära känna en massa människor och hittat vänner, rest en del men önskar att jag hinner resa mer senare i livet. Dessutom har jag haft släkt och familj hela livet, en syster i ungefär fjorton år och föräldrar. Jag kunde ha haft det mycket sämre. Nej, vad deprimerande det här är men en del av mitt liv slutar ju snart och då kommer jag in i vuxenlivet. Därför måste jag skriva ett sista inlägg innan det händer. Det kommer i och för sig ta ett tag innan jag känner mig som vuxen men ändå. Nu kan jag inte längre säga att jag är barn när jag ska göra saker, till exempel beställa resor eller säga att jag är barn när jag går någonstans där de frågar om man är barn, ungdom, student eller vuxen. Okej, ungdom är man väl kanske tills man är tjugo men på vissa ställen jag har varit på slutar man vara det när man är arton. På något sätt borde det här bli bra får man hoppas och om det inte blir det har jag som sagt ändå hunnit leva färdigt livet som barn och det känns bra att jag har hunnit leva såhär länge, det är ju inte alla som gör det.

Den här dagen har faktiskt inte varit särskilt bra för mig. I skolan har jag på nästan alla lektioner presterat dåligt och inte visat vad jag kan. Det har känts jobbigt med alla tankar som snurrar runt i huvudet hela tiden. Att koncentera sig på någonting har känts ganska omöjligt idag. Imorgon har jag spanskaprov och jag håller tummarna för att det ska gå bra. Träningen gick inte heller som jag hade hoppats och det var riktigt störande när jag förlorade mot den som jag minst av allt ville förlora mot, jag förlorade två set mot människan, det är någonting som får mig att hata att förlora mot just honom, även om han är värd att vinna. Sen störde jag mig redan innan det hände så när det hände blev jag lite skum. Tur att tjejerna vann dubbeln i alla fall, det var dagens bästa! Vi spelade dubbel istället för trippel.

Okej, vad ska man skriva nu då? Jag orkar inte berätta i detalj om alla lektioner som jag annars alltid brukar göra. Men nu finns inte så många tankar i mitt huvud. Imorgon ska jag försöka leva som vanligt. Först är det skola och därefter ungdomsgård. Den vill jag gärna hinna gå på eftersom det blir sista tillfället innan jul som gården är öppen då jag kan komma. Innan gården ska jag åka till Adam och det känns roligt att jag hinner träffa honom på min födelsedag:) Dessutom får jag ju träffa andra vänner också då så det känns väldigt bra. Fika kanske vi ska göra här hemma och det blir förhoppningsvis trevligt. Undrar om det är något mer jag vill skriva nu medan jag är barn, bara ungefär två timmar nu innan ett nytt dygn börjar, mitt första som artonåring. Det känns som att det är något mer jag borde skriva innan jag postar det här men tyvärr kommer jag inte på vad. Tack till alla som har stått ut med mig i alla fall och tack till er som kommer orka med mig som vuxen, ni är bäst!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0