Nu kan man nästan säga att julen har börjat!

Hej!

Ja, nu börjar det närma sig. När jag skriver det här är det en timme och tio minuter kvar tills det är nytt dygn och julafton! Förstår ni hur jag känner? Julen måste absolut vara det bästa på hela året, då firar man ju inte bara en person utan då blir alla som firar jul oftast väldigt glada. Man äter god mat, ser bra program på tv, fikar, har trevligt och öppnar julklappar som man får om man har varit snäll:) Julen har dock inte riktigt börjat än men det är nu man gör alla förberedelser. Efter middagen klädde jag granen tillsammans med Lovisa, Johan och Edvin samtidigt som vi såg programmet En sång för hemlösa. Det är verkligen sorgligt att tänka att det finns så många hemlösa här i Sverige, när jag såg programmet tänkte jag på hur lätt det nog är att bli hemlös. Om man inte har ett jobb får man ju inga pengar vilket innebär att man inte kan bo någonstans eftersom de pengar man kanske får bara räcker till mat och annat som man behöver för att leva. Tänk att inte ha någonstans att bo, ingen att firar jul med eller någon familj, det vore ju inte alls roligt. Därför är jag glad över att jag har familj och släkt som lever och för att jag har dem. Men i framtiden vet man ju inte vad som händer, då kanske jag blir hemlös, det är ju svårt att få jobb nu och allting. Jag vill inte att det ska hända för de människor man såg idag verkade verkligen inte må bra. De artister som uppträdde där var i alla fall väldigt duktiga:) Lisa Nilsson, Yohanna och EMD tyckte jag om väldigt mycket. Tänk vad roligt att få vara med och sjunga på ett sådant program. Kören var också bra, köra skulle jag gärna vilja göra mer för det är enligt mig roligare än att sjunga solo. En av mina körlärare var med ikväll, jag vet inte om hon sjöng i kören men hon ledde i alla fall barnkören.

Efter att ha sett En sång för hemlösa tittade vi lite på Anna Ankas jul eller vad det heter. Lovisa tycker om det programmet och nu ville jag också se vad det var. På något konstigt sätt hade jag lyckats undvika att höra Annas röst tidigare. Det var ju nästan skandal att inte ha sett henne på tv med tanke på hur mycket hon har varit med. Jag har däremot läst en del om henne och hennes åsikter om olika saker. Anna Ankas jul som tydligen har gått på tv flera dagar nu såg jag ju lite av idag men av det jag såg tycker jag inte att Anna verkade särskilt speciell. Hon verkade bara fira jul som alla andra, lyxigare än de flesta men ändå. Då jag tittade sa hon inget som jag tycker var konstigt eller annorlunda. Tidningarna kanske överdriver plus att Anna kanske säger en del för att synas, det brukar ju en del kändisar göra. Media vill ju också väldigt ofta få småsaker att framstå som större än vad de egentligen är.

Vi bytte till Bingolotto då jag tyckte att det var mer underhållande att se. Det är inte ofta jag tittar på det men åh vad glad jag blir av det programmet! Lotta Engberg tycker jag är bra, det är så roligt när hon läser upp siffror och när folk ringer in och vinner saker! Erik Grönwall skulle ju sjunga Higher och jag satt och väntade på det från att klockan var lite över åtta tills den var tio. Då jag såg att det blev nyheter och kom på att programmet skulle hålla på ända till tio över tolv orkade jag inte se mer. Vi har i alla fall fikat här hemma också framför tv-n, det var trevligt. Att fika dagen innan julafton har blivit en tradition här hemma. Vi åt lussebullar, pepparkakor, polkagrisar och för första gången nötter som vi plockade från en buske utanför vårt hus i somras. Nu ska jag inte blogga mer ikväll men jag skriver mer imorgon. Morgondagen kommer förhoppningsvis bli rolig, vi åker till mina kusiner Elsa och Mathilda och firar där under dagen. Men nu vill jag bara önska alla en riktigt god jul, hoppas att ni får en bra julafton imorgon!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0