Lördag, har hunnit göra en del

Hej!

Jag har faktiskt hunnit göra en del sen jag bloggade senast vilket är bra för då har jag ju något att skriva om:) Nästa vecka kommer jag också att ha fullt upp vilket både är roligt och jobbigt men sen är det jullov och det ser ut att bli ganska dött hittills. Hoppas att det händer lite saker och att jag hinner träffa lite folk då:)

Okej, jag börjar att skriva om torsdag kväll. Rebecka och jag träffades på skolan och åkte sedan för att äta, jag fick inte veta förrän efteråt att vi hade ätit på restaurangen Bamboo city, det var coolt för en man som jobbade där kände igen mig trots att jag bara hade varit där en eller två gånger tidigare. Jag åt i alla fall sushibuffé som Rebecka bjöd mig på som födelsedagspresent:) Dessutom fick jag hennes efterrätt eftersom hon inte tycker om frukt, den var hur god som helst, åt en massa såna där konserverade frukter. Det känns roligt när man tuggar på dem och vissa frukter gör mig verkligen glad, som mandariner på burk:) Rebecka hade köpt två presenter till mig också, det ena var en julskiva med Peter Jöback, hon tycker själv om den skivan väldigt mycket. Jag lyssnade på den för första gången idag och tyckte också om den, i alla fall en del av låtarna, skivan gav mig julkänslor:) Det andra jag fick var en parfym som jag först tyckte luktade ganska skumt och starkt men som jag har börjat vänja mig vid nu:) Det var ju verkligen snällt av Rebecka att köpa något till mig och att hon kom ihåg min födelsedag. Spelningen vi gick på senare var bra, flera band spelade där men vi gick mest för att se bandet där Alex var med, de var väldigt bra, det var särskilt en låt som jag fastnade för. Vet inte hur namnet på deras band stavas så struntar därför i att försöka skriva det, det kan säkert finnas flera olika stavningar.

Igår var det fredag och dagen började med att alla tittade på treornas luciatåg. Jag saknade verkligen att gå luciatåg i år och önskade verkligen att jag hade kunnat vara med och sjunga. Men då har jag ju någonting att se fram emot nästa år:) Trerona var hur som helst jätteduktiga och sjöng låtar både accapella och med piano. Solisterna var bra, kören sjöng alltid stämmor och det lät verkligen jättefint! Till lunch var det risgrynsgröt som jag egentligen inte tycker om särskilt mycket men som det verkligen är tradition att äta varje år då det är Lucia. Efter lunchen skulle alla ensemblar spela upp en eller två låtar, min ensemble gjorde aldrig det men det kan jag förstå med tanke på hur dåliga vi är på våra låtar. Okej, de börjar ju sitta men när vi såg de andra ensemblarna förstod i alla fall jag att vi har en del att jobba med tills på tisdag. Att se alla andra var hur som helst kul, treorna sjöng och spelade hur bra som helst och ettorna var enligt mig mycket bättre än vad vi var förra året. Jag tycker till och med att en del av ettorna är bättre än vad vi är nu. Några sjöng verkligen hur bra som helst, kunde ta jättehöga toner och hade jättemycket känsla i rösten. Min ensemble repade lite igår också men jag var tvungen att gå efter en stund eftersom jag skulle möta Maja vid tvärbanan.

Egentligen kanske jag hade kunnat gå vägen till tvärbanan själv men eftersom jag hade lite bråttom gick min assistent dit med mig. Vi såg inte Maja vid tvärbanan men vi hoppade på samma tvärbana när den kom och hoppade sedan av i Gullmarsplan. Det kändes bra att jag klarade lite sånt själv för har inte åkt tvärbana själv tidigare. Igår var första gången jag testade att själv kliva på, hitta en plats och sedan kliva av när dörrarna öppnades. Det var verkligen inte särskilt svårt alls, att hitta Maja sen tog däremot lite längre tid men det gick bra:) Åh vad roligt det var att träffa henne, det var hur länge sen som helst och jag tror aldrig att vi hade träffats helt själva utanför läger tidigare. Någon gång måste ju vara den första och det blev igår. Maja hittade verkligen bra överallt trots att hon bara ser lite, jag vill också lära mig att hitta och bli bra på det. Vi började med att gå till en leksaksaffär för att leta present till julfesten. Jag fick ett jättebra tips av Maja och köpte en rolig sak, jag hoppas att den som får det jag köpte kommer tycka att julklappen är rolig:) När vi hade gått runt en stund satte vi oss ner och försökte skriva en låt. Tyvärr gick det inte alls bra och vi gav upp ganska fort. En stund hade vi svårt att hitta på någonting att göra men lite senare kom jag på den roliga idén att gå på bio. Ingen av oss hade gått på bio med en annan synskadad innan så därför var det ju extra kul. Dessutom brukar ingen av oss gå på bio särskilt ofta. Båda ville se New moon, andra Twilightfilmen, många av våra vänner hade sett den innan och tyckt om den. Vi åkte alltså till Hötorget och gick till biografen som ligger där. När vi hade bokat biljetter gick vi till Mc donalds och åt lite, ingen av oss brukar äta där men det gör man när det är nödfall och man inte vill lägga ner en massa pengar på mat. Att man får maten snabbt är ju ytterligare en fördel med att äta där:) Innan bion köpte vi lite godis i någon butik där det var ganska dyrt, godiset var i alla fall gott, vi köpte en vanlig marabou och en påse bilar, det hade jag inte ätit på flera år. De har ju kommit med flera olika varianter av bilar nu men jag tycker att de vanliga är godast, de har funnits sen jag var liten.

När vi kom in i biosalongen gick vi en ganska stor omväg när vi skulle hitta våra platser. Men så är det ju när man ser dåligt:) Reklam var det som vanligt och vi satt och gissade vilken reklam som visades, ibland sa dem det och ibland inte. Efter en stund började filmen och jag märkte direkt hur svårt det var att förstå engelskan, tyvärr hade jag inte läst boken heller vilket gjorde det ännu svårare. Ibland frågade jag Maja vad som hände och eftersom hon hade läst boken hade hon lättare att hänga med men hon sa att hon också hade svårt med engelskan. Det var i alla fall kul annars för ingen av oss kunde se filmen men hon var den som fick försöka syntolka för mig lite då och då, ibland sa hon lite roliga saker:) Många tjejer tycker ju att skådespelaren som spelar Edward är snygg, jag tycker att hans röst låter speciell och lite cool eftersom jag inte har hört någon som låter på ett liknande sätt. Filmen var i alla fall bra, ibland kunde den bli riktigt spännande och jag tyckte om slutet:) De flesta vet nog vad filmen handlar om, därför skriver jag inte om det.

När filmen var slut stod vi i Kungshallarna och pratade, det var trevligt för vi hade mycket att prata om. Lite senare kom taxin och hämtade mig och körde hem mig, Maja åkte vidare till ett annat ställe. Jag hade hur som helst väldigt roligt igår och jag hoppas att vi kan ses snart igen. Tyvärr hann jag inte se idolfinalen och jag ångrar faktiskt att jag inte köpte biljetter till det i år. Nästa år vill jag nog göra det även om det skulle vara så att jag inte tycker om finalisterna. Själva stämningen när man är där hittar man nog inte på många andra ställen. Slutet hann jag i alla fall se och jag tycker att Erik var värd att vinna, hoppas att det går bra för honom i framtiden:)

Den här dagen började med att jag pluggade. Lite senare fixade jag lite i mitt rum, ingen av gästerna tittade in så egentligen hade jag inte behövt göra det men det känns ändå bra att ha lite mer ordning på saker, i och för sig hade jag det innan. Det är bara andra som tror att jag har oordning men jag hittar bäst när det är lite stökigt, så har det alltid varit. Om någon annan däremot flyttar på mina saker och inte lägger tillbaka de där de låg innan hittar jag de såklart inte.

Klockan två kom det hit lite folk, bland annat Kajsa som adopterades samtidigt som jag och min kusin Elsa. Vi fikade och åt chokladkex, lussebullar och tårta. Jag åt bara av en chokladtårta, vi hade köpt en mandeltårta och en prinsesstårta också men det är ju inte särskilt förtjust i. Vi pratade vilket var trevligt och sen öppnade jag lite presenter. Jag fick pengar, ett halsband, presentkort på HM, alkoholfritt vin och biljett till genrepet av melodifestivalen! Dit får jag även ta med mig någon och jag tror att jag även i år vill ta med mig Ellen, vi hade ju hur roligt som helst förra året och jag vill gärna uppleva det igen!

Jag lagade middagen själv idag, i och för sig stod Nina och tittade hela tiden och gav mig lite tips men förutom det gjorde jag resten själv. Okej, ni tycker säkert att jag är efter men jag har inte tränat särskilt mycket på att laga mat innan. I födelsedagspresent fick jag såna där bra vantar som jag kan använda för att slippa bränna mig när jag håller i saker. Idag lagade jag väldigt enkel mat men ändå, vill fortästta träna på det för så svårt verkar det inte vara.

Efter middagen åkte jag till Immanuelkyrkan där gospelkören som Rebecka är med i skulle ha konsert. Ida och en kompis till henne kom också dit och det var roligt, jag blir alltid glad när jag träffar Ida och jag hade saknat henne:) Konserten var verkligen bland det bästa jag har sett live. Alla i kören sjöng verkligen hur bra som helst, som jag skrev var det en gospelkör så de sjöng gospel och hade med en del jullåtar som också var gospel. Några som jobbar på Kulturama sjöng solo och jag kände igen dem. När hela kören sjöng lät det hur bra som helst, vi satt på raden längst fram och väldigt nära scenen, de som sjöng stod bara ungefär två meter ifrån oss så det var coolt. Åh vilken känsla de hade och när de sjöng ut och sjöng i olika stämmor lät det så himla bra! Jag vill också hitta en kör att vara med i, man måste vara tjugo år för att söka till deras kör. Chansen att jag kommer in finns ju i princip inte men jag kommer nog ändå söka för om jag inte gör det kommer jag ångra mig, det är värt att stkämma ut sig för då har jag i alla fall fått sjunga med dem en gång:) På måndag går jag på nästa julkonsert och då är det med Sonja, Sanna och Shirley:) Dagens minus var att taxin var ungefär fyrtio minuter sen idag och att jag stod ute och frös medan jag väntade men det var lugnt värt det:) Nu måste jag plugga innan jag går och lägger mig men skriver igen någon annan dag, det kanske dröjer tills på onsdag för har ju väldigt fullt upp de närmsta dagarna men vi får se.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0