Torsdag, Valborg

Hej!

Det här har varit en lugn dag vilket jag säkert behövde. I helgen åker jag ju till Ronja och där lär det inte vara särskilt lugnt utan jag tror att det kommer hända saker hela tiden där. Nästa helg åker jag på uss årsmöte, egentligen hade jag tänkt strunta i det på grund av att det är mycket i skolan nu men jag bestämde mig ändå för att åka. Själva årsmötet brukar inte vara särskilt roligt men att träffa alla och göra roliga saker är roligt. Sen måste man ju ha möten ibland, en del man pratar om kan faktiskt vara intressant:) Jag tycker om när det händer saker runtomkring mig, i alla fall när det är roliga saker, annars är det inte lika roligt.

Som jag skrev har det här varit en lugn dag, jag gick upp runt halv elva och åt frukost, jordgubbsfil och flingor. Filen var god men flingorna smakade skumt, idag har vi i alla fall köpt godare flingor. Vanlig filmjölk tycker jag inte om eftersom den är sur och inte smakar någonting, eller den smakar inte gott enligt mig i alla fall men jordgubbsfil är mycket godare. Efter frukosten satt jag vid datorn och lyssnade lite på musik innan jag började plugga. Jag försökte lyssna på musik och plugga samtidigt en stund men det gick inte alls bra, anledningen till det kan nog vara att jag antigen hela tiden vill sjunga när jag lyssnar på låtar eller också vill jag leva mig in i musiken. Därför får jag alltid svårt att koncentrera mig om jag ska plugga och sjunga samtidigt, man brukar ju ibland säga att det är killar som har svårt att göra två saker samtigit men jag är ju lite kille ibland=) En del saker går i och för sig bra att göra samtidigt, att lyssna på någon samtidigt som jag pratar eller gör något annat samtidigt brukar gå ganska bra. Jag tycker mest att jag liknar killar eftersom min röst är jättemörk, jag har ju värsta basrösten:) När jag sjunger kan jag sjunga ganska låga toner men inte alls komma upp högt. Sen har jag varit i målbrottet, det kanske jag fortfarande är litegrann men förut bröts min röst hela tiden när jag skrek och ibland när jag pratade. Men jag vet vissa killar som knappt är i målbrottet, det tar i alla fall lång tid innan deras röst låter manlig.

Jag har pluggat svenska idag och kom faktiskt på några rader att skriva på essän. För mig tar det lång tid att komma på något och jag vet inte ens om det jag skriver är rätt eller bra men jag får hoppas att det räcker för att åtminstone få g+. Att läsa en bok och samtala i grupp om handling och annat låter roligare än att skriva essän. Nu ska den lämnas in snart och jag måste skynda på med den. Men jag får tänka att essän är det sista tråkiga momentet jag gör i svenska a. I och för sig vet jag inte om boken vi ska läsa är bra men jag får hoppas att jag inte somnar av den. Musikteorin har jag tittat lite på också plus att jag pluggade matte i lite mer än en timme. Min mattelärare är verkligen bra och han skrev ett jättelångt mail till mig idag där han förklarade hur jag ska räkna en del uppgifter på moment sex. Att göra värdetabeller och skriva formler går ju lika bra för mig som för seende även om jag tycker att formler är svårt. Men jag blev glad över mailet från läraren för han är väldigt förstående och måste ha slösat mycket av sin tid på att skriva allt. Nu känner jag mig mer motiverad att plugga matten men läraren sa att jag kunde få längre tid på mig med provet ifall jag tycker att momentet är svårt. Därför kanske jag börjar göra det lite senare så att jag hinner lära mig allt han förklarade för hans förklaringar var bra men tar nog ett tag att lära sig. Idag hann jag i alla fall räkna och förstå en del tal. Det jobbiga är att provet är på måndag men om jag får mer tid vilket läraren sa är ju det bra. Förresten kom jag på att jag inte har någon kör på måndag och därför kan ju det vara ett perfekt tillfälle att plugga då.

Vi åt grillat till middag, jag åt lax istället för kött. Till det åt vi klyftpotatis och grönsaker, jag tycker väldigt mycket om grönsaker, dock inte svamp. Till efterrätt åt vi grillad banan med glass och sirap, det finns inte mycket som är bättre än det:) Direkt efter det gick vi till någon park för att se alla raketer, det är ju Valborg idag. Jag gick ganska mycket själv och använde käppen som fastnade ganska ofta. När vi gick bredvid ett dike som var tre meter djupt med vatten och lera i gick Nina närmast det för att inte jag skulle ramla ner där, det hade ju kanske inte varit särskilt roligt. När vi kom fram träffade i alla fall Nina någon SRF-människa som var där med sin familj, vi hann prata lite med dem innan alla fyrverkerier började. Jag har enda sen jag var liten tyckt om att höra när det smäller och låter. Det är härligt att höra när det smäller och samtidigt känna det i hela kroppen. Efter att ha hört alla smällare gick vi hem igen och det var ju skönt att komma ut lite idag även om det inte har varit särskilt varmt. Nu ringde Adam nyss och jag ska vara social med honom en stund nu. Han åker till Aron i Norrland imorgon, en kompis till oss, han har fest i helgen. Det är synd att Ronja och Aron har fest samtidigt, jag hade velat komma till båda.
Innan jag åker till Ronja imorgon ska Nina och jag åka och köpa någon present till henne plus att jag åker hem till Lia och fikar innan det. Förmodligen tror jag inte att jag skriver förrän på söndag så vi hörs då. Hoppas att alla får en fortsatt trevlig Valborg och att ni gör något roigt i helgen!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sandi

haha:) det här är ett blindstyre från norrköping förstår du!:D

hahaha

2009-04-30 @ 23:59:31
URL: http://andyri.blogg.se/
Postat av: Johan

Så ni var lediga i torsdags? Det var ju inte vi, men jag vet flera som var det...



Den efterrätten lät ju inte fel! =)

2009-05-02 @ 23:33:36
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0