Torsdag, konsert igår

Hej!

Igår kom Nina till Kulturama vid femtiden för att äta med mig innan konserten. Jag åt en lax och spenat-paj och drack smothie som innehöll tropiska frukter. Efter en stund kom Ellen och Magdalena, de hade köpt mat från Mc donalds. Det var självklart roligt att träffa Magdalena igen för det var ju ganska länge sen jag gjorde det senast. Klockan sex skulle vi samlas inför konserten, det var ganska många som fick sjunga sina låtar för en av sånglärarna som skulle lära sig att spela dem. En av lärarna var nämligen borta igår. Men lite innan sju skrev vi en låtordning, jag skulle sjunga bland de sista. Sen sjöng vi upp men vi hann bara med en snabb uppsjugning.

Konserten började klockan sju och efter att hälften hade sjungit tog vi en kort paus. Precis som jag trodde var det bara Nina och Lia som jag kände som kom. Som vanligt var alla hur duktiga som helst, jag hade några favoriter:) Dem flesta sjöng låtar som de hade valt själva och några sjöng musikallåtar. Ellen sjöng en låt av Amanda Jensen som jag tycker var bra, jag hade den på hjärnan jättelänge efteråt! Andra låtar som var med igår var Du måste finnas, Ave Maria och Mercy. Jag sjöng som nummer arton och självklart var jag nervös innan. Men när jag stod där framme och sjöng tror jag att en del av nervositeten släppte. Först kändes det som att det var någon annan än jag själv som sjöng, jag kände inte att orden kom ut ur min mun eller att jag rörde på läpparna. Men av någon anledning hörde jag en röst som lät lite lik min röst som sjöng Empty room. Efter lite mer än halva låten började jag inse att oj, det är jag som sjunger nu. Då tänkte jag att jag ville göra bra ifrån mig och försökte verkligen sjunga bra. När de höga tonerna kom var jag rädd att rösten skulle svika mig eller något liknande men den klarade av att sjunga trots min nervositet.
Det går inte att beskriva känslan efter att jag hade sjungit men det kändes hur skönt som helst! Ett prov mindre och en uppsjugning mindre. Fastän jag blir nervös innan ett framträdande brukar jag alltid känna mig glad när jag väl sjunger och efter att ha sjungit:) Jag har ingen aning om hur det lät igår men min sånglärare sa att hon tycker att det var den bästa gången hittills för mig och det kändes bra. Det måste ju innebära att jag har utvecklats. Sedan känns det bra eftersom jag tycker jättemycket om låten Empty room och att jag lyckades sjunga igenom den inför andra människor. Efter konserten hade klockan hunnit bli nio och Nina och jag åkte hem. Lia gav mig en chokladask istället för en blomma vilket jag tycker var roligt, blommor är inte direkt min grej, i så fall tycker jag mer om choklad:)

Samhällskunskapen var helt okej idag, vi pratade om några hemsidr där man kan hitta jobb och vad som är viktigt att tänka på ifall man vill söka jobb i Sverige eller utomlands. Imorgon ska vi få lära oss mer om hur man skriver ett cv och ett personligt brev, det blir intressant.
På musikteorin lärde vi oss mer om hur man transponerar låtar, det var ganska svårt men det går bra om man tänker noga. Jag förstod inte riktigt hur jag ska skriva alla nottecken men jag får fråga Sara om det på tisdag när hon kommer. Eftersom jag skulle göra det muntliga nationella provet i engelska idag hade jag kortare lunch än vanligt. Jag var stressad och nervös och hade därför svårt att få i mig någon mat men lite hann jag äta i alla fall. Man fick en kvart på sig att läsa igenom några papper med instruktioner. Sedan skulle Ellen, Mirey och jag prata om olika saker. Först var det en del där man skulle säga saker man lätt blev irriterad av, man fick några olika ämnen och skulle rangordna dem från ett till fem, vi hann inte prata om allt vi blev irriterade på eftersom vi bara hade femton minuter på oss. Jag har en känsla av att femton minuter gick mycket fortare än vad någon av oss trodde. Efter att pratat om några av sakerna som fanns att vara irriterad över skulle vi diskutera fyra olika ämnen och svara på några frågor kring dem. Jag tror bara att vi hann prata om tre av ämnena och vi var tvugna att skynda på jättemycket i slutet. Men vi pratade om musik, familj och känslor. Vi skulle svara på vilka personer vi kunde eller inte kunde prata om ämnena med och varför. Jag hade svåt att komma på saker att säga ibland och jag ville inte avryta Ellen och Mirey när de pratade men jag pratade mer än på nationella provet i nian i alla fall. Men jag tycker att det var svårt att komma på vad man skulle säga ibland även om jag förstod allt som de andra sa och det var ju lite jobbigt menmen, nu har jag i alla fall gjort ett av de nationella proven:)

Efter provet fick jag vänta en stund innan min musikteori började. Då hann jag plugga lite engelska och skriva några rader på min essä. Musikteoriläraren gav mig en massa kapitel att läsa i musikteoriboken idag men om jag hinner läsa dem och lära mig allt kommer jag ha mvg på provet sa han. Gehöret känner jag mig redan ganska säker på. Ackord måste jag fråga Sara hur man skriver för det vet jag inte och det står inte i boken. Men jag har bestämt mig för att åtminstone få vg på det här provet och imorgon efter det andra nationella provet måste jag sätta igång att plugga musikteori! Det är tjocka volymer på punktskrift som jag helst undviker att ta med mig hem.

Som jag precis skrev har jag nästa ntionella prov imorgon, det är det skriftliga provet, där brukar det altid vara svårt att komma på saker att skriva tycker jag men jag hoppas att det ska gå tillräckligt bra för mig. Om jag inte skriver någonting imorgon kommer förmodligen nästa blogginlägg på söndag för imorgon eftermiddag tar Rebecka och jag tåget till Östersund. Förresten kanske jag väntar med att skriva tills på måndag eftersom jag inte kommer hem förrän ganska sent på söndag kväll men det får jag se:) Hoppas att alla får en bra helg, jag ska försöka ha roligt även om det skulle gå dåligt för mig i sm. Men Rebecka kommer ju vara med och jag får hoppas att hon stöttar mig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Ronja

ärligt talat tycker inte jag du sjöng empty room så bra, jag har hört dig sjunga mycket, mycket bättre. Rent teknikmässigt var det kanske bra men du sjöng mycket finare när du sjöng himmelen i min famn.

förresten. Var du tvungen att gå några not-kurser innan gymnasiet och vem kontaktade du i så fall?

2009-04-26 @ 19:50:04
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0