Torsdag, har lite träningsvärk

Hej!

Idag känns det faktiskt lite i benen att jag joggade i tjugo minuter igår. Det känns faktiskt bra med tanke på att jag inte har haft träningsvärk på väldigt länge. När jag kom till skolan var min samhällskunskapslärare tillbaka, han hade varit sjuk länge. Vi fick veta att vi egentligen skulle ha haft prov på Europa men att vi inte hinner det eftersom vi har två saker till att gå igenom och ha prov på. Idag började vi jobba om arbete och arbetsmarknad. Vi pratade om olika bidrag som finns och kraven för att kunna ansöka om dem. Sedan pratade vi lite om hur arbetsmarknaden ser ut i Sverige idag. Vår uppgift som ska vara klar om tre veckor är att skriva ett personligt brev och ett cv. Det låter ganska svårt men det kommer bli väldigt intressant att få lära sig mer om det tycker jag. I framtiden kommer man ju bli tvungen att söka jobb och då är det ju bra att veta lite om hur ett cv ska se ut.

Eftersom min och en annan av musikteorilärarna var och skulle göra i ordning musikteoriprovet till mig idag hade vi en vikarie på lektionen. Det enda vi gjorde idag var att jobba med gehör som jag tycker är lätt, i alla fall intervall. Däremot har jag fortfarande lite svårt att höra vilka notvärden man ska skriva när en rytm spelas på pianot. Men efter att ha jobbat en hel del med det idag känner jag mig säkrare:)
På engelskan lyssnade vi på olika dialekter bland annat brittiska och skotska. Alla exempel var mest låtar och jag hade lite svårt att höra ibland när det var många som pratade men ändå. Vi gick igenom vad vi ska göra på moment sex och det är att två och två kontakta en person i ett engelskspråkigt land och fråga om skola, utbildning, traditioner och andra stora händelser i landet där personen bor. Sedan ska man jämföra det med hur det ser ut i Sverige och redovisa det för klassen, redovisningen ska tydligen ta tio minuter vilket jag tycker känns ganska länge men man får fråga mycket och skriva långa jämförelser. Arbetet verkar i alla fall intressant för jag vet inte särskilt mycket om skillnaderna mellan till exempel England och Sverige. En sak jag vet är i alla fall att dem flesta blinda går i en speciell skola där och inte i vanliga skolor. Ett problem är att jag inte vet hur jag ska få tag på en person i min ålder att skriva till men det ordnar sig säkert.

Rebecka hämtade mig efter engelskan, min extralektion var inställd. Idag var sista gången på ett tag som jag kommer träna på gymmet jag har varit på tre gånger nu. Men jag vill testa några olika gym innan jag bestämmer mig för vilket jag ska ta. Där vi var idag kostar det ettusen åttahundra kronor för tre månader, det är ju en del. Men jag vet ett gym som några tjejer i min klass tränar på och där kostar det bara lite mer än sexhundra kronor för två månader och det är ju bättre. Idag började jag med att stå och trampa på någon maskin och gjorde ett program som tog tio minuter. Det kändes ganska jobbigt eftersom jag ansträngde benen ganska mycket igår men det gick väl helt okej. Efter det tränade jag armarna och ryggen på några maskiner och gjorde sedan sit ups. Rebecka gav förresten mig en tröja idag som hon köpte under påsklovet. Hon har en likadan hemma och ville tydligen att jag skulle ha en sådan. Det är en svart tröja med en sak som ser ut som en rossett på framsidan, den kändes lite speciell men tröjan kändes skön när jag testade den.

När jag kom hem ringde Adam men vi kunde bara prata i några minuter eftersom det kostar ganska mycket att ringa från Polen. Imorgon kommer han hem i alla fall och jag ska antingen träffa honom då eller på ungdomsgården på lördag.
Jag råkade förresten få med mig en vit och en svart sko hem i tisdags. När jag skulle gå såg jag bara två skor som stod kvar nära min jacka och då tog jag dem utan att tänka särskilt mycket. Skorna kändes ganska lika varandra och jag märkte inte att en av dem kändes annorlunda på foten när jag gick. Men i onsdags märkte Nina att jag hade fått en sko som var fel, antingen råkade någon ta min svarta sko innan jag gick eller också stod den någon annanstans i rummet när jag skulle gå. Men det borde ju vara någon annan som saknar en av sina skor så jag får fråga om det på lördag.
Under kvällen har jag skrivit en del på det där brevet och faktiskt kommit en bit nu. Jag har en del kvar som jag ska skriva om en stund, nu tänkte jag lyssna lite på musik.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: emma

Påtal om skor, så har du fortfarande kvar mina! morrning^^

2009-04-17 @ 15:56:59
URL: http://hopelosthead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0