Sm i showdown 2009

Hej!

Nu var det länge sen jag bloggade senast, eller i alla fall mer än två dygn sen. I vanliga fall brukar jag ju blogga varje dag och jag hade faktiskt tänkt göra det både i fredags och igår eftersom det fanns internet på hotellet men det blev inte av eftersom min dator var skum igår och fastän jag skrev in rätt användarnamn och lösenord kom jag inte in, Rebecka gjorde det vilket var skumt menmen.
Nu hade jag tänkt blogga om denna roliga helg och jag börjar med att skriva lite om fredagen:

Som jag skrev i förra inlägget pratade vi om personliga brev och cv-n på samhällskunskapen. Nu är det mindre än två veckor kvar tills man ska lämna in sitt personliga brev och cv. Det verkar ganska svårt att skriva eftersom man måste söka ett jobb som man skulle kunna få i verkligheten, vad finns det för jobb som jag skulle kunna söka i nläget? Ärligt talat kommer jag inte på någonting och läraren sa att man får sänkt betyg om man skriver om ett jobb som man omöjligt skulle kunna få, till exempel lärare eller liknande. Men jag får försöka komma på något bra, när jag väl har kommit på det får jag försöka skriva ihop något kort om mig själv plus ett cv där jag knappt kommer kunna skriva någonting heller.
Efter lektionen fick jag vänta på Rebecka som hade sånglektion med någon elev, hon var vikarie för en lärare. Men när hon kom gick vi till tvärbanan och som jag hade trott var det inte alls skönt att bära väskorna. Vi hade två väskor var plus att jag hade käppen och hon hade en matkasse. Det var i alla fall tur att hon hade köpt mat innan för det skulle vi aldrig ha hunnit göra innan tåget skulle gå. Jag blev orolig när tvärbanan stod stilla en ganska lång stund efter att den hade kommit, det var något fel på någon dator och därför kunde man inte åka. Det gick bra att byta till tunnelbanan senare och när vi kom fram till t-centralen var det fullt med folk där. En fredageftermiddag i Stockholm, alla verkade ha bråttom och pratade ganska högt. Vi fick stressa ganska mycket men kom i tid innan tåget gick som tur var:)

Att ha fem timmars tågresa framför sig kändes inte jättelockande men eftersom jag såg fram emot helgen väldigt mycket gjorde det ingenting. Sen var vi ju i alla fall två och resan gick ändå ganska snabbt. Det fanns uttag på tåget vilket gjorde att jag kunde använda datorn och jag hann plugga ganska mycket matte. Till middag åt vi smörgåsar med mozarella och briost bland annat. Sen åt jag en yogurth men råkade spilla ut halva den över mina byxor. Det var inte alls roligt, en stor fläck syntes på dem och jag hade bara ett par extrabyxor med mig eftersom jag inte hade planerat att byxorna jag tog på mig i fredags skulle bli smutsiga samma dag. Vi träffade en jättesocial människa på tåget, hon pratade jättemycket med både oss och några andra men det är ju trevliga med sociala människor:) Förutom att plugga pratade jag mest med Rebecka om lite allt möjligt. När vi var nära Östersunds tågstation blev det något fel på tåget som gjorde att vi nästan blev en halvtimme försenade. En som var ansvarig för helgen kom i alla fall och hämtade oss och körde oss till hotellet där vi skulle bo. När vi kom fram dit tittade vi på Singing bee, vi hade bara missat lite av programmet och jag blev glad över att jag hann se det. En kille som hette Thomas var jättebra på att sjunga men han åkte tyvärr ut ganska snabbt, jag satt och var deprimerad över det ganska länge men ändå:) Kim ringde lite senare på kvällen och vi pratade, det kändes bra att få säga hej till henne innan tävlingen:)
Jag tror att vi somnade lite innan tolv i fredags, det var bara tråkiga program på tv efter Singing bee och därför gick vi och lade oss ganska tidigt, sen ville jag vara pigg inför lördagen. Min första natt på hotellet var helt okej och jag vaknade inte särskilt många gånger under natten, det brukar jag annars göra när jag sover på nya ställen.

Väckarklockan var ställd på sju igår och jag låg kvar i sängen till lite över halv åtta, då hade Rebecka redan hunnit duscha. Men jag älskar att låta väckarklockan ringa flera gånger innan jag går upp och känna att jag kan ligga kvar länge i sängen, det är först då som jag börjar känna hur skönt det är att sova. Hotellets frukost var väldigt bra och det fanns en hel del att välja på. Efter frukosten skulle sm i showdown invigas men innan det kontrollerades licenser och spelarutrustning som man hade med sig. Jag fick allt godkänt och fick vänta ganska länge innan invigningen började.
Men sen skulle jag spela första matchen mot en tjej som heter Anna. Som vanligt var jag jättenervös, mitt hjärta slog snabbare än vanligt och jag hade en sådan där nervositetsvärk i magen. Första set förlorade jag men i andra och tredje set började jag komma igång mer och vann matchen med två-ett i set. Men det var roligt att spela mot Anna för vi var ungefär lika bra tycker jag och det blev spännande i slutet.
Efter matchen tittade jag på en annan match där två tjejer spelade och efter det spelade jag mot Ida. Oj, vad bra människan var! I och för sig visste jag det innan men hon var verkligen hur bra som helst! Jag förlorade med två-noll i set men det var inte oväntat. Lite senare var det lunch och jag hade hunnit bli ganska hungrig. Men innan jag spelade mot Ida fick jag jätteont i magen, det var någon värk som jag aldrig hade känt tidigare vilket var lite läskigt men som tur var gick den över sen=) På lunchen pratade jag med Christoffer och hans ledsagare och det var roligt att prata med dem.

Min tredje och sista match för dagen var mot Viktoria. Det blev ganska jämnt men jag vann med två-noll i set men hennes servar var jättebra och hon spelade bra:)
Senare under eftermiddagen hann jag sola, titta på några av killarnas matcher och äta glass. Det fanns ett badhus i närheten som sålde glass, jag köpte en magnum strawberry write, den brukar jag inte se särskilt ofta längre och därför ville jag köpa den igår. Rebecka köpte en lakritspuck.

Innan middagen gick vi tillbaka till hotellet där jag duschade och vilade lite. Alla åt middag på hotellet där vi bodde och det var trevligt men jag hamnade bara vid samma bord som en massa vuxna eller i alla fall folk jag inte kände och det var ju lite tråkigt. Men rebecka satt i alla fall där och pratade med mig, de andra var såklart trevliga men det hade ju varit roligare att sitta brevid någon jag kände. Efter middagen talade de om resultatet och Ida som hade kommit först i gruppspelet fick välja att antingen spela mot Viktoria eller Anna och hon valde Anna. Det innebar alltså att jag skulle spela semifinal mot Viktoria idag. Det var även fyra killar som hade tagit sig vidare till semifinal igår. Efter att dem flesta förutom jag och kanske någon annan hade druckit kaffe åkte nästan alla iväg dit där de skulle sova. Eftersom jag inte direkt kände någon som skulle sova på hotellet gick Rebecka och jag upp till rummet. Men vi hade väldigt tråkigt ett tag och gick till Statoil en stund och tittade runt lite där. Men det fanns inte särskilt mycket att se och därför gick vi tillbaka till hotellet, ingen av oss hade med oss någon film att se eller något att göra och min dator kom ju inte ut på internet. Men till slut kom vi på att vi kunde se Så ska det låta och vi såg programmet från i fredags. Där var bland annat Caroline Af Ugglas med, hon hade någon kille i sitt lag som sjöng jättebra, sen var det en tjej i andra laget som sjöng bra också.
Vi hade väldigt svårt att somna inatt och jag somnade inte förrän lite efter klockan ett. Men Rebecka sjöng en godnattsång för mig innan hon somnade och det hjälpte faktiskt lite, hon somnade i alla fall av sin egen sång:)

Imorse hade vi ställt klockan ännu tidigare än igår eftersom vi skulle packa ihop våra saker och tjecka ut från hotellet på morgonen. Tyvärr sov jag dåligt inatt vilket gjorde att jag var jättetrött och på ganska dåligt humör innan frukosten, stackars Rebecka som fick stå ut med mig. På frukosten pratade jag med en av killarna och hans ledsagare, eller han hade med sig sin pappa. Men det var trevligt för de fick mig på lite bättre humör:)
Lite senare skulle jag spela mot Viktoria igen och matchen blev väldigt jämn. Det kändes som att hon hade blivit bättre från igår och hon spelade jättebra idag! Men jag vann med tre-noll i set till slut. Idag spelade man om bäst till fem istället för tre set. Efter det gick Rebecka och jag runt på en loppmarknad som fanns i samma hus som alla showdownmatcher spelades i. Det måste verkligen ha varit ett stort hus för loppmarknaden var verkligen inte liten. Rebecka hittade ett armband för fem kronor som hon köpte.
Jag tittade på när Anna och Viktoria spelade matchen om tredje och fjärde pris och Anna vann till slut med tre-ett i set. Sedan tittade jag på när killarna spelade om tredje och fjärde pis och en kille som heter Andreas vann matchen. Efter ytterligare en stund skulle jag spela final mot Ida. Ida vann stort igen med tre-noll i set. Det var jättemånga som titttae på matchen och det var jobbigt för de såg ju när jag skämde ut mig men ändå. Domaren vi hade var i alla fall bra för det fanns en domare som stressade mig jättemycket, hon hade en stressande röst på något sätt. Men jag blir stressad av alla domare för de låter väldigt lugna hela tiden. Efter att Zebastian och Claudio hade spelat om första och andra pris var det prisutdelning. Det blev förresten Claudio som vann matchen. En som hade varit med i Paralympics delade ut priserna, jag fick en medalj och en pokal eftersom jag kom tvåa i sm. Ida vann och det förtjänade hon verkligen, hon var hur bra som helst! Anna kom trea av tjejerna och hon spelade också jättebra, Ida och Anna fick såklart också medaljer och pokaler:) Jag blev ganska nöjd med att komma tvåa eftersom folk sa att Ida är en av de bästa tjejerna i Sverige, jag har ju bara tränat sen efter jul och då kanske tvåa i sm ändå är helt okej. Men jag förlorade stort mot Ida och det var ju synd och att komma etta är mycket bättre än att komma tvåa.

Efter lunchen var jag med Christoffer och hans ledsagare. Vi gick och köpte en glass och lite annat och satt och pratade en stund innan tåget till Stockholm skulle komma. Idag köpte jag en magnum temptation med mandlar och karamell, den heter något särskilt som jag inte kommer ihåg för tillfället.
Det var verkligen roligt att träffa Christoffer igen för det var väldigt länge sen senast, han var i och för sig med på den förra tävlingen jag var med i men där hann vi knappt prata med varandra. Men vi kanske ska ses i sommar och träna showdown för det lär ju inte vara någon träning i sommar och han skulle säkert kunna lära mig en hel del. Han lärde mig en serv i helgen som jag provade några gånger men eftersom den blev fel ibland vågade jag inte göra den särskilt ofta under matcherna.

När jag satt på tåget hem insåg jag hur fort den här helgen har gått. Jag har verkligen haft jätteroligt, att få spela showdown och dessutom träffa en massa roliga människor är jur hur bra som helst! Men nu dröjer det enda till i höst innan nästa tävling men då har jag ju någonting att se fram emot:) När skolan har börjat efter sommaren kan jag se fram emot att få spela showdown.
Eftersom vi inte åkte x2000 hem idag fanns det inga uttag på tåget vilket gjorde att jag inte orkade sitta vid datorn särskilt mycket. Men jag hann titta igenom engelskan lite, tyvärr har jag knappt pluggat alls i helgen, jag trodde verkligen att jag skulle orka göra det mer. Men nu får jag skylla mig själv som inte har gjort det, jag får se hur det går morgon på grammatikprovet men jag känner mig faktiskt ganska säker på det som kommer med där. Ibland måste man väl få vila lite och bara ta en paus en helg, eller? Nej, det får man inte göra, inte om man är jag i alla fall men jag har faktiskt pluggat en hel del, jag kom en bit med matten också. Nästa helg ska jag ju åka och fira Ronja och vara där men då måste jag också plugga en hel del men jag kommer hinna det säger vi, jag måste hinna det. Men vad väljer man, att träffa sina vänner som jag sällan gör eller att inte få ig på proven? Jag vill ju hinna med allt, jag vill inte misslyckas!
Nu är det i alla fall sent och eftersom det är skola imorgon hinner jag inte skriva mer nu. Men jag är nöjd med helgen och det har varit jätteroligt tycker jag!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Men hallå! 2:a i SM är ju skitbra ju! Speciellt om du bara har tränat i några månader! Kom igen nu Vispen, du måste erkänna att det var bra!



Men jag fattar inte det där riktigt, alla 3 du mötte gick till semi, var det bara 4 spelare totalt i din klass eller? Så vann Ida alla 3 matcher och du vann 2 och fick ta Victoria i semin, eller?



Det verkar lättare att etablera sig i showdown än i goalball....

2009-04-27 @ 20:10:14
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Du var ju jättebra ! :) Haha men den där matchen mot Anna var jju lite konstig från min del,:) Men du förtjänade att komma tvåa :) Grattis !

2009-05-03 @ 21:12:56

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0