Onsdag, matteprov

Hej!

Jag postar ett inlägg nu eftersom jag kom på att jag kanske inte orkar blogga ikväll när jag kommer hem. Alla i min klass förutom Ellen och jag har datorkunskap nu, Ellen skulle åka och träffa en kompis som skulle se konserten ikväll och därför kunde jag inte vara med henne, det var lite tråkigt tycker jag menmen. Nu sitter jag på rummet och väntar på att vi ska samlas för att sjunga upp och kanske prata lite innan konserten. Jag känner att nervositeten håller på att komma smygande, jobbigt! Det kan säkert vara bra att vara lite nervös innan konserter och annat men att känna sig som jag gör just nu är nog inte särskilt normalt. Min mage gör ont, jag känner stressen och tänker på betyg hela tiden. Ikväll är det ju viktigt att man gör bra ifrån sig eftersom lärarna tittar mycket på hur man är när man uppträder för publik och hur man tar situationen. Det värsta som skulle kunna hända ikväll är nog att min röst bryts eller att jag glömmer texten, det gjorde jag ju på den förra konserten med alla andra sångare. Det hördes nog ganska tydligt att jag sjöng fel och jag förstår inte hur jag kunde göra det för jag hade tränat jättemycket på texten.

Denna vackra onsdag började i alla fall med idrott. Jag var med Rebecka eftersom jag behövde byta om efter idrotten. Även om jag inte gjorde särskilt jobbiga övningar skulle jag ibland ligga på golvet och lite sådant och därför ville jag inte ha vanliga kläder på mig. Förra gången tror jag att jag hade det och det ångrade jag ganska mycket efteråt, dessutom blev jag lite svettig av en del övningar.
Idag tränade jag lite på att ha en bättre hållning men Rebecka sa att hon tycker att den har blivit bättre nu än tidigare:) Sedan gjorde jag olika övningar för armar och ben plus att jag låg på golvet och gjorde olika övningar och tränade på att stretcha efteråt. Det mesta gick väl helt okej men jag tycker att det är svårt att vara avslappnad i kroppen. Eftersom jag varken gjorde armhävningar eller sit ups idag blev jag inte särskilt svettig, därför behövde jag bara byta om utan att duscha efter idrotten. Nästa gång kanske Mattias kan vara med på en sådan här idrottslektion istället men jag vill inte att han ska vara det om jag behöver duscha efteråt, det är ju svårt att veta innan om jag behöver det eller inte. Men å andra sidan har ju Rebecka varit med på idrotten då jag inte har varit med klassen alla gånger tidigare och därför vet hon kanske vad jag behöver träna mer på och inte. Sen har jag ju Mattias hela tiden annars och då spelar det ju ingen roll om jag har en annan person någon gång i månaden. På något sätt tycker jag att det känns skönare att ha idrott med en tjej än en kille, det är svårt att förklara varför. Det beror ju på vad man gör på lektionen, springa kan jag ju göra med vem som helst och jag menar bara att det känns så på vissa övningar.

När matten började fick jag veta att jag skulle göra geometriprovet. Jag fick också veta att nästa matteprov är om mindre än två veckor och jag har knappt börjat med det sjätte kapitlet. Men det är bara för mig att sätta igång att plugga, på tåget kommer jag säkert kunna få en hel del gjort. Frågorna på provet handlade inte riktigt om det jag hade trott, jag trodde inte att frågorna skulle se ut som de gjorde. Men jag skrev på en del av uppgifterna, jag vet att jag hade fel på en del uppgifter men jag skrev på dem ändå, kanske kan jag få ett halvt poäng och det är ju bättre än ingenting. Efter provet var jag helt slut i huvudet, det kändes en stund som att en jobbig huvudvärk skulle sätta igång men som tur var tror jag att jag lyckas klara mig utan den:) Min assistent köpte i alla fall en liten chokladkaka till mig. Han sa att han var på bra humör idag och bjöd läraren som delar rum med oss på kaffe också, det var ju snällt av honom tycker jag.

På svenskan fick vi läsa andra essäer, jag fick läsa en essä som hittills bara var fyra rader. Tyvärr gav det inte mig särskilt mycket hjälp med att skriva min egen essä men ändå. Jag skulle ha fått gensvar på min essä men personen som skrev det läste aldrig upp vad han skrev, svenskläraren gav mig i alla fall några tips på hur jag kunde gå vidare. Vecka nitton ska essäerna lämnas in, det känns jobbigt tycker jag och jag måste verkligen komma på fler saker att skriva om, jag vill bli godkänd på det här momentet! På matteprovet tror jag att jag kanske får g+, inte bättre än så tyvärr. Läraren hade skrivit bildbeskrivningar som jag hade väldigt svårt att förstå, en av dem kunde jag omöjligt förstå och det gjorde att jag inte kunde skriva någonting på den uppgiften. De andra bildbeskrivningarna gissade jag bara på och jag får hoppas att det gav poäng.
En tråkig nyhet är att matteläraren förmodligen inte kommer tillbaka innan sommaren, för min del känns dt oerhört tråkigt. Jag förstod hans förklaringar jättebra och vikarien som vi har nu har nästan aldrig genomgångar. På måndagar ska jag börja gå på stödmatten för jag märkte att Ola var bra på att förklara. Hoppas att jag får samma mattelärare som jag har nu nästa år för han har ju vant sig vid mig eller vad man ska säga. Under en lektion har jag haft den andra matteläraren och tyvärr tycker jag inte att han är lika bra. Nu när matteläraren har varit borta en stor del av våren tycker jag att jag och min klass ska få ha honom i höst istället:)
Nu ska jag gå för nu är det inte lång tid kvar tills vi ska samlas. Sen hade jag tänkt äta någonting innan konserten. De enda jag känner som kommer idag är Nina och Lia, skönt att det inte är fler:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det är nog vanligare än du tror att man känner så... och det gick nog bra!



Mattias kan väl vara med på idrotten även om du byter om? Han är väl liksom inte med inne i omklädningsrummet eller? Det har aldrig någon av mina assistenter varit även fast jag bara har haft illar... men att du hellre vill ha en tjej på idrotten ibland för att det känns bättre är väl i och för sig ett ganska bra argument mot det...

2009-04-23 @ 00:11:21
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0