Måndag, hela dagen har känts fel

Hej!

Hela den här dagen har känts helt fel! Inatt drömde jag dåliga drömmar och sov bara några timmar. Imorse kändes det inte ett dugg bättre men jag gick upp och duschade som vanligt. Taxin var sen som alltid och hade dessutom den där gamla tanten som skulle lämnas innan. Det gjorde att jag såklart kom försent till skolan. Engelskaprov idag, grammatik, tråkigt så att det inte fanns. Jag skrev på en del meningar men hade glömt en del ord, om jag har tur får jag i alla fall godkänt på provet. Efter det var det ensemble och vi lyssnade på en ny låt som jag kanske ska testa att sjunga, en rocklåt var det. Rock är inte min grej och jag kommer säkert göra låten hur dåligt som helst. Jag vet ju hur det gick med Paint it black men om min lärare tycker att det är bra kan jag såklart sjunga den där låten. Sen ska man ju helst ha en rocklåt när man uppträder för det är ju roligare för publiken.

Lunchen var skum men jag åt ändå ganska mycket. Ellen berättade att de hade valt grupper på engelskanlektionen som jag inte hade varit med på eftersom jag skrev provet i ett annat rum. Ibland behövde jag hjälp att läsa vissa saker som var skrivna på ett sätt som jag inte förstod och därför ville jag inte sitta i klassrummet och störa alla andra. Men alla som var där fick någon att skriva moment sex med och jag fick såklart ingen så nu kanske jag blir tvungen att skriva arbetet själv. Tio minuters muntlig redovisning, usch vad tråkigt det låter! Men jag får väl ta någon som blir över kanske, någon kanske var sjuk idag. På moment sex kan man i alla fall bara få g eller ig och det känns bra tycker jag.
Kören var seg och vi sjöng bara igenom de gamla vanliga låtarna. Efter det gick jag på stödmatten, det är mycket lugnare där och jag får mycket mer gjort än när jag sitter i klassrummet. Idag hann jag göra en hel del faktiskt men det är ju prov om en vecka och jag tror inte att jag får mer än g på det, funktioner och linjära funktioner och grafer och grejer, inse hur jobbigt det är!
På kontaktlärarmötet fick vi information om hälsovårdsdagen på torsdag men jag ska förmodligen inte vara med på den. Ola pratade med mig om det och ingen av oss tror att jag skulle få ut särskilt mycket av att vara i skolan då. Jag har ju annat att göra och pluggar gärna istället för att behöva springa runt och titta på en staffett. Dessutom var hälsovårdsdagen bara lite mer än två timmar. Låten vi lyssnade på idag var verkligen hur dålig som helst, Finntroll hette gruppen som vi lyssnade på. Jag fick huvudvärk av låten och kände bara att jag ville iväg någon annanstans.

Träningen gick inte alls bra, jag spelade hur dåligt som helst! Det märks verkligen hur dålig jag är vissa dagar plus att huvudvärken fortfarande fanns kvar under träningen. Det var varmt i lokalen och showdown är ju inte direkt ett tyst spel. Att flytta bollen till andra sidan av bordet innan man skjuter måste jag träna mer på. Sen är mina servar dåliga igen, förut hade jag en serv som nästan alltid fungerade.
Men när träningen var slut var jag jättehungrig trots att jag hade ätit en smörgås innan och allting. När jag kom hem ville jag bara vara ifred, jag önskade bara att jag skulle få äta och sen bara få vara för mig själv. Men då var det klart att vi skulle ha ett familjemöte av något slag som jag var tvungen att vara med på innan jag åt. Under hela mötet kände jag mig mer och mer irriterad och arg och ledsen och hungrig, blandade känslor, för varje minut som gick. Men jag fick veta att Nina och Danne ska gifta sig, Nina är min mamma alltså. Det är ingen hemlighet längre tydligen och de ska gifta sig i slutet av sommaren, roligt för dem:) Men de ska förmodligen inte ha någon stor fest utan kanske bara gifta sig själva eller också är vi barn med när de gör det. Sen blir det kanske ändring med efternamn men jag kommer inte vilja ändra något utan jag kommer vilja ha kvar mitt efternamn. För mig spelar det ingen roll om Nina gifter om sig, bara det inte gör någon skillnad för mig här hemma. Dannes barn kommer jag aldrig kalla syskon för det är de inte, Danne blir Ninas man men inget mer än så.
När jag åt blev jag ledsen och det var faktiskt inte särskilt länge sen jag grät senast, jag skrev det i bloggen vet jag men minns inte exakt när det var. Men jag kände mig bara trött på hela jorden, ibland känner jag bara att jag skulle vilja sluta leva, bara för ett litet tag alltså. Bara sluta tänka och inte behöva känna något i kanske en månad eller så, det vore hur skönt som helst!
Men just nu när det är mycket som händer, jobbiga saker i skolan, problem med en del vänner, mycket att göra och ja, en massa annat att tänka på, då vore det skönt att bara kunna vrida fram tiden. Tänk om jag kunde göra det och se mig själv i framtiden, om jag ens kommer ha någon bra framtid. Allt verkar jättesvårt, att bli äldre, ta ansvar, hitta boende, börja arbeta och försöka klara sig själv, det är ju omöjligt! Klara av att få bra betyg i skolan är ju också viktigt för annars kommer man inte in på högskolan och om jag inte gör det är jag helt körd. Om jag inte får jobb skulle jag inte klara mig och då är det ju bara att ge upp, det har ju blivit svårare att få jobb nu och för mig som dessutom är helt blind blir det ännu svårare, tänk om jag inte klarar det, då har ju inte jag någon framtid. Sen kanske jag aldrig hittar någon att leva med heller, oj, vad roligt i så fall, eller inte. Man lever ju bara en gång och har bara en chans, om man misslyckas finns det inget att göra.
Nu känner jag bara att jag skulle vilja gå ut och gå, eller springa någonstans. Bara gå någonstans där jag kunde vara helt själv. Men jag hittar inte i området och vill inte gå med någon seende, jag kanske går ut själv och försöker hitta här då, eller åtminstone gå lite. Jag orkar inte sitta inne när jag känner såhär, jag vill vara ifred och bara gå ut och känna att jag kan slippa vara hemma för en stund. Jag vill kunna tänka någonstans och sitta själv någonstans, inte inomhus i mitt rum!
Att bara få gå ut och gå tills jag blev jättetrött och bara kunde somna sen utan att behöva ligga och tänka och bara få sova, hur länge jag ville!
Nej, jag ska inte klaga mer utan istället göra någonting nu, har inte bestämt vad än men det får jag se. Hoppas att morgondagen blir bättre.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Sandy

Usch. Såna dagar är inte kul. Hoppas det känns bättre nu. Kramar

2009-04-29 @ 00:12:36
URL: http://lilzandy.blogg.se/
Postat av: Mia

Hej Elvira det är mia som skriver.Jag jobbar på Turingeskolan i köket,minns du mig kanske?

Jag blev berörd när du skrev att du inte kände dig så bra,förstår att det måste kännas jobbigt att inte bara kunna gå ut å vara för sig själv....

2009-05-01 @ 19:35:49
Postat av: Johan

Det låter ju inget vidare det där... =/ men var glad att du har Adam i alla fall! och du har bra vänner och en familj och musiken och allting! =)Keep going, det här klarar du! Man behöver inte ta allting nu, ta en sak i taget! =)

2009-05-03 @ 00:03:54
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0